![]() |
100% cpu usage
evo ovako prilikom testiranja koje se radi zašto c2d proc jedna jezgra radi full speed a druga na nekih 50 % i dali se može uključiti da obadvije jezgre rade full?
|
A kakvog testiranja????????????????
|
super pi
|
Ctrl + Alt + Del, desni klik na neki proces i onda odabereš Set Affinity na Core0 i Core1.
|
I onda će mu biti na obje jezgre po 50%. Super pi nije SMP program (nema podršku za više jezgri).
Pokreni 2 različita super pija i narihtaj im affinity pa će ti biti na 100%. Ili koristi neki drugi program sa SMP podrškom, npr. wprime. |
Aha, krivo sam razumio pitanje...mislio sam da je čovjek htio ravnopravno rasporediti opterečenja...
|
Pa zapravo, Super Pi se dosta čudno ponaša. Sjećam se da smo Jelc i ja diskutirali jedanput oko toga. Njemu je usage sa Super Pi-jem bio na obje jezgre polovičan (otprilike) prilikom kalkulacija. Suprotno tome, meni je bilo 90% na jednoj jezgri, a ostatak opterećenja na drugoj jezgri. Affinity nam je bio jednako postavljen.
Sad, jel tu ima veze razni driveri, optimizeri ili štogod već - nemam pojma. |
Meni je 50:50 za vrijeme SuperPI-a
|
Citiraj:
|
pa cudi se covjek cccc :)
a meni je jedna 60% druga 40% :) a valjda super pi ima neke buhe |
Citiraj:
|
A nije zabranjeno, ali eto...djeluje malo spammerski da se tako izrazim, nhf ;)
Caps lock, puno !!! i ??? i sličnih interpunkcija ne ostavljaju neki ozbiljan dojam. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:03. |