![]() |
Athlon 64 X2 5600+ ili 6000+?
Bok svima! Imam dilemu, naime, kupio bi novi proc pa se dvoumim.
Athlon 64 X2 6000+ cca.1200kn ili Athlon 64 X2 5600+ cca 900kn i clockat ga na 3 GHz a razliku od 300 kn zapijem!:D Zezam se, zanima me dal je neko probao clockat 6000+ ili je 3000 MHz vec blizu plafona Windsor jezgre ? Pitam jer mi je to zadnji proc na ovoj ploci pa bi htio izvuci maksimum! Hvala unapred! |
Imo kupi si neki 4600+ ili sl i ostalo zapij... Velika je šansa da će maksimum ionako bit isti... :)
|
Ja sam digo 5200+ na 3.0GHz pa si kupi taj :D
|
Ma uzeo bi mozda 5600+ jer je to najslabiji sa 2 Mb cache-a?
|
Pardon, 5200+!:D
|
Inace 6000+ dođe 1020kn a 5600+ dođe 870kn.
Ja bi rađe dao tih 150kn i kupio 6000+ pa se nebi morao zezati s clockanjem. Ali ako ti je bas stalo do opijanja onda ti je dosta i neki 4200+ ili 4600+ :D |
Pa nemas se nist zezat moj radi na 3.0 sa stock coolerom...
|
rađe uzmi slabiji pa ga klokni još malo,inače su loši klokeri u biti sam si dobro napisao to je maximum jezgre,vidim na netu da je uspjeh ako proc koji radi na 3 ghz dignu na 3.3 ,smiješno za takoreči njihov najači proc.
|
5000+ X2 Black Edition je IMHO bolji izbor od svega spomenutog. Potpuno otključan množitelj, a 3.5GHz postiže bez ikakvih problema.
|
Citiraj:
:offtopic: |
Hvala na savjetima, idem po 5200+, pa ak se nebu dal clockat na bar 3GHz uzmem 6000+!
|
hm,da...zasto poslusat McGa i uzet blekija 5000+ ...tsss...za 897...npr.
6000+dodje 1022.5200+ 790. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A ako idemo tvojom logikom, serverski Opteron iz serije 8xxx bi bio najbolji, jelda ? |
Oh a ja mislio da je Fx najaci, moj bed hvala na ispravci Vuco:respekt::care:
|
Malo sam procackao net, i nasao sam na tomshardware clanak o 5000+ Black Edition, i moram priznati da je to zanimljiva stvarcica, manje se grije, otkljucan multiplayer za bolji overclock, nedostatak mu je manjak cache-a pa je na testovima iako clockan na 3.3 GHz sporiji od 6000+ Windsor jezgre!
Moram jos malo razmisliti!:chears: |
Citiraj:
http://img108.imagevenue.com/loc611/..._122_611lo.jpg http://img178.imagevenue.com/loc413/..._122_413lo.jpg Uglavnom Tom's Hardware je prodana duša i napisali budu sve i svašta, ako se plati zadovoljavajuća svota. Količina cachea ne igra pretjeranu ulogu u performansama, tak da se ne trebaš zamarati s tim. |
Oo, dobre su tete, ali prvo poso pa zadovoljstvo!
Mozda i jesu prodane duse ali bitno je da su nahvalili Blacky-a! Jedini koji sam nasao na netu a da nemoram produzivat putovnicu da bi ga kupio je u Nitel-u za 798 kn! i jos hladnjak kojih 150-200 i opet smo na 1000!:kafa: A za cache sam negdje procitao da se nebi trebao podcjenjivati, i da su radi toga Core 2 Duo brzi! Neznam jel to tocno buduci da arhitekture Intel-a i Amd-a nisu ni slicne al eto! Pardon 897 kn je proc! |
Cache ti kod K8 malo znači. Core 2 Duo je potpuno drugačija platforma, tako da uspoređivati cache kod nje i kod K8 nije moguće.
|
Citiraj:
pa ako ova eva mendes nije boginja..onda nije nitko....:nuts::nuts: |
@TichbrA, ne znam zašto ne bi kupio neki jeftiniji x2 procesor, tipa 3600+ x2?
Svi se oni slično clockaju, i oni jeftiniji idu do cca 3.0ghz (uglavnom), a siguran sam da su za 90% korisnika više nego dovoljni. A ako se već hoće izdvojiti malo više novaca za procesor čini mi se da je jedini logičan izbor već spomenuti 5000+ x2 Black edition. IMHO, sve ostalo je bacanje love. |
3600+ IIRC ima 2x256kb cachea ja bi npr ipak pucao na nešto sa barem 2x512kb u svakom slučaju...
|
Zato jer moja ploca Gigabyte M55S3 nije bas za overclock, najvise 250 MHz FSB stabilno, pa si racunam ak uzmem 5200+ 2600GHz i dignem FSB na 250 MHz dobim 3250 MHz(uz malo srece)!
A 3600+ radi na 1800 MHz(mislim)! Dizanjem FSB-a na 250 dobim 2250 MHz! Blacky-a dobivaju tek 09.11. pa moram cekati! On je najbolji izbor da ne petljam previse po FSB-u! Ak neko zna di ga ima jos za kupit nek veli! |
Vidiš, vidiš. Moj 3600+ na istoj ploči je išao skoro do 3GHz. Fsb max preko 290... U isto vrijeme ni Infinity m2 ni Tforce 570U kao ocerske ploče nisu mogle ni blizu sa istim procom... No kako bilo, u datoj situaciji ja bih išao na BE, a ak se već moraš hitit z nogu, uštedi na alkoholu i potraži doma neke sanitarije :D.
|
Citiraj:
Windsor x2 3600+ ima 2x256kb. Tog procesora nema već dugo u prodaji. Zašto bi pucao na više cache-a (iako to u ovom slučaju nije uopće važno pošto Brisbanei imau 2x512kb) kad on nema utjecaja na brzinu kod K8 (mislim, ima ali u najmanjoj mogućoj mjeri) ? EDIT: Black Edition procesori imaju otključan množitelj i prema gore, pa čemu onda briga oko max. HTT-a na koji ide ploča ? |
Citiraj:
Vidis, sve je moguce, osim drvene peci! A mislim da ima mama ruma za kolace pa da joj ne diram WC sanitar!:chears: |
@Vuco me pretekao, i sve rekao :)
Ni Brisbaneu na cca 2.5ghz niš ne fali, nisu velike razlike u odnosu na 3.0ghz. Jedino ako baš čovjek pati na CPU-Z SS od 3.0ghz :) Ni u igrama ni u svakodnevnom radu neće se osjetiti značajna razlika. Jedino uz neku ultra yebačku grafu bi procesor mogao biti usporavajući faktor. |
Citiraj:
|
Zato jer ja ipak volim imati više cachea kad je već cjena proceva ista... :D
Ali dobro ako ima 2x512 onda nema razloga da ga ne uzme, ja sam mislio da je još uvjek najniži na 2x256 al dobro nema veze... |
Bok! Evo piknuo 5000+ Black Edition, stavio multi na 15 i radi ko urica na 3.0 GHz.
Probat cu poslije jel moze jos! Dal trebam instalirat jos nesto osim Athlon 64 X2 drivera da bi ukljucio obje jezgre i gdje mogu pogledati dal su ukljucene! Hvala! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:42. |