![]() |
Ventilator
Nadam se da pitanje postavljam u dobru temu.
Kupio sam maticnu Gigabyte M57SLI-S4 i Athlon X2 4000+. Kada upalim pc ventilator na hladnjaku procesora zavrti se i stane a onda kada ude u win moram upalit SpeedFan. Bojim se ako se maknem od pc-a da ce ventilator opet stati. Sta da radim? |
Mislim da ti je to normalno jer ti je ukljucen Cool and Quiet. Probaj u BIOSu naci tu opciju i iskljuciti pa vidi kako se ponasa. Probaj opteretit proc necim da se fino zagrije i pogledaj jel vent ubrzava...
|
U bios-u nemam opciju za Cool and Quiet.
|
Stisni CTRL+F1 kad uđeš u BIOS... Vjerujem da je sve OK s ventom, mnogi bi bili sretni da im vent ovako stane... :D
|
Al zato imaš za kontrolu vrtnje ventilatora.
P.S.-ne brini-sve radi kako treba...optereti ga nekom igrom...ak se ni onda ne upali-onda se brini. |
@domy_os hvala!
Sad se pali i pod opterecenjem radi bez problema. Sad me jos muci temperatura. Koristim Everest koji pokazuje 1. jezgra 8°C i 2. jezgra 3°C. Nekako je hladan. :) ?? |
to ti ne valja everest, skini si novu verziju.. nemoze ti temperatura bit ispod temperature sobe, jedino ak nemas komp u frižideru?
|
Novi Everest je jos bolji: 1. jezgra 0°C a 2. jezgra 9°C
S ovim proc sam imao vise problema nego sa starim. :D |
Brisbane je u igri, tj. ima strgane senzore za mjerenje temperature jezgri i ne može točno očitavati temperaturu ;) ( nije Everest ništa kriv ).
Ako imaš sreće naći ćeš program s kojim možeš očitati temperaturu koju mjeri senzor na matičnoj, i tom dodaš par stupnjeva ( barem okvirno ) da znaš na čemu si. :chears: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03. |