![]() |
(riješeno) Ne radi mi komp
evo od jutros komp mi nece da se upali i sa matične dolaze oni zvukovi.1 dugi pa 2 kratka.pročitao sam da je to problem sa grafičkom i/ili monitorom.
sa monitorom mi sigurno nije problem pa ostaje samo grafička.model je x600xt-td 128mb.jučer san je iša malo kloknut pa se bojin daje prigorila... ako imate neko rješenje vičite,jer je hitno...ako mi mozete preporučit novu grafu do jedno 500-600kn,moze i polovna bio bi zahvalan...:care::care: edit:konfa je:A8NE-FM,A64 3000+,x600xt,1gb apacer,cl x-fi. |
600kn 7900gs
a inace probaj grafu na nekom drugom kompu .- |
Citiraj:
a ovo drugo:provat cu al mislim da joj nema spasa... |
Daj resetiraj CMOS prvo, jer teško da si ubio grafu sa samim OC-anjem. Jedino ako si dizao napone prilikom istog.
|
sta je cmos i kako se resetira?:bonker:
|
Otvori manual od ploče, potraži gdje su ti jumperi koji resetiraju CMOS (resetiraju se postavke iz BIOS-a). Najčešće imaš 3 jumpera i jedan kratkospojnik. Dvije su moguće pozicije na tim jumperima - reset CMOS i normal.
Ti moraš ugasiti komp, isključiti ga iz struje (izvuci kabel iz napajanja), prebaciti kratkospojnik sa pozicije normal na reset, držati tako jedno minutu dvije (iako je i 10 sekundi najčešće dovoljno) i onda vratiti na normal, spojiti sve i upaliti komp. |
bi li moga resetirat cmos tako da izvadim onu bateriju sa matične jer me malo onaj jumper hebe...:lol2:
negdi san procita da je isti ucinak...:stoopid: edit:nisan diza napone |
Možeš. Isti efekt radi i vađenje baterije.
|
Citiraj:
Citiraj:
Btw, izvadi kabel od napajanja i stisni jednom power on botun, dok bilo sta prckas po ploci. |
evo sve je riješeno!!:D:D
Vuco je bio u pravu sa vađenjem baterije...sve san ponovo ukuca u bios i grafa radi... VELIKO TI HVALA!:care::care: |
Nego, ti si još neš delao osim OC-a grafičke, jer OC tek prima kad se uđe u Windowse. Samo nećeš reć :D
Nema problema za pomoć ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |