PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   jel moguce vent na plavi zalman? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8919)

Chome 15.03.2004. 20:14

jel moguce vent na plavi zalman?

Dakle zanima me jel moguce stavit ikako vent na plavi zalmanov pasinjak za chipset tako da ako ipak bude prevruc da ga malo mogu dohlađivat...

Imam I875 chipset koji ce se pri vecem fsb-u od 200 vjerojatno dost grijat i btw jel ko ima taj zalman na navedenom chipsetu???

Isus 15.03.2004. 20:26

Sve je moguće kad se hoće

tor 15.03.2004. 20:33

Čuj, plavi je neravan na vrhu to znaš valjda. Ja sam danas kupio onaj žuti, skinuo onu dosadnu zujalicu od ABITA i pukno samo pasivac. Ludnica, jedva se osjeti pod prstom.

Isus 15.03.2004. 22:52

N akoju zujalicu misliš? ne valjda na onaj izrazito tihi i efikasni komad pleha kojeg Abit naziva NB cooler?;) :beer:

Srky 16.03.2004. 00:44

Ja sam danas takodjer stavio plavog Zalmana (ZM-NB47J) na NB i stvarno hladi kak treba, a onaj komad Abitovog pleha vjerojatno budem stavio na privjesak ;)

E sad imam jednu malu dilemu, naime kupio sam i zutog Zalmana i plan je bio da plavi ode na NB kao sto sam i napravio a zuti na SB. Problem je sto se mora taj zuti lijepit na SB (imam ono ljepilo) pa sad neznam kak to da napravim a da se kasnije da skinit ak se predomislim?

Isus 16.03.2004. 00:59

Stavi ljepila sam na čoškove ili na dva diagonalan asam kap tak da se tek toliko drži, to bi trebalobiti dosta ili pokušaj samo s AS5

tor 16.03.2004. 19:19

Citiraj:

N akoju zujalicu misliš? ne valjda na onaj izrazito tihi i efikasni komad pleha kojeg Abit naziva NB cooler?
Nemreš vjerovati. Daš za ploču soma kuma a oni ti daju na mozak te naprave pleh i vent od sve skupa 50 lipa...Jebemti globalnu štednju.:D
Citiraj:

a sam danas takodjer stavio plavog Zalmana (ZM-NB47J) na NB i stvarno hladi kak treba, a onaj komad Abitovog pleha vjerojatno budem stavio na privjesak
Ja budem obrnuto. AK se predomsilim, pa puknem kakav vent na NB. Ipak se on više grije od SB. Na SB je i više nego dovoljan plavi. I da, mislim da bi AS5 radila posao. Plavi je dosta lagan i možda bude dovoljan AS5 da drži, dost je lepljiv kad se stavi.

Isus 17.03.2004. 01:13

Baš sam avanturistički raspoložen i brijem si nekak zaljepit neki vent na plavog zalmana. Znam, Zalman Fan bracket!:D :p

LorD ClockaN 17.03.2004. 06:16

Re: jel moguce vent na plavi zalman?

Citiraj:

Originally posted by Chome
Imam I875 chipset koji ce se pri vecem fsb-u od 200 vjerojatno dost grijat i btw jel ko ima taj zalman na navedenom chipsetu???
200FSB nije nikakav visoki FSB, jer P4C radi na 200FSB i 875 chipseti su i predviđeni za taj rad.

Chome 17.03.2004. 10:41

Re: Re: jel moguce vent na plavi zalman?

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
200FSB nije nikakav visoki FSB, jer P4C radi na 200FSB i 875 chipseti su i predviđeni za taj rad.
Da ali imaju ventilator na chipsetu. Ja bi uzeo plavi zalman ali ako bude vuisoka temp onda bi dodao i vent ali na malom broju okretaja tek tolko da malo puse ali na plavca ga je tesko montirat.

kako kazes fsb200 je predvidjeno za I875 chipset ali nije 250fsb na kolko bi ga ja otprilike OC-o...

LorD ClockaN 17.03.2004. 13:57

Par kapljica super attacka po 2 brida ventilatora će ti bit dosta. Tako sam ja bio zaljepio na staroj ploči. Neki pin od heatsinka će ti se uhvatit za ljepilo koje je dosta jako da izdrži lagani ventilator

Srky 17.03.2004. 15:27

Citiraj:

Originally posted by tor
Ja budem obrnuto. AK se predomsilim, pa puknem kakav vent na NB. Ipak se on više grije od SB. Na SB je i više nego dovoljan plavi. I da, mislim da bi AS5 radila posao. Plavi je dosta lagan i možda bude dovoljan AS5 da drži, dost je lepljiv kad se stavi.

Gle ja sam stavio onog plavog na NB i mislim da je sasvim dovoljan, a onog zutog kontam poljepit na SB (koji se kod mene podosta grije) tak da ce to bit fino.

ko ima na bocnoj stranici vent njemu dobro dodje da piri po pasivcu na NB :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:11.