![]() |
Ati Radeon 9600 Pro overclock
Za koliko bi mogo klokat Ati radeon 9600 pro da nema nekakvih pregrijavanja i sličnog?
|
ne budes znao dok ne probas..... polako dizes taktove za nekih 10-20 Mhz i testiras i sve tako dok ne dostignes max tj kada ti pocne bacati artefakte ili pocne se pregrijavati a ovo prvo je vecinom posljedica ovog drugog :lol2:.... ako si lijen :lol2: onda u AttTool-u ides na find max core i max memory i kad ti to odvrti smanjis te najvece vrijednosti za nekih 20-30 Mhz i pici... :D a ako imas kakav vent usmjeri ga da pushe prema grafi dok se zezas time i ostavi ga poslije da ti pirka po njoj... sretno sa tim oldtimerom :lol2::lol2:
|
Fala. Probat ču nešt napravit... Moram iskoristit oldtimera kolko god mogu dok još radi :lol2:... u zadnje vrijeme se svejedno malo čudno ponaša tak da nebi bilo čudno da se neskuri il nešt slično
|
Citiraj:
Svakako probaj prije dizat core jer je to najvažnije za tu grafu a poslje memory! |
ja sam i mislio samo core
|
Moja XT nije išla ni malo, mislim da če se nešto moč izvuč iz te tvoje pro.....probaj :chears:
|
Pa neznam da li ti je to uopce pametno.... zapravo koji je cilj clokanja takve kartice? :stoopid:
|
Citiraj:
Sve zavisi. Moja Sapphire Atlantis XT je isla u nebesa (sad je kod buraza i radi na def frekvencijama). Po njoj je sa strane duvao jedan 80mm vent. Za OC koristi ATiTool, i pokusaj izbjegavati ono automatsko trazenje maksimalnih frekvencija jer nije uvijek tacno (cesto se desava da on za maximum nadje neke frekvencije koje nisu ni blizu stvarnog maximuma). |
Pozdrav!
Da ne otvaram novi topic... Imam sapphire-ovu 9600 pro karticu, i prilično je zastarila (jedva vrti TF2). Postoji li neka kartica u rangu 250-300 kn (nova) kojom bi dobio bolje performanse? Naravno radi se o AGP sučelju, pa bi to moglo biti ograničenje.... Ili da se i ja bacim u overclockiranje... :) |
kupi rabljenu za 200 kn i imaž zvijer ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:43. |