PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   LAN problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9500)

Renesis 08.04.2004. 20:52

LAN problem

Jučer ja dofurao do frenda kantu da malo igramo kLanje, al nikako da proradi. On mene može pingat a ja njega ne. A ja njega u Win Exploreru vidim (ne mogu pristupiti ali vidim), a on mene ne vidi.

Adrese su naštimane, subnet mask isto tako, kartice rade, driveri ok.

Ako neko zna još neku fintu, rado ću poslušati.

sNNooPY 08.04.2004. 22:25

jel netko od vas ima kakav firewall instaliran (citaj: ZoneAlarm)?

Renesis 09.04.2004. 12:28

Isključeni su (skroz i u task managru nema ništa) i meni i njemu.

Oba dva koristimo WinXP.

Američanac 09.04.2004. 12:56

Bio si blizu..je firewall...ali...

Citiraj:

Originally posted by sNNooPY
jel netko od vas ima kakav firewall instaliran (citaj: ZoneAlarm)?

... nije samo ZoneAlarm firewall...

Frendu ti je uključen Windows firewall na kartici. Isključi ga i sveće raditi. Propertisi na Network Connection, Advanced, makni kvačicu sa Protect. Ili dodaj port kojim komunicira.

A zašto on tebe ne vidi u Exploereu nisam siguran.

sNNooPY 09.04.2004. 13:55

Citiraj:

... nije samo ZoneAlarm firewall...
ozbiljno??? vidis, nisam znao...
Zonealarm je zasigurno najkoristeniji firewall (pogotovo na ovom forumu) i malo malo se netko javi sa probleom mreze da bi se na kraju ispostavio da ga ZoneAlaram zajebava...zato sam napisao: citaj Zonealarm.

Američanac 09.04.2004. 14:28

Citiraj:

Zonealarm je zasigurno najkoristeniji firewall (pogotovo na ovom forumu) i malo malo se netko javi sa probleom mreze da bi se na kraju ispostavio da ga ZoneAlaram zajebava...zato sam napisao: citaj Zonealarm.

Ti jesi znao ali Rensis sigurno ne. Navodiš na odgovor koji nema nikakve veze jedan sa drugim.

Zato opet kažem nije ZoneAlarm jedini firewall. Opaska nije bila namijenjena tebi osobno.

Arogancija je nepotrebna. :)

A o ZoneAlarmu pročitaj ovdje.

Najkorišteniji je iz nekoliko razloga a većinom zato što je, kada se pravilno postavi, među tri najbolja.

Ajde se sad lijepo smiri i pomozi čovjeku ako možeš.... :beer:

horza 09.04.2004. 19:46

Citiraj:

Originally posted by Američanac
Najkorišteniji je iz nekoliko razloga a većinom zato što je, kada se pravilno postavi, među tri najbolja.
kako su se pomno počele birati riječi... :D

Elven 10.04.2004. 12:41

Citiraj:

LOL :D
Ljudi imaju problem sa Zone Alarmom i mrežom. Ne znam koliko znaš što je to firewall, ali očito ne dosta. Jer onaj program koji se naziva firewall, a početnik koji ga ne zna konfigurati, nema "problema" sa mrežom, TO NIJE FIREWALL. OK?

A to što se ne vide, bilo bi dobro da oba administratora na kompu imaju password, tj nemaju blank password

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:38.