![]() |
Amis mreža
Ne znam jer ima tu nekoga tko ima amis i da li im radi internet kak treba, ali ja imam 3 dana problem već.. Naime router (thompson speedtouch 706) mi je na komp spojen preko lan-a, a svaki put prilikom paljenja računala mi se ta konekcija spaja jako dugo. Nakon što se spoji piše low or no connectivity... Naravno tak nemrem ni na net, ni pristupit routeru, sve je mrtvo..
E sad, ja sam napravio PPOE konekciju koja je ovisna o tom nefunkcionalnom lanu i tu se spajam uredno preko usera i pass-a... Ipak živcira me to da svaki put moram ručno pokretati PPOE (podsjeća me na dial up) te to da mi LAN konekcija usporava bootanje windowsa... Može pomoć? Hvala |
Windows Vista ? Fixni IP adresa ?
Škrt si na informacijama... |
Citiraj:
|
Stavi fixnu IP adresu i shodno tome makni DHCP na routeru.
|
Sredio sam to s upisivanem ip adresa dns-a i sl... Nije više low connectivity, ali i dalje moram koristit ppoe ak se hoću spojit na net...
Hvala na pomoći, a ak nekom sine ideja kak da se rješim ppoe-a neka slobodno javi ;) |
DNS - ove upiši i u router i u postavkama mrežne na računalu. Kako ti je već sugerirano na računalu postavi fiksni IP, Gateway je IP od routera (vidi koji je).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |