PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   HD3870 problem kod instalacije drivera (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=90157)

Lud76 07.12.2007. 11:38

HD3870 problem kod instalacije drivera

Evo mene brzo nakon kupnje sa problemom, pa ovako...

Kod instalacije drivera Catalyst 7.11 svejedno jel display driver only ili display driver + ccc pojavljuje mi se prvo greška "data.size () ! = 3", nakon kaj kliknem OK pojavi se prozor "Instaliranje nije uspjelo instaliranje: (0x80040707). Nakon malo guglanja vidim da se nešto sitno spominje ta greška ali rješenja nema (ono sa promjenama u registry-ju mi ne pomaže). Zanimljivo da se greška ne pojavljuje jedino kod friške instalacije windowsa, i kad se instalira grafa radi super, ali svaka promjena drivera je nemoguća (naravno kod promjene drivera sam stare deinstalirao i očistio sa DC pro)

Hvala

d@rio 07.12.2007. 12:03

Isti problem sam imao sa Club3D HD3850. Kad sam probao poslije promjene graficke (prije sam imao A-I-W 1900GT) instalirati drivere ista stvar. Prvo izbaci "data.size () ! = 3", nakon toga se pojavi prozor "Instaliranje nije uspjelo instaliranje: (0x80040707). Nekako sam uspio drivere instalirati rucno, ali sve je bilo sporo do bola u igrama. Sad sam stavio Vistu i s njom zasad nemam problema - do sljedece promjene drivera najvjerojatnije.

@Lud76
BTW, gdje si ti kupio svoju grafu? Ja sam je uzeo u HGspotu, nije valjda da je cijela serija u k....u, zato su valjda bile tako povoljne.

Lud76 07.12.2007. 12:10

I kod mene Club3d iz HG Spota

Wolverine 07.12.2007. 12:30

PowerColor 3850 i isti problem...

tech 07.12.2007. 12:37

A jeste probali mozda omegine drivere????

alengrosevic 07.12.2007. 12:42

Citiraj:

Autor dsinkov3 (Post 889805)
BTW, gdje si ti kupio svoju grafu? Ja sam je uzeo u HGspotu, nije valjda da je cijela serija u k....u, zato su valjda bile tako povoljne.

Eto i ja sam uzeo tu doticnu u Hgspotu i nisam imao nikakvih problema sa instalacijom. sve radi odlicno. Istina imao sam prije 8800GTS, ali probajte sa onim driver remove toolsom ocistiti registry i sve od drivera pa opet probati...

zippo 07.12.2007. 12:44

Ima li kakve pomoci od ovoga :

http://articles.techrepublic.com.com...1-5252325.html
http://consumer.installshield.com/kb.asp?id=Q108167
http://www.xrite.com/product_overvie...SupportID=3371

na jednom forumu su spominjali nekomptibilnost sa Office2003, imas li ga ? Ni ja ne kuzim zasto ali tako kazu. Da probas ako imas 2003 deinstalirati ga pa onda ponovi postupak ?

coconut 07.12.2007. 12:46

Je li netko probao s kojom starijom verzijom Catalysta?

lajchi 07.12.2007. 13:17

Prvo instalirajte drivere s CD-a jer oni instaliraju još dodatno one ati codece itd bla bla. :) I onda nakon toga najnovije drivere na te, meni je tako radilo ok.

9800pro 07.12.2007. 13:55

Ja instalirao na friške windozere one drivere sa fixom za Crysis i sve radi ok. Isto sam imao nvidiu, pobrisao sa Dc-om ali štanga, format je bio neizbježan... U pitanju je Sapphire 3850

ti.le 07.12.2007. 14:17

Kod mene isto sa Sapphire 3870, catalyst 7.11. Prvo neka greska pa instaliranje nije uspjelo; nisu prosli ni sa originalnog cd-a. Nisam predugo trazio nego instalirao friske winse.

Lud76 07.12.2007. 14:44

@zippo...vidio sam to, uostalom već si to ti prije stavio na forum, ne pomaže

@coconut...neću sad to probavat, ako ne uspije neda mi se treći put u 3 dana reinstalirat windowse

@lajchi...nisam dobio sa grafom čak ni drivere, tak da to kod mene otpada

@tech...grafa neće ni ćut za najnovije omega drivere

tor 07.12.2007. 14:51

Meni je pomoglo kompletno čišćenje drivera s driver cleanerom. Jedino tako,

d@rio 07.12.2007. 17:24

@ alengrosevic... da istina nisam ocistio driver cleanerom stare drivere, pa je sigurno to u pitanju. Instalacija mi se rusilla u XP-ima dok je kod Viste sve proslo OK. U svakom slucaju budem probao DC-om.

Buger 07.12.2007. 17:34

isti problem pa mojom grafom pa slijedi ovaj postupak kako bi se driveri instalirali:

1. u safe modeu obrisati stare drivere sa Driver Cleanerom
2.restart i pokretanja windowsa
3."pokrenuti" instalaciju drivera preko izvršne datoteke, dakle dvoklik na drivere, nakon extractanja će se pojaviti opet ista greška, ali bitno je da su driveri extractani
4.ući u Control Panel pa u hardware-device manager
5. pronaći grafičku karticu pod "display adapters" pa RMB-update driver-odabrati "no, not this time"-next-install driver from specified location-search for the best driver in this location i include this location in search-browse-pronaći folder XP_INF(koji se nalazi na mjestu gdje su driveri extractani)-ok-instalacija drivera je završena- restart
6. ponoviti postupak za secondary adapter
7. uživajte

Hektor 07.12.2007. 20:55

i sam sam morao formatirati i raditi novu instalaciju windowsa nakon ugradnje 3850, ali nije mi krivo ni 1/2 posto jer radi sada ko zmaj...

Bimbrlok 07.12.2007. 21:52

Isti problem imao i tek poslije ponovne instalacije windowsa proradilo

Disco 08.12.2007. 10:51

Omegini driveri ne pomazu, ovaj problem je jako cest kod novih club3d radeonki, imao sam gadnih problema s ovim i neki put sam uspio samo instalirat drivere bez ccc-a(radio ko serviser u HG-u neko kratko vrjeme)... I da problem je sa svim radeonkama neovisno o modelu, ocito neka greska.....
Sva sreca pa s nvidiom nema problema s driverima:kuca u drvo:

Ico2005 09.12.2007. 21:09

Ista stvar i sa mojom GeCube HD 2400 pro, stavio ju neki dan i onda cirkus... Pomoglo je ovo što je napisao Bugger (uz install novih XP) sa Catalyst 7.7 uz kojekakva čišćenja drivera iz sustava i slično. Za sada radi jedino sa verzijom 7.7. Ali sada, kad sam rješio grafičku, imam i dalje jedan problem: kod prvog paljenja ujutro neposredno prije welcome screena komp se restarta sam od sebe i nakon restarta se ponovno dignu win i onda je sve OK. Jučer jedno resetranje a jutros 2 puta. To se događa od kako sam stavio karticu u komp. Prije toga 1.5 godinu je radio bez greške. Jel netko upoznat sa problemom?

AtOmIc 11.12.2007. 05:48

Ja sam kupio club3d 3850 u hgshrotu isto, polomio se da dodjem do nje, i onda nakon par dana sam ju stavio u komp...Nakon pocetnog uzbudjanja, krece hladan tus. 1 problemi sa ins. drivera koje sam dobio na Cd-u, nakon sto sam 2132 put instalirao drivere, driveri proradili ali krepao zvuk na kompu, ponovno 23213 instalacija realtekovih drivera za zvuk i radeon drivera, ali bez uspijeha. Nakon toga 2 reinstall. win xp jer je zesce bio u kurcu od svega toga. Nakon toga napokon sam nasao formulu za igranje na kompu sa zvukom a to je instal. drivera sa cd-a od radeona, ali izuzev onog drivera za zvuk. Nakon toga odlucih se da povecam okr. venta na 60% , ali ati tool, tray tools , rivatuner se ne zele pokretati, ni jedan od doticnih ne zeli raditi, kod svakog isti rez, kada pokrenem appl- bijela slika na ekranu. nakon toga uspijevam pokreniti ati tool onu beta 4 verz. jer sam do tada imao beta 3 , napokon uspijevam, ali nakon podizanja 1 mhz bilo cora bilo mem na graf. isto bijeli ekran i restart. . sada sam od toga odustao i imam samo drivere sa cd-a od grafe, i jako sam sretan i ponosan korisnik Club3d radeon 3850 kartice, pogotovo mi drago bude kada nakon otprilike 1h vremena komp popizdi i ili mi se restarta ili blu screen pa ga onda ja moram res. Sve u svemu za popizdit .
P.S. nemojte me krivo shvatiti, ja jos uvijek mislim da je 3850 dobra grafa in general , ali mislim da moj primjerak suxa , a i driveri su ***eno smeche. eto toliko od mene

koletna 11.12.2007. 06:44

mislim da si za zvuk samo trebal prebaciti da ti je defaultna kartica realtek, jer ti driver stavi ati

Wolverine 11.12.2007. 13:14

što se tiče drivera tu imaš pravo...zasad su koma no to si već i ovdje mogao saznati ;)

Zvuk -> samo si trebao u ControlPanelu -> Sound stavit da ti def audio device bude realtek i to je to...nikakav reinstall drivera i slično

Riva i ATItool obavezno moraju biti zadnje raspoložive verzije (naravno da neće radit sa starim verzijama)
U ATI Tool-u zasad ne možeš dizat taktove jer se smrzne komp (također si i to mogao ovdje saznati) ali zato radi RivaTuner

AtOmIc 11.12.2007. 16:24

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 893302)
što se tiče drivera tu imaš pravo...zasad su koma no to si već i ovdje mogao saznati ;)

Zvuk -> samo si trebao u ControlPanelu -> Sound stavit da ti def audio device bude realtek i to je to...nikakav reinstall drivera i slično

Riva i ATItool obavezno moraju biti zadnje raspoložive verzije (naravno da neće radit sa starim verzijama)
U ATI Tool-u zasad ne možeš dizat taktove jer se smrzne komp (također si i to mogao ovdje saznati) ali zato radi RivaTuner

sto se zuvka tice ni tako ne radi, kada sam to napravio onda kada sam isao na test, zvuk radi, a na svemu ostalom ne radi... :P
Svi programi su bili zadnje verzije osim ati toola koji je slucajno bio beta 3... ali eto jedna zanimljivost, ponovno sam install. rivatuner, i sada radi , zanimljivo je to stu vec 10 put instaliram taj program, i uvijek je isti .exe file dakle 10 puta istu stvar radim i ne valja 11 put slucajno probao i proradilo...lol cudno jako, al bitno da sada radi manje-vise sve... ko zna za god. dana mozda i naprave drivere kak spada :lol2:

Wolverine 11.12.2007. 19:08

trebao si i u tim aplikacijama postaviti da koristi Realtek ili koji već imaš čip ;)
vjeruj mi znam o čem pričam kod mene je bila ista situacija

NeoDJW 11.12.2007. 19:12

Imao hd2600xt, dobio 3850 i sad idem instalirat drivere..... nece...... usao u safe mode , obrisao sve vezanu uz ati na kompu..... rebootao , instalirao...... radi........... ;) !

IGoR_2803 17.12.2007. 22:18

evo, ja sam prije par sati stavio svoju club 3d hd3850 u komp, i sretan sam. isto sam par puta reinstalirao drivere, prije toga sam naravno sve počistio i sa windows uninstallerom i sa driver cleanorm, pa sam se s***o kaj sam odma instaliral catalyst drivere s neta, pa uninstal pa ponovno cleanere, pa onda drivere s cda, pa s neta, pa mi ne radi ati tool, riva tuner, u everestu pod gpu prazno. pa instaliram novi ati tool, pa ne radi kontrola brzine venta itd. onda sam probal igrati ut3, kad za minutu, dvije strefi me nekaj, mislil sam da mi je cimer fen ukljucil, kad skuzim vent na grafickoj, glasan je uzasno kad je na 100%. uglavnom proradilo je iz cista mira kontroliranje brzine u ati toolsima. btw, ovo sa zvukom me isto hebalo ali sam stavil disable na ati function driver for HD audio i sad radi sveeee.. osim everesta...

vmzagreb 18.12.2007. 08:52

***al vas pas sad sam u nedoumici uzeti ili ne nakon odiseje zvane driveri

Ozy 18.12.2007. 09:08

Driveri će izaći opet i opet, 'bolji i optimiziraniji...tako da ne vidim to kao neki problem preveliki. :)

vmzagreb 18.12.2007. 12:38

ma to znam da buju iscurili, but mene brine njihova instalacija, stoga takva i reakcija

domy_os 25.12.2007. 01:33

Lega je neki dan kupio PowerColorovu HD 3850 i, čim se stave driveri, ne može se bootati Win. Nakon onih crtica ostane crni ekran, HDD LED-ica ne blinka,... Ukratko, niti ne uđe više u Win. Nakon nasilnog reseta, pojavi se izbornik za odabir normal, safe, mod,... Tek nakon 4-5 reseta uspije ući u Win uz malo artefakata na početku. Probali smo druge Windowse, stavili samo osnovne stvari, drugu verziju drivera, ali ne *ebe. Temperatura je u granicama normale. Je li netko imao sličnih problema?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:42.