![]() |
Problem clockanja na p4
Konfiguracija je: MSI 845e max2 (crveni barun), p4 Northwood 2.53GHz, 1Gb kingmax 400 MHz, Asus nvidia Ti4600 128 Mb, 400 w napajanje. E on ne želi preko 2.9GHz. Je problem u ramima, grafičkoj ili šta? Kad oću preko 3k MHz nece ni da razmišlja da pokaže sliku... Pa nije mu to valjda maksimalni OC??? Frend mi je rekao da matična nije baš predviđena za OC. Ja brijem da je grafička... Rami su hladni non-stop. Ajd ljudi pomagajate. Ja nemam blage šta da napravim još....
|
a mozda napajanje nema stabilne napone
|
Da.sigurno je graficka :rolleyes: ...to je 2002.bila dobra mbo...a overclocking je princip 2002 ili 2007 nema puno razlike,nacela su ista ,ako si tad znao sta radis onda ni sad ti nece bit problem.Uostalom i 2.9 je jako dobro http://www.hwbot.org/signature.img?i...34&thumb=false
@drupci - jel to neka shala ili? |
Citiraj:
Neki dan sam videl napajanje koje ima cijelih 5A na 12V :eek:. E ako ima takvo napajanje onda je to veliki problem. |
jbga,ako i ima takav psu,onda nema veze je li grozno nestabilan ili superstabilan napon...
nek kupi balkana :D @alen43 - Overclocking early stepping Northwood cores yielded a startling phenomenon. When VCore was increased past 1.7 V, the processor would slowly become more unstable over time, before dying and becoming totally unusable. This is believed to have been caused by the physical phenomenon known as Electromigration, where the internal pathways of the CPU become degraded over time due to excessive electron energy. This was also known as Sudden Northwood Death Syndrome. http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_4#Northwood |
Ok onda ću izmjeriti napajanje iako sumnjam da je do toga...ali vrijedi pogledati... Najvjerojatnije je grafulja... Stara je to kraljica iz nevidia arsenala . Zasad mi samo bf2 nije upalio...sve ostalo hoće. Oke, ove nove ni ne provjeravam jer bi mi sve bilo banana. F.e.a.r. je imao sivu vodu :D. Sve na low. Thx enivej.
|
Kakve veze ima grafa sa clockom CPU???:stoopid::no2drug:
Taj Norty ti nejde dalje.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Odeš u BIOS, nađeš opciju i lockaš.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jam mislio da se prije klokanja zaključaju, a iza klokanja da ih moramo ponovno otključat
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41. |