PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Problem sa accountima i security-ima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86548)

Misak 07.11.2007. 13:09

Problem sa accountima i security-ima

Problem je u tome da se neki programi ne zele instalirati i pokretati ako ne koristim opciju Run As i odaberem Administratora..

recimo WinRar uopce ne mogu instalirati ak ne odaberem Administratora, instalacija Corela takodjer, Microsoft Outlook se ne pokrece nego se smrzne... itd...

Formatirao sam particiju i snimio WinXP +SP2 ponovno i opet ista stvar... probao sam i varijantu sa integriranim updateovima no ista stvar...

nije mi jasno u cemu je problem..

jedino sto mi se cini mogucim problemom je knjigovodstveni program s kojim se instalira MySQL koji onda doda jos jedan user account.. probao sam obrisati i taj account no nije pomoglo...

Cataphract 08.11.2007. 14:46

Ti se ne zezaš... :stoopid:

Reći ću ti samo - naravno da ne možeš instalirati programe koji pišu po Registryju ukoliko instalaciju ne pokreneš pod accountom koji ima administratorske ovlasti na računalu. I ne, ovo uopće nije problem, niti bug. To je prirodno funkcioniranje stvari.

P.S. Skužim li da trollaš, ide perma-ban. :goood:

Misak 08.11.2007. 14:54

Citiraj:

Autor Cataphract (Post 863867)
Ti se ne zezaš... :stoopid:

Reći ću ti samo - naravno da ne možeš instalirati programe koji pišu po Registryju ukoliko instalaciju ne pokreneš pod accountom koji ima administratorske ovlasti na računalu. I ne, ovo uopće nije problem, niti bug. To je prirodno funkcioniranje stvari.

P.S. Skužim li da trollaš, ide perma-ban. :goood:

daj nemoj me zezati.. mislis li da bi stvarno isao pitati ovako sta a da se nimalo ne kuzim u windowse.. moj account je stavljen u administratorsku grupu.. u Local Security Policy sam dodao svoj account na sva moguca mjesta no i dalje ne mogu instalirati WinRar ako ne idem na run as....

Cataphract 08.11.2007. 15:04

Onda odmah u uvodnom postu reci sve relevantno za problem. Naravno da nećeš dobiti kvalitetan odgovor kada ne daš dobar opis problema. :stoopid: No, ajmo dalje na problem: nema potrebe da svoj account stavljaš "na sva moguća mjesta", dovoljno je da bude samo i samo u Administrators grupi. Nemaš kaj drugo čačkati po Local Security Policy.

Joke 08.11.2007. 15:39

Misak jesi slucajno provao to rjesit preko CMD-a preko naredbe "net user"...

Misak 08.11.2007. 22:00

Citiraj:

Autor Olymp (Post 863909)
Misak jesi slucajno provao to rjesit preko CMD-a preko naredbe "net user"...

nisam probao.. pokusat cu sutra kad dodjem na posao.. pa javim kak je proslo...

kasko 09.11.2007. 19:32

uđi u safe mode i napravi novog admina i loginaj se preko njega....

Codiac 09.11.2007. 21:45

pa logiraj se preko admin acca :D

daigu 19.11.2007. 18:58

Citiraj:

Autor Cataphract (Post 863867)
Reći ću ti samo - naravno da ne možeš instalirati programe koji pišu po Registryju ukoliko instalaciju ne pokreneš pod accountom koji ima administratorske ovlasti na računalu.

Ovo je samo djelomično točno jer pod bilo kojim accountom se može slobodno pisati u HKEY_CURRENT_USER odnosno, u onaj dio HKEY_USERS koji se odnosi na trenutnog usera.

Cataphract 20.11.2007. 08:59

U HKCU se ne nalaze globalne konfiguracije instaliranog softwarea, već samo user settingsi. Ne nabijaj mak na konac. :chears:

daigu 20.11.2007. 09:47

Citiraj:

Autor Cataphract (Post 874590)
U HKCU se ne nalaze globalne konfiguracije instaliranog softwarea, već samo user settingsi. Ne nabijaj mak na konac. :chears:

Dobro, ubuduće se izražavaj jasnije. Oprosti, ne mogu odoljeti kada su bahati moderatori u pitanju.
:D

Cataphract 20.11.2007. 11:03

Svakome normalnome je apsolutno jasno na što sam mislio napisanim. Do the math.

daigu 20.11.2007. 11:38

Citiraj:

Autor Cataphract (Post 874676)
Svakome normalnome je apsolutno jasno na što sam mislio napisanim. Do the math.

:roller:
Ovo je diskriminacija nenormalnih na forumu. Stari Rimljani bi rekli:
"Per ipis dudatis eneus iri!"

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:27.