PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   zaključavanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84428)

mate89 20.10.2007. 14:43

zaključavanje

e ljudi imam (preciznije imat ću) 10 ak kompova spojenih u mrežu i htio bi ih pozaključavat za prvu ruku tj. instalirat nekakav programčić koji bi onemogućio korisnicima (bilo kompjutorski nepismenima, bilo idiotima koji namjerno uništavaju) da mjenjaju postavke, instaliraju programe itd.. i još kad bi programčić mogao preko mreže ili preko interneta služit za daljinsko upravljanje bilo bi savršeno, a još kad bi bio i freeware :D:D. eto to je to sta bi trebao, ali slobodno preporučite i odvojene programe (tj oni koji rade samo jednu stvar..). pozdrav i hvala..

zaboravih... win xp pro, spojeni zdravo seljački..

nino 20.10.2007. 15:16

Citiraj:

Autor mate89 (Post 845488)
...spojeni zdravo seljački..

A to bi bilo? :stoopid: NHF ali tko zna umrezit 10tak kompova zna i postavit user acc i zastitu, ne?

Codiac 20.10.2007. 20:05

pa stavis im da su guest na kompu zabranis im sve zivo i gotovo ? i

tor 20.10.2007. 20:09

Ako ti treba za ono što ja mislim da ti treba :D, onda probaj Deep Freeze
Nakon restarta vrati sve živo na stanje kako je bilo kad si ga instalirao, odnosno podesio. Odlična stvar za internet kioske, igraone i sl.

mate89 20.10.2007. 20:46

Citiraj:

Autor nino5 (Post 845513)
A to bi bilo? :stoopid: NHF ali tko zna umrezit 10tak kompova zna i postavit user acc i zastitu, ne?

:stoopid::stoopid:joj meni kako mrzim ovakve odgovore, gle 10 kompova spojit u workgroup nije neki problem, u domain bi već bio(možda), u svakom slučaju molim te ako nemas sta pametno za dodat suti..

Citiraj:

Autor Codiac (Post 845791)
pa stavis im da su guest na kompu zabranis im sve zivo i gotovo ? i

hvala na prijedlogu, probao sve (ili barem vecinu) win fora, ili nedovoljno opcija zatvaraju ili ih netko probije.. uglavnom jednostavno nisu dovoljne (mozda je stvar u tome sto jednostavno ne znamo dovoljno o svemu tome, al ionako nije da na ovome ja ili bilo tko drugi zaraduje tako da ne osjecam nikakvu griznju savjesti zbog neprofesionalnosti..)

Citiraj:

Autor tor (Post 845795)
Ako ti treba za ono što ja mislim da ti treba :D, onda probaj Deep Freeze
Nakon restarta vrati sve živo na stanje kako je bilo kad si ga instalirao, odnosno podesio. Odlična stvar za internet kioske, igraone i sl.

i tebi hvala, probat cu, ugl. radi se o kompovima studentske udruge koji sluze da ljudi koji nemaju doma komp ili net mogu na njima ic na net i provjerit mail, napisat nesto i tako nista komplicirano, pa pokusavam nac neko zestoko rjesenje jer ima ljudi koji samo gledaju kako bi nešto s***ali, ako ništa bar bi si instalirali p2p program na sto nas carnet admin poludi pa samo izbaci net :banned:.. eto tnx

nino 20.10.2007. 20:59

Citiraj:

Autor mate89 (Post 845831)
...u svakom slučaju molim te ako nemas sta pametno za dodat suti...

Ako imas problema u komunikaciji slobodno mi se javi na pm, ne ovako javno, jer necu sutit, a mala opaska u mom postu je bila NHF (NHF znaci No Hard Feelings). Kuis?

Codiac 21.10.2007. 16:00

nino the fajter :D :D :D

nego mozda da kontaktiras admina nekoga faksa znam da kod njih imas samo web browzer i to je to jel.. a inace kada stavis guest mos podesiti permision za sve...

mate89 21.10.2007. 17:32

Citiraj:

Autor Codiac (Post 846400)
nino the fajter :D :D :D

nego mozda da kontaktiras admina nekoga faksa znam da kod njih imas samo web browzer i to je to jel.. a inace kada stavis guest mos podesiti permision za sve...

nasi admini su lagano nadrkani pa mi se ne da s njima tlacit( a i oni su rjesili stvar ne preko user-a nego s winguardom tako da.. ) a i internet kiosk je inace dosta zgodan, samo sto ne zelim to stavit jer ovi kompovi moraju služit i za druge stvari,.

ugl nije da sam bas totalna budala sta se toga tice znam namjestiti postavke za usere i dalje od onog administrator i limited, :respekt::care:(klanjam se sam sebi sto sam tolko pametan:lol2:)ali sam doso potrazit ako neko ima kakvo pametnije rjesenje jer sam oduvjek skeptičan prema tim windows userima..,

a za kasnije ćemo se ionako malo igrati stručnjaka za kompove pa ćemo stavit domain ustroj i sharepoint portal, i wireless ... za to će ionako morat ić pravi login pa ćemo vidjet kako će se stvari razvijat.. a moram priznat da mi ovaj deep freeze uopce ne djeluje ko lose rjesenje, pa nek ljepo ljudi rade sta oce, a ono kad se komp restarta sve se vrati kako je bilo i sve 5, jos i surađuje s mrežom, nekako mi se čini taman ..

gog 21.10.2007. 19:01

Citiraj:

Autor mate89 (Post 846508)
ugl nije da sam bas totalna budala sta se toga tice znam namjestiti postavke za usere i dalje od onog administrator i limited, :respekt::care:(klanjam se sam sebi sto sam tolko pametan:lol2:)ali sam doso potrazit ako neko ima kakvo pametnije rjesenje jer sam oduvjek skeptičan prema tim windows userima..,

a za kasnije ćemo se ionako malo igrati stručnjaka za kompove pa ćemo stavit domain ustroj i sharepoint portal, i wireless ... za to će ionako morat ić pravi login pa ćemo vidjet kako će se stvari razvijat.. a moram priznat da mi ovaj deep freeze uopce ne djeluje ko lose rjesenje, pa nek ljepo ljudi rade sta oce, a ono kad se komp restarta sve se vrati kako je bilo i sve 5, jos i surađuje s mrežom, nekako mi se čini taman ..

Trebao bi se poigrati se group policy-em, baci oko na http://technet.microsoft.com/en-us/l...7006.aspx#EMAA

S obzirom da si spominjao sam mail i net, zašto im ne složite recimo Ubuntu? Čini mi se da čak on ima i nekakav Kiosk mode.

mate89 21.10.2007. 22:52

Citiraj:

Autor gog (Post 846599)
Trebao bi se poigrati se group policy-em, baci oko na http://technet.microsoft.com/en-us/l...7006.aspx#EMAA

S obzirom da si spominjao sam mail i net, zašto im ne složite recimo Ubuntu? Čini mi se da čak on ima i nekakav Kiosk mode.

tnx, pogledat cu group policy, a sto se linuxa tice trenutno to tako i funkcionira, i to relativno uspješno.. ali problem nastaje vec kad nekoga treba natjerati da radi bilo sta drugo osim surfanja preko linuxa, tako da je linux super za tjeranje idijota ali nazalost otjera i ljude koji bi si npr napisali referat.. steta.. u svakom slucaju prijedlog je provjereno dobar:respekt:.

Codiac 22.10.2007. 14:35

pa sta nepostoji open office za linuxe ? a imho ms office i open office su jaaaaako slicni..

franky 22.10.2007. 15:30

Ako ti netko baš zeli s***at komp Deep Freeze nije riješenje jer se moze lagano maknut s ovim programom Deep Unfreeze bez passworda....... :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:31.