![]() |
3870 - artefakti u igrama
super
danas iz cista mira poceo dobivati artefakte u svim igrama u DiRTu je najocitije pojavljuju se cak u meniu, tako da nis ne mogu vidjeti u ut3 se pojavi nakon par minuta igranja rijec je o crnim ili narancastim siljcima koji se pojavljuju preko cijelog ekrana imam club3d 3870 vec 2 tjedna, i tek se sad pojavilo wtf? nista nije OCano i nikakve postavke nisam dirao temp grafe je 53C u idle proca ispod 40C 7.11 driveri, winxp sp2 sa svim updejtovima |
Potpuno jasna situacija - graficka je krepala. Reklamacija i to je to.
|
super, prvo maticna, sad graficka....
eo u episode 2 ne dobivam nikakve artefakte, kak to? |
Eh, ako ti je u svim igrama u kojima imas artefakte sve bilo super i odjednom artefakti, svejedno sto u jednoj igri nemas artefakte. Mozda bi se i tu pojavili ubrzo, tko zna. U
Uvijek mozes i isprobat tu karticu kod nekog susjeda, ali ako je sve dosad lijepo radilo, bojim se da je to kraj za nju. |
Dirt glavni meni:
http://img161.imageshack.us/img161/8011/dirtwh3.th.jpg dio mape u ut3 gdje se pojavljuju artefakti: http://img138.imageshack.us/img138/4826/ut3fz2.th.jpg na drugim mapa uopce nisam primjetio probleme, samo na toj mapi na tom dijelu mape... upravo igrao gears of war i nema artefakata |
Citiraj:
A sto puta govorim da Club3D i Albatron mogu pod ruku šta se tiče količine rikntih grafi,pa vi sad govorite da su to samo "rebandirane" kartice... |
kak ja vidim ovo nosu artefakti nego pucanje tekstura.... mislim da je problem u driver-ima, pogotovo ako u drugim igrama nemas ovo..... probaj sa reinstall-om drivera....
|
club 3d koristi referenti dizajn PCBa i coolera
mislio sam si da ce radit bez beda |
Citiraj:
P.S. Prijatelju je isto bilo, kaže da je to do drivera ili kada ti se pregrije kartica... Pričekaj nove drivere pa onda reklamiraj |
Moze bit da si dobil neku tvornicku gresku koja je prosla nedetektirano na testovim. Cudno mi je i zato kaj kak velis nisi nista oc-al a grafa je nova. Nadamo se da to nece bit ucestala pojava.
|
Citiraj:
|
da, rado bih ja to reklamirao no problem je u tome sto tih grafickih jos uvijek nema nigdje
|
U kojem ducanu si kupil? U hgspotu?
|
kupljeno u hgspotu da
i Neo-ST: da li je frendu problem bio rijesen reinstalom drivera? |
Jesu to bile one od 13xxkn, par komada sto se u par sati prodale? :D
|
reinstalirao drivere i stvar je izgleda rijesena
doduse pokrenuo sam samo DiRT, i menu je uredu |
Upravo sam ti htio savjetovati da promijeniš drivere.Tako se meni moja 1650Pro(doduše AGP) ponašala sa nekim verzijama driverima. Stavljanje druge verzije je to popravilo ali nažalost pojavili su se novi problemi.Ovo je ,kako je kolega napomenuo, pucanje tekstura i najčešće je problem u driverima. Artefakti izgledaju poput špricanja po ekranu.
|
Citiraj:
|
izgleda da problem nije u driverima
nego u ati tray tools kad instaliram samo driver (bez ccc), igre rade u redu ali kad instaliram ati tray tools i enejblam 16AF + AF optimization + trillinear optimization dolazi do pojave tih artefakata (sta li su vec) sigurno nije do temperature, posto pod opterecenjem ona ne prelazi 90C (fan cycle je na 39% tada) |
Citiraj:
|
Ma slozis si par postotaka jakosti fana i odredis par teperatura kad ce preskakat s jedne na drugu vrijednost i vozi gotov si za 5-10min.
http://www.guru3d.com/article/article/449/ |
Citiraj:
8800GT ima radnu temperaturu preko 100C... ne zelim ubrzavati ventilator na grafickoj posto buka postane nepodnosljiva.. |
Sigurno da, preko zime samo ukljucim komp i grije mi se kuca do 200 kvadrata. Prosim lepo di (navedi izvor podatka) to ide 8800GT prek 100°C.
|
Citiraj:
Što se tiće buke ventilatora neznam kak je na 3870 jel ja imam 3850 ali kod mene na 60% je buka ok a temp. je manja 30°C u loadu. |
Uz rizik da me ljudi popljuju, kako pljujem bez veze.
Ali mislim da sada postaje vidljivo zasto je 3870 bila tako jeftina u hgspotu. Ja imam sapphire 3870, u idle je temp oko 37 stupnja, pod opterecenjem mislim da je oko 57-60 stupnja, a u oba slucaja je vent necujan. Tako da mislim da bi bilo preporučljivo onima koji su uzeli od powercolora/club3d 3870 da investiraju 150-200kn u bolji cooleru.:kafa: |
..ja ne bi išao ispod XG Warcats drivera za 3870..sebi ću ih stavit,čim stigne grafa..:chears:
nemoj te optimizacije palit u ATT..to su da prostiš,pizdarije..mani se toga..igraj normalno...AA i AF je jedino šta ti treba..bez dodatnih gluparija.. E da,kad smo kod coolera..ide na to VF900cu?? Ili neki drugi zalmanko? |
Ide vf900 i vf700, cak i moddani :D http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91496
|
Jel bi mogao sliknuti karticu, tu saphirku i postati na forum jer koliko ja vidim na googlu, LINK tvoja kartica ima isti cooler i dizajn kao i sve 3870. tako da bih rekao da tebi senzor ili program krivo ocitavaju temperature. probaj pokrenuti neku igru i nakon 10 min staviti prst na drugu stranu pcb-a i vidjeti jer je mlako ili vruce...
|
Citiraj:
bez komentara..120tka me ubila u pojam:D:D..čak svijetli!..mrak..ja gledao odma ovaj VF1000..neko tenk hlađenje..nije 2much..350kn..u linksu,tu negdje..gledam,ako moža 8800GTS/GTX hladit..pa 3870 će smrznut..pod tim... znači ide VF700,900..a valjda i 1000.. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:15. |