PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Problem sa zvukom i microfonom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95800)

thing 21.01.2008. 16:09

Problem sa zvukom i microfonom

Ne znam da li problem spada u sferu softwerskih ili hardwerskih problema.
Naime, reinstalirao sam windowse 50-ak puta na istoj, postojecoj konfiguraciji i nikad mi se to nije desavalo. Mozda je problem minoran, a ja corav ili ne znam sto vise.
Nakon podizanja glanc novih windowsa, desava se da cujem svoj glas preko microfona u slusalicama.
Reinstalirao windowse, zakrpo ih sa service packovima i critical updateovima (niti jedan program nisam instalirao na njih), deinstalirao i instalirao audio codece, disable-o audio codec u biosu i stavio zvucnu karticu s drugim codecima, mijenjao sigurno 4-5 microfona i isto toliko slusalica, pajs sad...vadio bateriju iz maticne i vracao na tvornicke postavke. Uvijek isto. Cujem svoj glas u slusalicama.
Da li netko ima rjesenje za ovo???

domy_os 21.01.2008. 22:47

Otvoriš Volume Control i staviš mute na mikrofon... :D Dok je isključen mute, naravno da ćeš čuti sam sebe.

Vjeko 21.01.2008. 22:49

ja sam isto to htjeo napisat, ali kontam pa nije čovjek valjda toliki noob :)

thing 21.01.2008. 22:51

Citiraj:

Autor Voki (Post 932082)
ja sam isto to htjeo napisat, ali kontam pa nije čovjek valjda toliki noob :)

OK, mutam mic, ali kako da pricam onda preko skypea obzirom da ga redovno koristim odnosno preko Teamspeaka. Ako ih ukljucim, zvuci lose obzirom da sam sebe cujem.

Vjeko 21.01.2008. 22:55

pa pali ga i gasi po potrebi. ako ti ni to ne valja, kupi si mikrofon na stalku i drži ga podalje od usta kad se ne želiš čuti.

thing 21.01.2008. 22:59

Citiraj:

Autor Voki (Post 932091)
pa pali ga i gasi po potrebi. ako ti ni to ne valja, kupi si mikrofon na stalku i drži ga podalje od usta kad se ne želiš čuti.

Stari, mislim da se nismo shvatili. U vrijeme pricanja, znaci dok ja pricam, cujem sebe u slusalicama sto je jako iritanto a ponekad zna biti i microfonije. Osim toga primijetili su i sugovornici da je nesto cudno. Mislis li ti da u vrijeme dok JA pricam trebam sebe cuti u slusalicama ili bi me trebao cuti iskljucivo sugovornik/ci?

domy_os 21.01.2008. 23:00

Citiraj:

Autor thing (Post 932086)
OK, mutam mic, ali kako da pricam onda preko skypea obzirom da ga redovno koristim odnosno preko Teamspeaka. Ako ih ukljucim, zvuci lose obzirom da sam sebe cujem.

Pričaš normalno kao i s uključenim mikrofonom. Slobodno ga isključi, nema nikakve logike da čuješ sam sebe dok "telefoniraš". Ne treba ti razglas, kužiš?

Vjeko 21.01.2008. 23:01

ja tebe ne razumijem. sasvim je normalno da čuješ sam sebe preko MIC-a POGOTOVO ako imaš slušalice+mic.

Mmatija 21.01.2008. 23:03

Citiraj:

Autor thing (Post 932086)

Ma neces ga mjutat skroz, nego samo da se ne reproducira tebi...

START -> PROGRAMS -> Accessories -> Entertainment -> Volume Control...

Options -> Properties... Provjeri da ti je izabran PLAYBACK

i onda kvacicu stavis na mute microphone.

Ako bi stavio na RECORDING-u kvacicu na mute microphone, onda mutas mic. potpuno...

DannyHR 22.01.2008. 11:25

Točno kako Matija veli...

Kada označiš tu kvačicu, ugasiti ćeš jedino zvuk koji se reproducira tebi u slušalicama/zvučnicima, ne i onaj koji šalješ drugima.

Slobodno to označi i uživaj u ne slušanju vlastitog glasa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59.