![]() |
bežična mreža nije nađena?
Molio bi za savjet. Dosad sam bio spojen sa kabelom i sve je bilo ok. Sad sam stavio bežičnu mrežnu karticu i instalirao drivere ali windowsi kažu da bežična mreža nije nađena.
Imam siemens se555, micronet sp906gk pci i win xp sp2. Status bežične mreže u gigasetu je Enabled (no clients). Udaljenost između gigaseta i kompa je desetak metara ali ih dijele dva zida. Hvala |
procedura kod instalacije većine bežičnih mrežnih kartica:
1. instaliraš karticu 2. ugasiš komp 3. upikneš karticu u komp 4. upališ komp 5. windowsi ih automatski instaliraju 6. radi 7. :D |
Neke wireless kartice imaju svoj software za spajanje na mrezu. Provjeri za svoju.
|
ako sve radi kako spada,
mozda ti je SSID ugasen, pa "ne vidi" mrezu, spojis se opet zicno na 555icu, enableas SSID, vidi da li je to uzrok |
Drivere sam instalirao sa cd-a jer ih windowsi nisu imali. SSID broadcast je stavljen na off kao što piše u uputama za gigaset.
Hvala |
Pa normalno da nećeš vidjeti mrežu kad ti je SSID broadcast na off. Onda u windowsima moraš ručno upisat SSID i tek tad se možeš spojit. Upali si SSID broadcast i stavi zaštitu i riješena stvar
|
Sad kad sam ssid broadcast stavio na on uspio sam se spojiti. Ali zar nije bolje tu opciju staviti na off kao što siemens kaže. U čemu je razlika s obzirom da u oba slučaja mrežu treba dodatno zaštititi.
Hvala svima |
Citiraj:
razlika je u tome sto je to zastita vise, odnosno da bi ti se netko spojio na mrezu mora se dokopati SSIDa, a ako ga emitira onda ga se nije problem dokopati |
Hvala Ianus
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:29. |