![]() |
P4 2,4c Lose se overclocka
U cem je problem?
Imam Gigabyte plocu sa I875 chuipsetom i 2,4c Intelov proc i sabirnicu mogu do 230 dignut i onda mi radi skoro kao 2,8GHz ali kad idem više kad se pojavi prozor od ucitavanja Windowsa restarta se... probao sam dignut malo i voltažu proca ali nije pomoglo.. Imam memoriju Kingmax 400Mhz 2x256 ali kad dignem FSB automatski mi se ukljuci divider pa mi memorija nejde preko 400 tako da tu nebi trebao biti problem...:confused: :confused: :confused: :beer: |
pozdrav!:beer:
ajde ti lijepo malo prekopaj po forumu i tam bus nasel skoro sve kaj te zanima.... inace,2.4c slovi za uberclockera...a i vecina deckih i puca koji ga voze mogu ti to posvjedociti...ja isto..zadnjih par mjeseci vozio sam proc na 3.25 Ghz uz malo vise safta (voltaze) na procu i grafulji, i jaaako sam zadovoljan. inace, na kojoj to Gigabyte-ici vozis taj proc,..memorija ti i nije bas za OC,puno toga ti zavisi i od ostalih komponenti:napajanja,hladjenje proca i kucista..tek kad podignes kvalitetu komponenti na malo jaci stupanj,mozes i ocekivati bolje rezultate..a velim puno zavisi i od srece,tj kakav je i sami proc... kak sam rekal na pocetku,odi redom pa bus videl jel ide il nejde vise!javi rezultate i iskustva!:beer: |
Ploca je Gigabyte GA-8IK1100
|
Hladjenje kucista je ok... a i proca jer temp mi je u idle ispod 40 sad po zimi i isto tako znam da je taj proc naj overclockaniji i da ga ljudi drze na 3GHz barem pa zato i jesam u bedu kaj meni neće..
Mislio sam da mozda ploca neda vise pa zato sad i postavio pitanje da vidim jer ko zna zašto je to tako |
stavi u biosu omjer FSB:RAM 5:4 i digni FSB na 250 MHz
to ti je 3.0 GHz i 400 MHz memorija voltazu mozda cak i ne moras podizati (barem ja ne trebam:D ), ali za svaki slučaj, stavi 1.575, max 1.6 i komp bi ti trebo radit ko beba:D ajde uzmi kutiju od proca i napisi zadnjih 6 brojki i slova tam di ti pise product ID |
Sad mi radi normalno... stavio sam 235 za pocetak fsb a memorija je na 390 mislim... Bila je stvar u AGP-u.. sa 1,5 sam na 1,6 digo voltazu... Mogu po 0,1 dizat AGP-u.
Sad me zanima kolko to steti tih 1,6 i hoce li bit potrebno ici vise od toga i na sta tocno utjece ta voltaza??? |
E zaboravio sam... inače model proca je: SL6WF
|
nemoj dizati voltazu agp-a, ostavi na 1.5
stavi si AGP/PCI 66/33 i tak ostavi tu istu seriju proca imam i ja i meni recimo ide do 280 FSB stabilno i to sa zracnim hlađenjem na 1.6v vcore:D sa vodenim koje cu uzeti za koji dan, mozda uspijem do 300 FSB, ali sumnjam, recimo 290-295 FSB mi je max:rambo: koja ti je zemlja porijekla?? ak ti je MALAY onda imas isti proc ko ja i to ti je prilicno dobar proc kazem ti, slobodno stavi 250 FSB i uzivaj:D :beer: koja ti je sad vcore?? |
Problem je sta moram na 1.6 stavit AGP jer kad ostavim na defaultnoj onda kad mi se dizu windowsi cim prodje ondaj loading kad putuje ona crtica restarta se.. I to kad ide sa fsb-om preko 230 do 230 ne moram dirat AGP...
|
ne moze ti stetit 1.6v AGP i ak moras, onda digni na 1.6 i to je to:D
|
Meni je na 1.65V. Dignuo bi ja i više, ali mi ne nudi
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:11. |