![]() |
ubojica flash memorije
moj kom je ubojica flash memorije, u zadnjih godinu dana promijenio sam oko 10 usb stickova, 2 mp3 playera i 2 microSD-a. I svi su uglavnom imali isti problem, neki se nisu dali formatirat dok drugi nakon što sam ih iskopčo jednostavno su zaboravili ono što sam snimio!
Jel netko ima ideju što ih kolje?:suicide: -------------------------- napajanje Codegen 400w MB msi neofi nforce 4 ultra AMD 64x2 3800+ HDD 2x 320 GB 2GB ram 7600GT |
A gdje si ih ukljucivao?? Iza u maticnu ili Naprijed na Front USB??
Ako je ovo drugo,vrlo vjerovatno da su Front USB-ovi ti neispravni... |
Citiraj:
|
TheLions je li prije nego sta bi izvadio USB stick/mp3..Je li bi ga prekinuo pa onda izvadio ili bi samo bez prekida cupao vani ?
|
Kao sto kolega Joke kaze...Jesi isao na "Safetly Remove Hardware" kad si doticne vadio iz kompa??
|
Citiraj:
Ko zna možda su mu USB portovi neispravni pa isporučuju "malo" više struje nego što je potrebno pa.... Imas li jos kakvog hardwarea prikljucenog na USB portove? |
ma svaki put sam radio Safetly Remove Hardware
a kaj je ostalo priključeno? hmm.. logitech mouse samsung printer ml-1520 neotionbox |
Mislim da milentije ima pravo i da ti usb isporučuje nešto više struje nego treba i zbog toga pregaraju.
|
Citiraj:
|
Možda ipak ploču. :D
Imaš li štampač ili skener ili nešto slično priključeno preko USB-a? Kako to radi? Probaj prvo sa novim napajanjem jer taj Codegen što imaš je :puke:, ako ni nakon promjene napajanja ne bude radilo kako treba onda ti je o'šla ploča. |
Citiraj:
|
Nema to veze s napajanjem. To je do ploce
|
jesi siguran?
ako jesi onda ću morat nosit i matičnu u ADM! |
Citiraj:
na USBima recimo ima napona i kada je USB kontroler iskljucen u biosu, to nije obicaj s vecinom drugih portova. ja bi zato rekao da struju dobiva direktno iz napajanja. recimo moja stara kn8ultra je imala mogucnost da pustis vise snage na USBe preko jumpera za svaki par konektora. ako to napravis napona nije bilo kada je kontroler iskljucen, dakle tek u tom slucaju je maticna direktno peglala napone. valjda.... :D |
hmn meni se cini da tebi je lose uzemljenje... mislim to bi meni bila prva stvar :D
|
Citiraj:
A zašto misliš da je uzemljenje? Zar nije izlaz napajanja galvanski odvojen od ulaza? |
Desi li se tebi koji put da te prilikom maženja tog ljubimca opali po psrtima koja varnica ili osjetš blago "udaranje" elektriciteta po prstima?
|
Citiraj:
ali ako misliš dali me "trese struja"? ne netrese niti osjećam bilo kakav elektricitet! |
pa dali ti je sada napokon sinulo u glavu gdje ti je problem :lol2::D
|
Citiraj:
napajanje? |
unistio sam ja na takvim neuzemljenim kucistima i vrijednije stvari od usb stickova, navikao raditi u ljudskim uvjetima pa nisam iskljucivao pri nekim jednostavnim radovima. greska koju je graficka platila glavom. srecom pa je bila samo mx4000 a ne nesto nabrijano :D
inace sve vrste memorije su uzasno osjetljive na statiku i napone opcenito kada ih prime tamo gdje nije predvidjeno. tako da bi ti lako to mogao biti problem. rjesenje bas i ne vidim nazalost, pretpostavljam da uzemljenja nema i da se islo na nulovanje zbog blizine trafostanice. prilicno razumno ali u neka prosla vremena :) |
Citiraj:
|
a onda se pomiri sa sudbinom :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:34. |