PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   proc D 945 BOX Dual core, 2×3.40GHz (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=90165)

trooper77 07.12.2007. 12:35

proc D 945 BOX Dual core, 2×3.40GHz

e iz navedeno radi se o proc
Intel Pentium D 945 BOX Dual core, 2×3.40GHz, 800MHz, 775-pin, 2×2MB
te da vas pitam jeli se on puno grije ili sta pita sam jednog lika kaže on nemoj to govno grije ti se dosta a nista nevalja jeli istina ili? jer je dosta jeftin i jeli bolji mozda od CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, dual core, SckAM2 .
Ono mislim da je bolji a jeli ta razlika vrijedi 300 kn koliko je skuplji?

BladeRunner 07.12.2007. 15:37

Taj proc je govno...
Sad pročešljaj cijeli intel podforum i konfiguracije i sve će ti bit jasno...
Uglavnom Core2Duo gledaj..

Dizel 07.12.2007. 16:49

Citiraj:

Polje Trenutna vrijednost
Informacije o senzoru
Tip senzora Abit MicroGuru 2005 (ISA E0h)
Tip GPU senzora National LM63 (ATI-I2C 4Ch)
Naziv matične ploče Abit AW8 Series

Temperatura
Matična ploča 40 °C (104 °F)
CPU 36 °C (97 °F)
PWM1 55 °C (131 °F)
PWM2 50 °C (122 °F)
PWM3 48 °C (118 °F)
PWM4 46 °C (115 °F)
GPU 41 °C (106 °F)
GPU okolna temperatura 40 °C (104 °F)
Hitachi HDS722516VLAT20 33 °C (91 °F)
HDT722516DLA380 33 °C (91 °F)
Hitachi HDT725032VLA360 34 °C (93 °F)

Hladnjaci
CPU 2820 RPM
Ovo je pod 100% Orthosom sa Freezerom 7 Pro. I nije bas vruc kao ssto se baljezga. Ekipa previse gleda slikice i slini, a pojma nema o praksi. Nije neka pila od procesora, ipak je proslo vrijeme. Ali nekad je bio gotovo high end i zato mi je i drag.

:chears::chears:

Ovo ti sve gvori o njemu:

:google::google:

Citiraj:

Introduction:
As Intel continues to offer new technology processors at very affordable price, the older technology processor's price has fallen dramatically to a very low level. The prices for processors are at record low level. This has helped the end user to build some inexpensive systems using the high end processors of the last generations. Although one generation behind in core architecture, the Intel D945 processor is able to perform excellently.

Architecture:
The processor is based on 65 nm fabrication process, which is common to Core 2 Duo's as well but has a different core architecture compared to that of Intel Core 2 Duo processors. It is based on, not so popular Net Burst architecture.It is dual core, for sure and fits in any motherboard having LGA775 socket.
General Information:
This processor runs at a whopping speed of 3.4 GHz. It's FSB is 800 MHz. It completely support 64-bit computing. It has 2 MB L2 cache per core, which makes up to 4 MB total L2 cache. It is rated at Thermal Design Power (TDP) of 95 watts. This is quiet higher as compared to core 2 duo's.

Features:
It support the following features:
Enhanced SpeedStep technology, streaming SIMD extensions 2, streaming SIMD extensions 3, Intel Extended Memory 64 Technology, Execute Disable Bit capability.
Downsides:
Intel D945 is rated at a TDP of 95 watts, which is reasonably high.
It produces a lot of heat.
The stock heat sink and fan are of low quality.

Warranty
This processor also has a warranty of 3 Years, so, if something goes wrong within warranty , you can have a new processor.
Final Words:
I personally liked this processor, although it has some downsides as well. But at the present moment some very nice processors are available from Intel which are more efficient and based on latest technology. So, I will recommend to go for a processor in Intel Core 2 Duo family instead of buying a generation old processor.

Razer 07.12.2007. 17:25

Vidim ovo je već 2. ili 3. tema gdje ga promoviraš da i nije toliki trash kako svi pričaju...

Mislim NHF, vidim imaš dotični procesor i očito si zadovoljan njime. I to je ok, u svoje vrijeme je i bio dobar (ako pređemo preko grijanja dotičnog), ali ga je vrijeme jednostavno pregazilo. I sad ići ga uspoređivati (preporučati) pored jednog Athlona X2 ili Pentiuma E (koji su usput budi rečeno još i jeftiniji od novog 945), jednostavno nema smisla.

Dizel 07.12.2007. 18:29

Ne citas dobro. Nisam ga preporucao, vec naprotiv, rekao da je proslo vrijeme. I na zadnjem threadu sam samo lovio flamere sa podhebavanjem :)
Ovaj mladic kaze da je Presler 945, da prostite, izmet, a nema pojma o cemu prica i da se u govno, da se tako izrazim, ne dira. Zasmrdit ce ko' kuga :)

trooper77 07.12.2007. 20:56

a ljudi koji onda proc da uzmem za oko 700 kn jer nemam keša za core 2 duo.Amd ? ili jer trebam sastaviti komp za gaming sa monitor...a za monitor i graficku mi ode 3000 kn.
a imam budzet 5 500 kn... aj samo reci....

Wizzard 07.12.2007. 21:27

pentium e 2180 dual core će ti biti dostatan za igre a i više od toga..košta nekih 600-tinjak kuna..ploču gigabyte p35 ds3 i ubodeš dva giga rama i ostane ti i za grafu i monitor i više nego dovoljno..:kafa:

trooper77 07.12.2007. 22:37

jeli treba ikako cooler uz njega ali nemam ga namjeru oc-at.
a sta kazes na AMD Athlon64 X2 4400+ BOX, dual core, SckAM2 jeli bolji ili mislim ima veci radni takt pa zato a cijena tu negdi:chears:

OuttaControl 07.12.2007. 23:26

nema veći radni AMD takt al je sigurno AMD bolji izbor od d945

Wizzard 08.12.2007. 01:09

Citiraj:

Autor trooper77 (Post 890313)
jeli treba ikako cooler uz njega ali nemam ga namjeru oc-at.
a sta kazes na AMD Athlon64 X2 4400+ BOX, dual core, SckAM2 jeli bolji ili mislim ima veci radni takt pa zato a cijena tu negdi:chears:

amd nije loš daleko da je..ali moj savjet ti je da uletiš u ono što sam ti predložio..

dakle pentium e 2180 dual core..gigabyte p35 ds3 2giga rama uzmeš king maxa na 800 mhz...i pucaj ..kuler ti netreba nikakav jer ovaj je box verzija t.j ima tvornički kuler i radi ok..a i da hoćeš klokati on ti je dostatan za to..uostalom malo pregledaj postove pa se uvjeri sam ..:kafa:

BladeRunner 08.12.2007. 04:47

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 890120)
Ne citas dobro. Nisam ga preporucao, vec naprotiv, rekao da je proslo vrijeme. I na zadnjem threadu sam samo lovio flamere sa podhebavanjem :)
Ovaj mladic kaze da je Presler 945, da prostite, izmet, a nema pojma o cemu prica i da se u govno, da se tako izrazim, ne dira. Zasmrdit ce ko' kuga :)

Just for the record, rekao sam da je izmet u usporedbi s procesorima koji su danas aktualni(Core2Duo i Pentium E) uzimajući u obzir cijenu i perfomanse Pentiuma D i E...i je izmet u takvoj usporedbi.. + grijanje i potrošnja..stara arhitektura, samo nabacane dvije jezgre zajedno itd...

Dizel 08.12.2007. 07:32

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 890469)
Just for the record, rekao sam da je izmet u usporedbi s procesorima koji su danas aktualni(Core2Duo i Pentium E) uzimajući u obzir cijenu i perfomanse Pentiuma D i E...i je izmet u takvoj usporedbi.. + grijanje i potrošnja..stara arhitektura, samo nabacane dvije jezgre zajedno itd...

Ajmo sad u detalje. Znas li ti razliku izmedju Smithfielda i Preslera momak? Prije pokretanja jezika ukljuci mozak. Ajde da ti ciko objasni kad vidim da zujis...just 4 the record ;)
:chears:
-----------------------------------

Smithfield dual core
=prvi dual core od Intela, tj. fizicki spojene 2 Prescott jezgre, grijanje do bola jer su jedna drugu kurile, sto sam najbolje osjetio na Pentiumu D805 kojeg sam se rijesio u roku 4 dana :)

Presler dual core=druga generacija dual core procesora, tj. 2 Cedar Mill jezgre na jednoj plocici, ali fizicki razdvojene, za razliku od Smithfielda, tako da su revizijama C1 i D0 dovedene do minimalnog zagrijavanja (sto se dobro vidi iz mog primjerka koji dodje do max 40 celzijusa u full loadu Orthosa)

-----------------------------------

Core 2 procesori su ipak drugi svijet, napredniji i bolji. Ali kad vec trkeljate gluposti o proslosti, malo se informirajte za pocetak. Ili pitajte, ako ne znate:)

kArLo 10.12.2007. 03:42

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 890485)
Smithfield dual core=prvi dual core od Intela, tj. fizicki spojene 2 Prescott jezgre, grijanje do bola jer su jedna drugu kurile, sto sam najbolje osjetio na Pentiumu D805 kojeg sam se rijesio u roku 4 dana :)

Presler dual core=druga generacija dual core procesora, tj. 2 Cedar Mill jezgre na jednoj plocici, ali fizicki razdvojene, za razliku od Smithfielda, tako da su revizijama C1 i D0 dovedene do minimalnog zagrijavanja (sto se dobro vidi iz mog primjerka koji dodje do max 40 celzijusa u full loadu Orthosa)

Vrlo dobro napisano kolega, taman ja mislio to napisati. :dobar:
Btw, i sam si sada pokusavam sklepati neku medium konfu i trazim nekakvog Preslera ili Prescotta 630 i sl.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:35.