PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) K8N Neo4-Platinum - ne čujem zvuk, a sve instalirano (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85180)

Halos 26.10.2007. 17:14

(riješeno) K8N Neo4-Platinum - ne čujem zvuk, a sve instalirano

Znaci..imam K8N-neo4-platinum maticnu plocu..koja je pod garancijom..instalirao sam sve drivere po redu prilikom instalacije svježeg WIN-a, i nakon sto sam to sve sredio probam zvuk..kad ono necuje se nista...mjuza ide , dolje mi u desnom kuti ima ikona od volume contraola i ona realtekova plava ikona..ali od zvuka ni ž!!!

Skinuo sam i nove drivere...i opet nista!Kaj da radim?

U BIOS-u je AC97 enejblan..tak da ono...

THX(nije vrag da cu ju na garanciju morat nosit!!!?)

nino 26.10.2007. 17:48

Sta kaze device manager?

Halos 26.10.2007. 20:58

Kaze sve ok....sve radi..enejblano, i working propertly...

domy_os 26.10.2007. 21:56

A drugi zvučnici? :)

Halos 26.10.2007. 23:33

Ma ti zvucnici rade...evo sad slusam mjuzu prek njih na laptopu..lol

Halos 27.10.2007. 11:15

dajte ljudi...zar nitko nezna kaj da napravim da mi to proradi.

BTW...jucer sam novi WIN slozio...i opet ista stvar...HELP

mOrgoth 27.10.2007. 15:20

Imo sam slicni problem. Konektor za zvuk straga na ploci je bio u banani pa straga nije bilo zvuka. Naknadno sam skuzio da onaj prednji na kucistu sprijeda radi. Znaci bila je stvar pokvarenog konektora. Pa sad kako bilo, mislim da ces iskoristit garanciju....
Edit: dali su ti master i wave pojacani do kraja? Nista nije mutano?

nino 27.10.2007. 15:33

Citiraj:

Autor mOrgoth (Post 852352)
Imo sam slicni problem. Konektor za zvuk straga na ploci je bio u banani pa straga nije bilo zvuka. Naknadno sam skuzio da onaj prednji na kucistu sprijeda radi. Znaci bila je stvar pokvarenog konektora. Pa sad kako bilo, mislim da ces iskoristit garanciju....

Na maticnoj ako zelis spojiti front panel zvuk, moras prebacit jumpere na ploci jel? Onda normalno da straznji panel ne radi. kkljajic pogledaj si jumpere na ploci...

Halos 27.10.2007. 16:00

Mislis one utikace za slusalice na prednjoj stranici??ja ih neam na prednjoj stranicihttp://hardocp.com/image.html?image=...VfMV85X2wuanBn...samo imam one IZA!!!Stvarno neznam sto je...

Citiraj:

Autor mOrgoth (Post 852352)

ma nije nista mutano...sve sam zivo provjerio...:lol2:(evo danas nakon 7 dana zvanja sam dobio VE-mil na tel., e koja sreća)

nino 27.10.2007. 16:18

Kad moram sebe kvotat...

Citiraj:

Autor nino (Post 852363)
..... kkljajic pogledaj si jumpere na ploci...

Halos 27.10.2007. 16:47

Ok!Evo skuzil sem kaj si htio reci...uhvatio sam se manuala od ploce i vidio kaj moram napravit...sad trenutno pokusavam rijesit problem sa Hard diskom, pa nemogu to sad radit dok mi nezavrsi instaliranje WIN-a(opet...:()...

trebam pomocu one male plastikice(jumpera) spojit odredjene front panel audio pinove..i onda bi disejblo da mi zvuk vuku prednji audio izlazi...(koje nemam)

@Nino..hehe, adj hvala ti...(jos nije gotovo:fuming: )

Evo pri kraju sam..idem to probat!!

Halos 27.10.2007. 17:42

Jeeeeeeeeaaaaaaaaa....uspio sam, e sad sam lud ko siba e...pa ovo me mucilo 3-4 dana, 5 win-a sam dosad slozio bezveze,joj e....

Znaci problem je bio u tome sto pinovi 5-6, 9-10 nisu bili spojeni jumperima...eto samo to!!

Hvala NINO!

nino 27.10.2007. 17:45

:chears: Molim!

mOrgoth 27.10.2007. 19:50

Citiraj:

Autor nino (Post 852363)
Na maticnoj ako zelis spojiti front panel zvuk, moras prebacit jumpere na ploci jel? Onda normalno da straznji panel ne radi. kkljajic pogledaj si jumpere na ploci...

Soc A, Asus A7N8X-E deluxe, uredno mi je radio front panel istovremeno sa straznjim. (kasnije sam polemio drugi konektor). Uglavnom poanta price je da je jedan bio strgan, sto ovdije nije bio slucaj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:18.