![]() |
Nova grafika
Obzirom da sam novi, prvo bih htio da vas sve pozdravim i cestitam na zaista izvrsnom forumu. Sada moje pitanje: Potrebna mi je nova graficka kartica (igre me NE interesuju) za rad u PhotoShop, Dreamweaver i uopste sve sto se radi o designu. Inace sam graficki designer i ne razumijem se nesto u hardware. U firmi imamo izvrsnu grafiku, ali ja kao obican smrtnik tako nesto ni u snovima sebi ne mogu priustiti jer cijena grafike je oko 5.000 eura. Dakle, da bih kod kuce mogao nesto malo "honorarisari" ja mogu izdvojiti izmedju 200-400 eura za novu graficku. Svaka dobra preporuka bi dobrodosla. Unaprijed hvala svima koji pokusaju svojim savjetom pomoci. :kafa:
|
Mislim da bi tebi i 2600XT bila dovoljna mozes ju modat u fireGL tako da instaliras drivere za fire GL na nju i gotov si. 2600XT kosta cca 650kn tak da nemoras davat velike novce
|
za graficki dizajn jacina graficke kartice i nije toliko bitna
puno bitniji je sam procesor, kolicina memorije i profi monitor od grafickih kartica preporucio bih ti ATI zato sto se one smatraju karticama koje trenutno pruzaju najbolju kvalitetu slike od grafickih kartica najpopularnije medju dizajnerima su bile matroxove kartice posto su davale uvjerljivo najbolju kvalitetu slike (zadnja kartica koju su napravili bila je Parhelia iz 2002. - primarna joj je namjenja bila rad sa 2D grafikom) |
Bas sam cital malo o tim karticam i kazu ljudi da ako hoces posteno iskoristit matrox 2D graficku da moras imat i dobar proc te jako dobar monitor inace nebus iskoristil takvu grafu.
|
pametnjakovicu
dobar proc i memorija sluze za sam softver koji koristis za obradu grafike sta ti vrijedi radit u photoshopu na celeronu 1.4ghz i 128mb rama a profi monitor je "must have" kad je rijec o profesionalnom grafickom dizajnu |
Citiraj:
Btw, ko uopće proizvodi grafičke od 5k Eura? Najjače ATI FireGL su mislim nekih 1500E |
Hvala na odgovorima, ali volio bih neki konkretniji odgovor na moje pitanje.
Citiraj:
|
@fug: niko nije govoril o celeronu niti o 128mb rama - neda mei se svadit = ti si u pravu
@janer: uzmi 2600XT 256mb (650kn) ili jos jacu 2900XT 512mb (2500kn) i modaj ju, to je moja preporuka i obrati paznju na ovaj tekst: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80409 |
Citiraj:
|
Za 2900pro nisam siguran da se moze modat u firegl a 2900XT ide, kak i pise u tekstu.
Ovo mislim da je origigi fireGL a ubiti je to 2900XT sa drugim driverima i hladnjakom: http://www.autronic.hr/proizvodi/art...D=GRATIGLV7350 |
Sporije/slabije su
|
Citiraj:
Edit: evo lupio sam i ostao živ, bez tog dijela je 2300E :) http://www.idealo.de/preisvergleich/...-5500-pny.html Iako mi i to izgleda malo napuhano. Inače i ja mislim da je najbolje uzeti 2600XT i modati je |
HVALA svima koji se ukljucise u diskusiju i evo stavio sam ove dvije (2900XT i 2600XT) na sto pa cim procitam jos koji reviews :kafa: (u toku veceri) odlucit cu se koju od ove dvije da kupim. :respekt:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14. |