![]() |
gigabyte p35-s3 sa šest diskova
problem je sljedeci:
kad spojim 6 diskova na sata portove zna mi se desit da se tokom rada jedan disk izgubi, tj bios ga neprepoznaje kako treba. probo sam par biosa, mjenjo sam kablove, data i naponske, i opet nista, jednostavno kad se to desi u biosu se npr disk od 320gb vidi kao 140, pa napravi refresh pa se vidi kao 80 i nes sitno, uglavnom sranje radilo je sve ok par sati al onda se zblesira zna netko u cemu je mozda problem?.... btw, to sra*e sa diskom se desava samo na jednom sata portu, i to onom od intelovog kontrolera |
iz ove konfiguracije koja ti je u sigu, prije bih rekao da te zeza napajanje nego ploca...:stoopid:
|
Citiraj:
jer sad sam spojio 2 diska na serial ata kontroler i nit se komp rusi nit ista. to podrazumijeva da przim dvd, diskovi rade, i odem u tom trenutku igrat igricu i sve 5,. tak da neznam sta bi moglo bit |
JA bi rekao da si žrtva nekog BUGa u kontroleru ili čipsetu, iskreno rečeno sumnjam da ima rješenja ako je tako ali probaj novije BIOSe potražit po netu pa pročitaj kaj piše u changelogu, makar je upitno kolko ljudi uopće ima tu količinu diskova na takvoj ploči pa ono - kolko je uopće naletilo na to...
I obavezno šalji Gigabyte supportu pitanje na mejl... |
Citiraj:
gledo sam changelog-ove bios-a al samo je bilo pizdarija oko diskova velicine 1TB, TNX, javim sta gigabyte veli :beer: |
Vecina toga iz sig-a ti se ne vidi procitat...
|
Citiraj:
kak, pa font je dovoljne velicine, :stoopid: |
Ma ljubičasta i crna baš i nisu kombinacija... :beer:
|
Citiraj:
|
Meni to igleda kao jako tamno plava, pre tamno da bi to zvao plavom, e sad kako to kod tebe izgleda neznam... :D
|
Citiraj:
plava je boja :beer: |
Dobro neka je tako, valjda mi je crna pokvarila dojam a ja imam i dosta smanjenu gammu na monitoru ali kako bilo da bilo stavi na nekaj kaj se bolje vidi čitati jer očito nisam jedini kojem je to palo u oči... :D :D :D
|
Citiraj:
|
Hehehe bolje reci jesu li ti ovi iz gigabytea kaj rekli ili se prave blesavi...? :stoopid:
|
Citiraj:
u međuvremenu sam ubacio 2 sata kontrolera, i dodo jos jedan disk, tako da opet moram malo sig editirat :D :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:55. |