![]() |
Dodavanje još jednog AP-a u mrežu
Trenutno imam jedan AP
i htio bio proširiti mrežu s još jednim AP-om U kojem načinu rada treba biti ovaj drugi i dali se to uopće može? Hvala |
Gledaj možeš ga staviti. I pitanje misliš tog drugog spojit na AP ili direktno na ruter/modem?
Ja imam svoje AP direktno kabelom spojene na adsl modem/ruter jer ruting mod dosta loše radi na AP-ovima od d-linka |
Evo točno kakva je situacija
Imam trenutno Canyon WF-514, na kojeg mislim staviti 9dbi omnicu, da bi se povezao s frendom koji živi preko puta. Signala ima i sada sa, ovom standardnom 2dbi antenom, ali je slab. E sada, znam da bi najjednostavnije rješenje bilo kupit običnu Wlan karticu, ali pošto on ima još par PC.a pa bi AP bilo bolje rješenje. Dakle, dali se to može ? |
Canyon wf-514 ima odličan signal, gledaj ne moraš kupit omnicu cijelu, već samo produžni kabal od rutera i potegneš ga van i na njega našarafiš onu malu antenicu. Jeftinije rješenje. A susjedu se misliš spojit na njegov ruter ili na njegov komp?
|
Ako antenu izvadim van i da se on uspije spojit , opet nebi bilo dobro, jer ja po stanu nebi imao signala, a treba mi za jedan PC, za laptop i za mobitel(koji ionako ima nikakvu antenu).
evo po slici možeš vidit kako sam ja to zamislio. Dakle moj AP (canyon) je "glavni" , e sad dali se on sa svojim APom , može spojiti na moj, tako da samo proširuje moju mrežu, ne kao klijent mislim da bi to trebao biti "Bridge mode" ,al nisam siguran , pa pitan http://img468.imageshack.us/img468/4070/wlangi4.jpg |
Ruting mod je proširivanje postojeće mreže, dakle AP pronalazi po mac i ip adresi ruter i na njega se spaja te proširuje domet.
Samo moraš pazit pri kupnji nemaju ti to svi uređaji. |
Zavisi koji uređaj ima frend i koje modove rada podržava njegov uređaj.
U principu, njegov uređaj treba raditi ili u WDS ili Bridge ili Universal Repeter modu. Npr. Neki AirLive AP - ovi podržavaju sve navedeno |
Ok , frend još nije uzeo AP, tako da znam što treba uzeti;)
Hvala na pomoći edit: samo još nešto, dali ja svoj trebam prebacit u neki mode , ili treba ostat u AP modu ? |
Imam sličan problem.
Treba AirLive router spojit sa se555 Oba imaju wds. Na kojemu što uključiti, kako podesiti ip adrese, treba li još šotogod? DHCP? portove? routing? Hvala puno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:31. |