![]() |
Temperature
koji je najbolji program za praćenje temperatura proca i systema vrtnje ventova i raznih napona itd???
|
MBM5, SpeedFan...
|
M5M5!!
|
Aida 32 je zakon:beer:
|
slisaj te vi mene , izgleda vi niste isprobali Hardware sensors monitor! Progam je zakon, sve za temp i voltaze! evo i web site http://www.hmonitor.com/
Cista preporuka No1 for temps! |
ma najbolji i najjednostavniji je winbond hardware doctor, i više ti i ne treba.!:clap:
|
qGuru je zakon :D
|
Ma gledaj bilo koji je dovoljan. pa ti po izboru.
Samo jedno pitanje? Da li uzimat kao standard temperatura koju mjeri sonda na socketu ili diodu u procu.Razlike 3-5C. |
Dioda je točnija ali to opet zavisi od proizvođača MBO. Mogu oni staviti u BIOS da ti pokazuje i 10 stupnjeva manje nego stvarno (da ne plaše momke s vodenima kad im temp skoči na 60;)
|
ma evo skinuo sam motherboard monitor..meni dosta:beer:
instant šok...kad sam pogledo temperaturu palomina @ 1.5ghz/1.78v,skoro sam pao u nesvijest!:( >>>u idle-u mi dere 47 stupnjeva a nakon sat vremena igranja skoči na 51!!!čini se da hitno moram promijenit cooler..otvorio sam kućište i vidio da je cooler neki smeće od 20+kn,a o pasti mogu samo pretpostavljat |
jel ima neki generički, dakle za većinu ploča da u trayu pokazuje odmah temperaturu, a ne da moram kliknuti na njega?
Naime tu zanimljivu opciju ima Soltek Hardware Monitor, i nisam ju vidio kod nikog drugog. Trenutno koristim USDM. |
Pa MBM pokazuje temp u trayu i SpeedFan isto.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
meni se preko ljeta temp. na idle ne spušta ispod 55 stupnjeva, a imam kuler koji para uši i živce:( :grrr: :fuming: |
Citiraj:
|
ma da,ali je to t-bird...oni su poznati po zagrijavanju...da vidiš meni ljeti,još ja na jugu dalmacije,kad zapeče:gringo:
|
Kaj dolje kod Vas nema klime za kupit? :fuming: :p
|
to za njih skupa tehnologija:D
|
a skipa vidim ti po sigu da si se dobro dao u trošak što se tiče tehnologije:D .btw,za cijenu klime mogu proc hladit tekućim kisikom!!!:D
|
Evo šta ja koristim i koje su temp pri srednjoj upotrebi
A to je Duron 950 i Spire Whisper rock IV Dobro ili pre toplo? Važna je ova temp proca ili temp Ploče??? |
Citiraj:
|
što se tiče programčića slažem se sa master neom da je hardware sensors monitor ODLIČAN!!!ponekad uključim ABIT EQ kad mi treba grafikon temperature pri nekom kraćem testu...
|
Citiraj:
A koristim Hardware sensor monitor i temp su mi: Ploča 43 CPU 1 37 CPU 2 33 JE to ok ili? na koju temp treba pazit od ove 3? |
kako ti temp ploče može bit veća od temp proca:confused: ???
i kakva je to baza sa cpu1 i cpu 2???da nisi mislio na idle i full load:confused: ??? |
: lol2 :
pa tebi HSM ili ne podržava ploču ili ga nisi naštimao :D ploča ti je CPU; jedan CPU-a je ploča (ovaj drugi nemam pojma kaj je) meni je na matšrotik ploči davao isto takve nebuloze :D |
Ma nije ni važno jer su iste temp i u biosi
Ali 42 je pristojno? |
pa da ako je na full loadu
|
A ne ono je bilo idle 42 ali sada je na full load 44 a 39 na idle jer sam satavio jedan mali cooler napred da upuhuje a i tih je jer je to cooler za procesor koji dradi na2400 okretaja
|
sasvim ok temperature:D
|
Je ovo visoka temp. za moj komp.
Athlon XP 2600+@2000 - 47°C ABIT KV7 - 50°C Ne znam zašto mi je tako visoka temp matične? Kako da ju smanjim? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:50. |