![]() |
Split DL DVD-a
Danas su kvalitetni DL mediji vrlo skupi ,a navodno i nisu baš pouzdani i čitljivi na svakom uređaju. Izgleda puno isplativije čuvati takve stvari na 2 "obična" DVD-a. E sad me zanima kako vi prebacujete podatke na 2 medija sa jednog DL? Ja napravim iso image ,a zatim sa winrarom sfx arhivu od 2 dijela i to zapečem na 4.7GB medije. To nije baš elegantno riješenje pa molim ako netko ima bolji način... Ne znam da li ovo baš spada u ovu grupu pa se ispričavam ako sam fulao i molim premještaj.
|
Najbolje ti je rijesenje DVDFab Platinum koji to radi fantasticno, sacuva sve sa originala, automatski podjeli poglavlja, moze prebaciti meni i na drugi disk, cita ISO slike itd. probaj pa vidi kako ti svida.
Naravno ako su u pitanju filmovi, a za druge stvari WinRar je ok. |
Lako za filmove:D Druge stvari su postale prevelike
|
kod mene winrar ili hjsplit pa na 2 dvd-a....
|
Da,i mene zanima kak recimo ako je ISO file nekih 8gb preko kojeg programa da ga podijelim na 2x4gb?
|
HJsplit ili winrar
|
HJsplit dobro funkcionira, samo kaj mislim trebas imat isti taj program na svakom kompu di to spajas.
|
yes, al dal je to problem? program ima ~300kb, ne zahtjeva instalaciju i bez problema ga staviš na dvd koji pržiš.
|
Alcohol 120% može sam podijeliti image na dva dijela, a može se i preko WinRAR-a podijeliti. Osobno koristim oba načina jer su najviše raširena...
|
Kao sto domy rece Alcohol moze podjeliti sliku na vise dijelova, mada ja najcesce koristi winrar i to pravim sfx iz vise dijelova tako da samo iskopiram gdje treba i raspakujem bez potrebe za bilo kakvim programom na racunaru.
|
Meni malo smeta što je podjela kod winrara izražena u byteovima iako je to danas vremenom pregažena mjera. Zbog toga koristim Alcochol. Jedina je caka da tako nastale dijelove moraš prebaciti na hard i tek onda mountati.
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/out.php/i...lipboard01.jpg Citiraj:
|
Moram priznati da je ovo prvi put da vidim DVD+R sufiks u winraru. Svejedno ostajem na Alcocholu.
|
RARanje puno traje
jednostavnije podijeliti "direktno" video zapis+titlove ili pak instalaciju (backup igre) na 2 ili čak 3 DVD-a Manje više za igre nije problem napraviti konverziju, na netu se da naći tutoriala, ja nemrem ovdje stavit (pravila) tako da instalacija pita za drugi dvd.. itd |
Raranje:goood: ne traje dugo. Ako je riječ o igrama ja izaberem store mod tj. bez kompresije i to vrlo brzo ide. Mora se samo paziti da SFX file nije veći o 4GB jer ga windowsi onda neće otvoriti.Možda sam ja nešto krivo napravio ali kod hjsplit-a mi je problem što svi dijelovi moraju biti u istom direktoriju jer ne traži drugi dio. I ako se ne varam winrar uredno traži da mu se umetne medij sa nastavkom. Znači ne moram sve kopirati na disk.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:30. |