![]() |
9800pro vs 1650Pro
Molim da mi netko odgovori isplati li se 9800Pro(naravno AGP) 128MB RAM zamijeniti sa 1650Pro 256MB DDR3.Karticu dobijem od frenda za pivu tak da cijena nije problem.Problem je što mi mašina radi super(naravno bez najnovijih naslova) pa jel mi se to isplati razmrdata? Hoću li dobiti bolje performance tako da mogu igrati neke igre u native rezoluciji LCD-a 1280x1024 umjesto sadašnjih 1024x768 što ružno izgleda. Na tomshardware 1650pro je brža i od 6600GT i 7600GS.Znači mogu očekivati cca 50% ubrzanje?
|
Isplati se pogotovo pto 9800Pro crkavaju na veliko...očekuj uskoro ;D
|
Ma kad crkne zamjenim je.Zanima me dal su dobici u performancama takvi da se isplati riskirati da rasturim konfu koja bez greške radi nekoliko godina?
|
nemas tu sta rasturit, promjenis graficku, dobis bolje performanse i kvit, posto su obje radeoni ni nemas nekih zavrzlama oko drivera uopce, ne filozofiraj
|
Pa recimo 9800 ima zalmana za kojeg nisam siguran da ide na 1650 AGP.Kućište je u stolu bez cirkulacije pa bi moglo doći do gadno visokih temperatur ako se ova grije previše. Onda malo veća potrošnja.Napajanje je enermax 300W ali je stroj sa 3 diska, 2 DVD-a, TV-karticom,SCSI(zbog scanera) i još štošta.Driveri su dosta stari. Nisam radio upgrade dugooo jer sve radi OK.Dakle trebam i novi driver.Dakle nije da baš filozofiram.
PS Evo našao sam da troši čak manje od 9800.Još samo temperature.Zna li neko do koliko se grije sa referentnim hladnjakom? |
Reče koleg antrax -"posto su obje radeoni ni nemas nekih zavrzlama oko drivera uopce, ne filozofiraj" i ja tako napravijo i ruši se, zaglavljuje,smrzava.Svaki takav savjet treba dovoljno velikog bedaka da ga sprovede:respekt:Driveri su catalyst 6.14. Molim nekog ko zaista ima iskustva sa upgreade-om AGP kartice da mi savjetuje koje Catalyst drivere koristiti da bi sve štimalo.Izgleda da je glavni kandidat 7.6. Molim pomoć jer ovo isprobavanje bi moglo trajati tjednima.
|
obrisi stare drivere iz CP-a, zatim reboot u safe mode i tamo ih izbrisi s driver cleanerom i restart i instalacija novih
stavi zadnje 7.11 one podrzavaju 1650 pro |
Instaliraj Driver Cleaner i očisti stare drivere u safe modeu. Isto tako mislim da Catalysti 6.14 nisu zahtjevali MS .Net 2.0 za razliku od 7.x tako da bi i to morao instalirati prije Catalysta.
|
Pa čuj...ti imaš 3 diska, 2 optike...i sad X1650Pro...Nije Enermax loše napajanje, al možda je problem upravo u njemu. Probaj i s Omega driverima. Možda će se bolje slagat. A ak nijedni ne pomognu, formatiraj!
|
Ma sve je to za 5 samo koje drivere instalirati-opet stare 6.14? Ja bih ipak neke novije zbog novijih naslova i eventualnog povećanja fps-a. Naravno stabilnost je na prvom mjestu. Kad vratim 9800 sve radi OK sa 6.14.
PS Gore je sada Chieftec 400W.Isto je i sa njim. |
ma stavi zadnje 7.11 bez CC-a, i Ati tray tool na miru si :)
|
..ako je to ona X1650pro sa DDR3,uzimaj odma..sa DDR2 se nećeš baš naigrati..računaj možda 10-20% brže od 9800pro..al ajde,sa SM3.0..manje grijanja i nešto manje mogućnosti da odapne,makar ja ne znam nijednog lika kome je krepala sama od sebe,ja sam svoju imao 2g skoro..i bila je killer kartica..tako da..ne stoje baš predrasude..najviše me u biti razočarala X1950pro za agp,koju sam drage volje prodao..nakon mj.dana korištenja..očito se MSI i moja Gigabyte ploča ne vole previše..:chears:
da skratim,x1650pro ddr3 je gotovo brz kao 7600Gt,dakle brži je od 7600gs...dok je model sa ddr2 memom čak i ispod 7600gs-a...teška srca to govorim kao ATi-jevac,al tako je,kako je.. Ako si baš brijač na performanse,uzmi XG Xtreme Warcat drivere za grafičku i Ati tray toolse..driveri su optimizirani maximalno,a ATT ti daje bezbroj mogućnosti za podešenja..:fiju::kafa: |
Krivi post. Molim delete.
|
Kartica je sa ddr3,a matične P4p800E delux.20% mogu očekivati sa ddr2 ili si mislio na ddr3? Dok ne saznam koji driveri rade stabilno ostaje 9800 unutra.
|
Citiraj:
|
isuse boze jel tesko otic u cpanel i izbrisat drivere? rebootat u safe modu i sa driver cleanerom izbrisat sve da budes siguran?
onda otic na net skinit najnoviji ati catalyst ili omega drivere i to je to? nemas tu sta "ovaj driver radi" , a "ovaj driver ne radi"..svi oni rade, naravno, noviji driveri za novije grafulje.. |
Evo ti barem donekle,tehnički detalji obiju kartica..pa sad pokušaj to vizualno prebaciti na pojedine igre koje bi igrao..mislim da ti se isplati,čuj,novija je arhitektura,ako je mema kako kažeš DDR3,imaš SM3.0..igraj se lijepo na low/medium godinu dana i skupi za nešto bolje..:chears:
http://www.gpureview.com/show_cards....1=31&card2=458 Moj savjet za drivere ti i dalje stoji..driveri su clockerski,optimizirani i jako jako stabilni..XG Xtreme Warcats,proguglaj malo..pa vidi i sam..uz ATT rade super.. 9800 ti je 128mb,256bit X1650pro ti je vjerujem 256mb,128bit ali DDR3 memorija,koja će vrlo lako nadoknaditi razliku između 256bit sabirnice kod 9800pro kartice..otud i 20-30% bolje performanse novijeg modela..neće ništa letiti 5x bolje..jer je i X1650pro danas low-end...ali bolji je izbor od zastarjele 9800pro.. Mislim da ako ju dobiješ negdje za 400kn,da si dobro prošao..sa DDR3 memorijom još uvijek se možeš poigrati..256mb,128bit..pa kasnije skupljaj.. Svi bi tu neke BMW-e vozili,da idu na zrak i da koštaju 300kn..e pa ne može.. :chears: |
Ne znam šta si zapeo oko tih drivera ! Pa ne prave oni drivere od jucer ! :fiju:
Izbrišeš ih kako su ti kolege rekle i razguli ... Sve ce to raditi kako treba ! Evo i ja razmišljam da svoju staru 6600GT zamjenem s ovom (u linksu nova stoji 700 kuna)! Ali sve mi zao ove GT-ice ... Ali ako je vjerovati testovima, gdje se govori da je X1650Pro brza od 6600GT onda cu ''progutati'' to ! Samo da ona meni moze vrtjeti neke novije igre na 1280x1024, na srednjim postavkam i bez AA ili kako se vec zovu... ja ko na konju !!! I jos nesto, koliko trosi struje ova x1650 ?? Više ili manje od 6600GT ? |
Ne znam šta si zapeo oko tih drivera ! Pa ne prave oni drivere od jucer ! :fiju:
Izbrišeš ih kako su ti kolege rekle i razguli ... Sve ce to raditi kako treba ! Evo i ja razmišljam da svoju staru 6600GT zamjenem s ovom (u linksu nova stoji 700 kuna)! Ali sve mi zao ove GT-ice ... Ali ako je vjerovati testovima, gdje se govori da je X1650Pro brza od 6600GT onda cu ''progutati'' to ! Samo da ona meni moze vrtjeti neke novije igre na 1280x1024, na srednjim postavkam i bez AA ili kako se vec zovu... ja ko na konju !!! I jos nesto, koliko trosi struje ova x1650 ?? Više ili manje od 6600GT ? |
"onda otic na net skinit najnoviji ati catalyst ili omega drivere i to je to? nemas tu sta "ovaj driver radi" , a "ovaj driver ne radi"..svi oni rade, naravno, noviji driveri za novije grafulje.."
...e pa recimo 7.11(to su najnoviji) ne da ne rade nego se ne mogu ni instalirati:D Problem je "data.size () ! = 3". Stari driveri deinstalirani,drive cleaner iz safe moda,instalacija samo drivera(bez CC) i nula bodova. PS Potrošnja 6600GT i 1650Pro je tu negdje.Možda koji wat više GT. |
Dakle situacija je ovakva:7.6,7.8,7.9,7.10 i 7.11(ne da se instalirati) ne rade korektno sa 1650pro AGP.Problemi su od rušenja,preko smrzavanja pa do tekstura koje nedostaju.Stavio sam drugi disk i išao na čistu instalaciju.Nije mi se dalo eksperimentirati na mašini sa gomilom igara.Po forumima sam naišao da more ljudi ima slične probleme sa AGP karticama.Inače instalirao sam windowse i par igara bez drivera te napravio ghost image.Zatim sam instalirao drivere,probao igre.Kad ne radi vratim čisto stanje sa imidža pa ponovo..Net 2 je instaliran,nema antivirusa ni ičega što bi smetalo. Ovo je noćna mora.Moram se upitati:"Koji k.... AMD radi. Zašto prodaju stvari za koje ne daju adekvatnu podršku?" Do daljnjeg sam na 9800 ,a kad stignem probat ću Omega i ostale drivere.
|
..ja ne znam zbilja jel imaš kakvih problema s vidom ili šta..jednostavno sam ti 5x napisao koju kombinaciju drivera da koristiš,i prednosti i mane obiju kartica..i tebi opet ništa jasno..za neke ljude i nisu baš kompjuteri..:banned:
..briši sve,stavljaj XG drivere i ATT,i uzmi tu X1650pro sa DDR3,i topic locked. |
Pozdrav ekipa !
Evo imam mozda jedno malo glupo pitanje, ali sto cu kada nisam neki veliki ekspert u svijetu racunala... :( Dali ove novije graficke kartice ( u ovome slucaju X1650Pro DDR3 ) imaju veze sa starosti maticne ploce ? Mislim na stabilnost i to ... Jer kod mene je MSI 845E-Max ( poprilicno stara maticna, 03-04 kupljena ) a mislio sam uzimati ovu doticnu graficku za koji dan ! Sada imam 6600GT i radi odlicno od kako sam je uzeo ! |
ne previse, nije bas da se tehnologija nesto puno promijenila :)
jedino poslusaj savjete oko drivera s ovog threada, koliko vidim AGP verzije novij ATIa mrze sve nove drivere. |
Ak je tako kakovi kažete, idemo opet... U boj, u boj...
|
Evo ugradih prije koji sat frendu novu X1650Pro AGP Powercolorove gore list i instalirah mu Omega 7.10 drivere - radi ko' švicarac.
|
Citiraj:
Ja se nadam da ce i kod mene raditi ko tvoj švicarac !! :) Pozdrav ! |
Malo ste me prepali s ovim driverima za ATi X1650Pro, pa sam odlucio da uzmem jednu drugo graficku !
Sto mislite od nVidia 7600GT isto AGP s DDR3 ! moze li ona dostojno zamjenuti X1650Pro ??? HVALA !! |
Milsim da je 7600GT brza graficka i to dosta. NA nekom stranom forumu sam naso ovo:
GeForce Radeon Stock: 7300GS < x1300XT/x1550PRO < x1600PRO < x1600XT/x1650PRO < 7600GS < x1650XT/7600GT < x1800GTO < x1900GT < 7900GS < x1950PRO Overclocked: x1300XT/x1550PRO < 7300GS < x1600PRO < x1600XT/x1650PRO < 7600GS < x1650XT < 7600GT < x1800GTO < x1900GT < x1950PRO < 7900GS |
Citiraj:
Gledam taktove kod CLUB 3D 7600GT( 400/1100 ) a kod x1650Pro (600/1400) !! Jeli tebi to cudno malo ha ?? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:20. |