![]() |
Sapphire 9600 pro
Molim nekog znalca da mi onako iz rukava baci odgovor na pitanje.
Dakle, za gore navedenu karticu, sam na netu našao podatke da tvornički dolazi sa 400 Mhz GPU i 300 Mhz ddr. Međutim instalirao sam GPU-z, pa nakon toga i Power Strip i oba mi daju podatak da moja memorija radi na 200 Mhz! Mislim prodavati karticu ubrzo, pa me zanima zna li ko koji je k. da ne lažem ljude bezveze. Unaprijed hvala http://img136.imageshack.us/img136/6135/atiot8.th.jpg |
...vjerovatno imas saphire atlantis verziju koja je dolazila s nesto sporijom memorijom,ako nije saphire onda je ista caka,znaci nesto oslabljena verija 9600pro modela..kom brige 200 il 300 svejedno je,nece se nitko s njom naigrati novijh naslova :D
|
Ja imam 9600XT Sapphire iz Atlantis serijeio ima najnormalnije clockove, a i dala se fino pimpovat.
Probaj sa nekim drugim programom ocitati frekvencije jer je GPUZ jos nov i bugovit program pa je mozda do toga. |
power strip daje iste rezultate, čak sam malo i povečao takt, pa onda ponovo očitao sa Gpu-z i prepoznao je ubrzanje. Vjerojatno je ta atlantis verzija, nemam kutiju, pa ne znam. PES6 mi leti na njoj, a to je sve šta igram, a i kupca ću naći brzo, jer se treba pripremit za pes 2008 koji izlazi za 5 dana :-)
|
Joj a da taj atlantis nije dolazio sa 64bitnim memorijskim kontrolerom isto? ako je imaš jaako lošu grafu
Povlačim gore napisano vidio sam tvoju sliku iz gpu-z U svakom slučaju 9600 je bilo mnogo verzija, sa većimi manjim klokom ovisno o proizvođaču i seriji te vrsti i koliko je ns memorija |
9600 pro
Ne vidim u čemu je problem?
Imaš atlantis verziju koja radi na oko 450 mhz memorija(onih 223x2-ddr jel) Normalna pro je 300mhz x2 = 600mhz ddr... |
Problem je u tome šta sam mislio da sve PRO verzije rade na 300Mhz, očito ne. Zna li ko mogu li je bez straha clockat na jedno 270Mhz?
|
Pogledaj zadnja dva broja na čipu od meme i napiši ih (ili je broj i slovo), u pravilu ako se ja dobrp sječam ove atlantis verzije su imale 3,3ns memu? A to je max teoretski cca 600MHz.
|
Ma možda bolje da je ne diram sad, da je ne pokopam prije nego je krenem prodavati. Imam je vec 2 godine i nikad me nije iznevjerila :-)
|
sapphire 9600pro sa natpisom advantage imaju te manje klokove meme dakle gpu 400 mema 400 (2x200). Inače normalni sapphire atlantis 9600pro modeli su na 400/600, dakle sufiks atlantis nema nikakve veze sa manjim klokovima memorije.
|
ej i ja imam sličnu grafičku pa imam pitanjce!!! Dal se bude osijetilo kad i ako ja sad promijenim matičnu ploču koja ima AGP8X jer sad ko što vidite imam 4X!! Koja bude razlika???
|
Skoro pa nemprimjetna. Nazalost.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:35. |