![]() |
Award Bootblock BIOS
Bas sam mislio prodat plocu...ali jucer se nesto uzhebala i PUF! Baci mi ovaj screen. Snimim ja BIOS na floppy, ali nista, ne ocitava s floppyja iako vidim da se FDD pali i ledica mu svijetli...any ideas, osim one koju i ja imam da je nasadim na koljeno i spakujem u kontejner?
http://www.max-save.org/thumbs/213094PB210013.JPG |
Si ziher da ti je floppy ili sama disketa ispravna? Dobar BIOS snimio?
|
Jedina je dilema je li ispravna disketna jedinica...disketa je NOVA Verbatimova i snimljen zadnji bios koji je i bio na ploci...promijenit cu disketnu pa javim score ;)
|
Probaj renejmat bios u npr. bios.rom.
|
Citiraj:
|
To što ti se javlja je automatski update BIOSa neka vrsta failsafea a možda ne prepoznaje tvoj image od biosa jer ima neko nnestnadardno (za njega) ime, konzultiraj priručnik od ploče da vidiš dal se unutra spominje kako se image treba zvati ili probaj složit autoflash floppy (imaš po netu tutoriale) pa vidi dal će se skulirati...
|
Probaj ovako:
1. Kreiraj butabilnu DOS disketu 2. Kopiraj bios image i flash utility na disketu (AWDFLASH i imebiosa.bin) 3. Editiraj Autoexec.bat i na pocetak dodaj slijedece dvije linije: @ECHO OFF awdflash imebiosa.BIN /py/sn/f/cc/r awdflash - ime flash utilityja imebiosa.BIN - ime bios image-a py = program yes sn = save no f = flash cc = clear cmos r = reboot I sa tom disketom bi trebalo raditi...ovo je standardni postupak kod bootblock recovery-ja |
Citiraj:
meni ovo samo pise u autoexec.bat-u.. Citiraj:
sta tocno dodje onaj @echo off i jel i to treba upisati u prvu liniju? |
Rijeseno, FDD je bio rikavela, sa ustekanim novim [crnim :)] FDD-om flashano bez problema sa vulgaris BIOS-om sa GB stranice ;)
OVo sto je Disconected spomenuo sa 2 comand linea u autoexecu je za flashanje ploca koje se niti ne pokazu na monitoru, dakle flash na slijepo, kako sam ja skuzio u svojoj turneji guglanja... http://www.biosman.com/biosrecovery.html Meni to nije bilo potrebno, jer iako je onboard VGA krepala, ova X800XL u PCI-E slotu je uredno radila i bacala sliku, tj. inicijalizirala se. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:51. |