![]() |
škljocanje diska
imam jedan problem sa glanc novim diskom...Samsugom T166 (500 GB)
formatirao sam i particionirao ga, prebacio sam sve podatke na njega, sve pet. ali, nešto mi se očito zeznulo jer mi disk radi osjetno sporije nego bi trebao, dugo čita podatke i dosta dugo kopira. rekao bih otprilike duplo sporije nego stari. i još veći problem mi se događa kad krenem kopirat veću količinu podataka s njega na neki drugi disk (npr. natrag na ovaj stari)... išao sam kopirat 5 GB filmova, i negdje na pola je disk počeo škljocat i jednostavno zablokirao...tak je škljocal sve dok nisam restartal komp. uspio je prekopirat tek nekih 2 GB podataka... u čemu je problem? kak da to riješim? pomagajte prosim. :stoopid: |
nosi ga na reklamaciju,tako se sigurno nebi trebao ponsasti novi disk,a pogotovo ne taj...
|
skljocanje diska nije dobar znak, znam to iz iskustva
|
pri izdisaju je,ocito,reklamiraj :)
|
hm. a jel se taj problem može riješiti nekako softverski?
npr. da ga formatiram, obrišem particije, i napravim zero fill? jel bi to pomoglo? jel ima tko takav disk u svom kompu da napravimo usporedbu u HDtuneu il nekom sličnom programu... |
zaboravi na software,
vidi ovu regelu :D http://aycu16.webshots.com/image/393...5422605_th.jpg ista stvar kao i tebi, škljocanje, pa nakon koji dan fertik |
|
Evo iz prve ruke, znam da će zvučat malo blesavo al probaj jednostavno uštekat drugi molex konektor iliti konektor od napajanja....
|
Citiraj:
|
Od Mac-a..
Šta se tiče diskova..reklamiraj. btw. provjeri jel ti dostatno napajanje..meni su prdnula cetiri maxtora zbog njega (i na garanciju dobio nove nazad) :D |
skljoca,cvili, sporo, tesko ili nikako da se formatira- mislim da nista tu ne pomaze kao npr neki programi koji regenerisu lose sektore. jedino reklamacija i kupovina drugog diska moze pomoci
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:22. |