PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   LAN & ZoneAlarm (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9427)

Srky 06.04.2004. 09:32

LAN & ZoneAlarm

Ovako, imam umrezena 2 kompa doma i na oba je stavljen ZoneAlarm, mreza sljaka noramlno i sve samo nemogu sa onim drugim na net zbog ZoneAlarma (cim ga iskljucim na mom kompu, radi ko cura), e sad sve sam pokuso iskonfigurirat pod Firewallom al nikako da proradi. Pa ako neko zna u cem je problem i kako to podesit da sljaka normalno sharing na internet.

Costa 06.04.2004. 09:55

Na svom kompu moras imati ZoneAlarm PRO. Na drugog moze i free verzija.

Firewall > Main > Advanced
Ukljuci "This computer is an ICS/NAT gateway" i upisi IP adresu.

Drugi komp dodas u trusted, a tvoj ostaje u internet zoni.

Americanac ce se vec javiti ak sam kaj zeznul : pirate : :beer:

RAK 06.04.2004. 10:02

Budem ja.

Nemoj uključivati ICS/NAT u Zone Alarmu. dodaj lokalnu adresu od ICS-a u trusted, kao i LAN. Tako će Internet ostati u Internet zoni. Lokalna adresa je adresa servera + 1.

Još bi bilo pametno da ih tako ne povezuješ jer se kompovi previše otvaraju. Na žalost, ne postoji pametan način da povežeš kompove i da to nije malo skuplje. Valjalo bi organizirati još jedan krš koji bi glumio server. Tako dobiješ i brži internet i sigurniju mrežu.

Srky 06.04.2004. 10:04

Evo napravio i zasad radi sve kak treba... :clap:
Hvala Costa! :beer:

RAK 06.04.2004. 10:06

Sada odi na Internet Zone - custom i uoči da si dobio da daješ DNS i DHCP na internet. E, ne bi baš.

Costa 06.04.2004. 10:13

Citiraj:

Originally posted by RAK
Još bi bilo pametno da ih tako ne povezuješ jer se kompovi previše otvaraju. Na žalost, ne postoji pametan način da povežeš kompove i da to nije malo skuplje. Valjalo bi organizirati još jedan krš koji bi glumio server. Tako dobiješ i brži internet i sigurniju mrežu.
Za po doma mu ne treba nist specijalno osim ako nije clan neke pro microsoft udruge pa ga njihovi protivnici iz dana u dan vrebaju.

Srky 06.04.2004. 10:16

Citiraj:

Originally posted by RAK
Budem ja.

Nemoj uključivati ICS/NAT u Zone Alarmu. dodaj lokalnu adresu od ICS-a u trusted, kao i LAN. Tako će Internet ostati u Internet zoni. Lokalna adresa je adresa servera + 1.

RAK, de malo to pojasni jel bas nisam na TI sa ZoneAlarmom, kako bi bilo najbolje da ga iskonfiguriram a da nisam previse otvoren, sad sam napravio kak mi je Costa reko al ak ti imas bolji prijedlog daj reci u par koraka jel te nisam sad pohvato sve.

Ne bi sad ulago za jos jednog krsa jel nema potrebe, ovo sam cisto umrezio zbog sestre da moze i ona na net.

RAK 06.04.2004. 10:16

Citiraj:

Originally posted by Costa
Za po doma mu ne treba nist specijalno osim ako nije clan neke pro microsoft udruge pa ga njihovi protivnici iz dana u dan vrebaju.
Je, s čm bi se ti inače igrao. Bi ti bilo dosadno.:D

Costa 06.04.2004. 10:18

Citiraj:

Originally posted by RAK
Je, s čm bi se ti inače igrao. Bi ti bilo dosadno.:D
I ulovio me. psmatr :D :beer:

DrTom 06.04.2004. 10:36

Zbunjuje me pojam "previše otvoren".
Pa zar je netko u 9om mjesecu trudnoće i samo što nije ... :clap:
Daj javite kad će netko dobiti sina/kćer da proslavimo. :D

Costa 06.04.2004. 10:38

Citiraj:

Originally posted by DrTom
Valjda nesto u stilu da komp postaje kurva :D

Srky 06.04.2004. 13:00

To vam je u smislu da nije dovoljno zasticen te da bi moglo bit eventualnih upada s neta i ostalih sranja, a zato je tu firewall koji to sprijecava te ako ga se dobro podesi takvih stvari ne bi trebalo bit.

Američanac 08.04.2004. 12:50

beba (još nije) u utrobi...

Citiraj:

Originally posted by DrTom
Pa zar je netko u 9om mjesecu trudnoće i samo što nije ... :clap:
Daj javite kad će netko dobiti sina/kćer da proslavimo. :D

evo figurativno objašnjenje... Ionako me Costa proglasio neshvaćenim pjesnikom :D :D :D

Previše otvoren se odnosi na previše otvorenih portova tj. previše dozvoljenih načina komunikacije.

I komp stvarno postaje prava kurva jer je otvoren 24 sata na dan a kad prođeš pored njega imaš osjećaj kao da si na bandam-u : hello2 :

A bebe? Pa rode se, rode se... U obliku novih ikonica na desktopu kad ti se uvali kakav *ware : hitthewa

Srky 09.04.2004. 15:45

1 privitaka
Imam jos jedan sitan problem a isto se odnosi na ZoneAlarm, stalno kad dignem windowse iskace mi neki dosadan prozor pa bi ga se htjeo rijesit. Pitanje je: KAKO?

evo i slika problema....

Costa 09.04.2004. 15:55

Malo sam presurfal googleom i izgleda da je to problem u ZA. Imas li mozda Nortona? Neki useri se zale da se to desava dok je on instaliran.

Pogledaj ovo i ovo :(

Srky 09.04.2004. 16:20

Citiraj:

Malo sam presurfal googleom i izgleda da je to problem u ZA. Imas li mozda Nortona?
Nemam Nortona niti bilo kaki AV program, only ZA.

Costa 09.04.2004. 16:27

Pazi ovo:
http://lockup.zonelabs.com/8083.html

Izgleda da imas problema s instalacijom.

Američanac 10.04.2004. 11:56

Citiraj:

Pazi ovo:
http://lockup.zonelabs.com/8083.html

Izgleda da imas problema s instalacijom.

Righ on the money Costa : goood :

Problem je u registru i Intenet Logovima od prijašnje instalacije.

Ako prođeš sve napisano na linku, to će ti raditi.

Srky 10.04.2004. 18:43

OK, budem probo kad dodjem s LAN-a.
Hvala! :beer:

STRMX 10.04.2004. 19:31

Citiraj:

Originally posted by Srky
OK, budem probo kad dodjem s LAN-a.
Hvala! :beer:

cujem da se tuce CoD
dolazim i ja :)

Srky 11.04.2004. 02:02

Citiraj:

Originally posted by STRMX
cujem da se tuce CoD
dolazim i ja :)

Ma ludnica je brate, tucemo CoD 5 vs 5...... :)
Ajde dolazi i ti pa da ti pokazemo kak se igra :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18.