PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Zrak ili voda (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8424)

Blade 22.02.2004. 20:43

Zrak ili voda

Frend moj kupuje komp, ja mu slozio konfu, i imam jos 1000 kn da sredim hladjenje (buđet je 16500 kn) a on zapeo za vodeno i ja ne znam sta da mu savjetujem, jel to sta valja, jel tise, i sta mislite o ovome sta se nabavi bez beda u rijeci, a sta o ovome o cemu mi hrvati mozemo samo mastati :))

STRMX 22.02.2004. 21:18

ovo prvo nikako,bolje uzet zalmana
Aquarius III odlicno izgleda:)

miato 22.02.2004. 21:32

odi tu
imas solidno vodeno za te pare (cca 1100kn)

rendula 22.02.2004. 21:37

Najviše bi ti se isplatilo dogovorit se s Dr.Iceom za blok, Links bu skoro dobio Eheim pumpe i složiš zakon vodeno.
Nego kakva je to konfa za 15 500kn?

Sky 22.02.2004. 22:37

Pričekaj da Links dobije Innovatek. Ovaj prvi link je dječja igračka, a drugi (ovaj TT) mi se ne sviđa jer je TT. A Mystijeva hlađenja možeš kupit za 500 kn.
Dakle, pričekaj Innovatek, Mercedes među vodenim:)

miato 22.02.2004. 23:33

kad se vec tolko para ulaze, onda radje cekaj to komercijalno "sranje" od innovateka :D :D

KeLLe 22.02.2004. 23:48

Baš sam prije citao na kekom stranom forumu za Evercool EC-WC-101. To je smeće teško, da ti se digne želudac!!!

Mislim da ti je u PCChipu test vodenih hlađenja i da je kao pobijedio zalmanov blok. (ne kupujem pc pchip pa neznam detalje)

Blade 23.02.2004. 00:07

Ma konfa nije nista prejako, Athlon 64, giga rama i radeonka 9600xt, slozio sam kompletan komp za te pare, a on panj slozio za milju kuna vise bez kucista i mooding pizdarija sa p4 2.4, ako bas oces viditi konfu odi na ve-mil lozinka tratincica mail mrak2003@yahoo.com pa vidi u kosarici (oce u ve-milu jer je u rijeci, ne da mu se tramakati po zagrebu). Mislim da bi trebao i pricekati malo da dodju bolje maticne i to vodeno.

KeLLe 23.02.2004. 00:21

Neka uzme gigabyte 9600xt!

Ja sam svoju sapphire 9600xt 128mb kupio u rijeci nema overdrive i ne mogu čitat temperature:(

Isus 23.02.2004. 00:24

Citiraj:

Originally posted by rendula
Najviše bi ti se isplatilo dogovorit se s Dr.Iceom za blok, Links bu skoro dobio Eheim pumpe i složiš zakon vodeno.
Nego kakva je to konfa za 15 500kn?

Da dogovoriti se s Dr.Iceom po paskeoviom riječima je bila muka nabaviti nj.blok za test u PCE, koliko sam čuo mail je bio krcat fizikalnim formulama, protokom, otporom bla.bla.
Ideja je dobra sam mi se čini da bi cijena bila visoka...

Mysificator ima OK sisteme, možda mala zamjerka su uske cijevi 8×6×1.

Phiv3 23.02.2004. 03:18

Aquarius ti bas i nije za OC...super izgleda i imat ces stabilan sistem ali bolje temperature ces imat sa recimo mistejevim vodenim.Ali ako tvom frendu OC nije tolko bitan onda go for it.
Ve-mil bas i ne volim pa cu samo dodat da Links dostavlja i u Rijeku :)

Paske 23.02.2004. 08:19

Kaj se tiće vode - pričekaj Links da nabavi vodu.

Zrak - Thernalright SP97 + 80mm Enermax vent ili 92 mm PAPST

To je kaj se mene tiće.

Mislim da bi trebalo pogledati test vodenih u PC chipu - pisal ga je Nara s PCE-a i to vrlo kvalitetno.

Ako mi se već ne da čekati Links - neka kupi preko neta iz Slo. :beer:

Alternativno ja prodajem komplet Mystia za 500 Kn - sve potrebno za hladiti CPU vodom :beer:

Blade 23.02.2004. 13:25

Freak ga oce klokati jos (pa dobro ne mogu mu zamjerati, i ja bi ga klokao), a paske, je sta valja to tvoje hladjenje, reci nesto o njemu...
A ne zeli narucivati iz zagreba jer onda je bed, ako nesto rikne, pa garancija, servis, pa nosi gore...

Paske 23.02.2004. 13:59

Citiraj:

Originally posted by Blade
Freak ga oce klokati jos (pa dobro ne mogu mu zamjerati, i ja bi ga klokao), a paske, je sta valja to tvoje hladjenje, reci nesto o njemu...
A ne zeli narucivati iz zagreba jer onda je bed, ako nesto rikne, pa garancija, servis, pa nosi gore...

Hah gledaj .... hlađenje je bolje od bilo kojeg zračnog na tržištu.

Hladi dobro i tiho ( doduše - čuje se kako zrak prelazi preko krila na vodenom hladnjaku ).

Cijeli je kupljen od Mystia ( web stranice su pale - ne znam u čemu je problem )

Trenutno jedan od najkvalitetnijih kompleta u HR - dok Links ne nabavi cijelu opremu - ali to će biti ZNATNO skuplje od 500 Kn.

Realno - za pristojnu cijenu odlično hlađenje - vjerujem da ovome može posvjedočiti i ostatak ekipe s foruma.

:beer:

FYI - kupac snosi troškove poštarine - osim ako se nađemo u Zg, onda ja plačam pivo :D

rendula 23.02.2004. 19:27

Daj u takvu zvijer od konfe ubaci 9800Pro.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:15.