![]() |
mobilni 2500+ = oc do boli
neznam je li ovo vec postano al eto:
http://www.theinquirer.net/?article=14245 Mobile Athlon XP-M 2500+ overclocks like crazy As it's a mobile device, the top operating voltage is low, at 1.45 volts. Also, because thermal performance has to be so much better than the standard desktop processor, mobile parts are generally selected from the cream of the crop. Additionally, the multiplier is apparently unlocked. Overclocks on this chip up to 2.7GHz are not uncommon. When one considers that the frequency of this device is 1.87 GHz (266 FSB), that’s a 830MHz increase, which is a 44% overclock. vidio sam da ga jedan tip vrti na AN7 i to na 2.5ghz ima kandidata za probu? :beer: |
nice!!
|
E ov je već nešto....Kulike para?
|
Treba vidjet ako se to može nabavit di, ako ne onda raskopat neki laptop :D
Ista fora je i sa mobilnim P4, samo šta intel ne da nikome da ugrađuje te procove u desktop kompove. Al bilo bi gušt nabavit jedan taj :burn: |
Niš idemo skupit pare kupit par laptopa raskopat ih i furat u siggu Barton M@2,8Ghz@1,55V:D
|
nemrem ga nac kod nas da ga j...
|
Kod nas ga 100% nema možda u Austriji, al sumnjam.
|
eto sve ducane provjeril i jedino di ih se moze naci su u laptopu:mad: .
znaci treba probat negdje vani ili narucit prek weba. kaj se tice OC. ono kaj pise je stvaro fuul ok. samo jel iono bilo sa vodenim ili zracnim jel ak je sa zracnim (sto sumnjam) s vodenim bi letio. |
Vjerujem da je to sa zračnim, jer oni rade na 1.45V a i koncipirani su da zrače čim manje topline, tako da na nekih 1.8V zrače ko normalan na 1.6V...
Ajmo žicat dobre ljude iz Linksa da uvezu par komada :D |
imas ovdje temu
http://www.ocforums.com/archive/thread/271103-1.html ovaj ima dobar primjerak http://www.ocforums.com/vb/vb/showth...hreadid=271012 2.6ghz sa zrakom skoro 2.9 sa vodenim izgleda da ce uskoro athloni xp na 3 gige :D |
|
e gle ludu ideju. koliko vidim sad je cijena 95€. ajmo se dogovoriti ko sve oce kupiti pa naruciti vise komada pa nek nam dostave sim!? ja sam definitivno in.
|
imaš mobilni 2500+ u onom acerovom ferrari laptopu...
|
ok ja ti dam pare za 2500+ a ti plati ostatak laptopa!
|
Ovak nisam uopce iz prve skuzio. znaci oni delaju na 266 mhz dakle 14x133. to je odlicno. mislim ak su zakljucani bar n moras furati fsb 250 neg ide komptno na 200.
|
Citiraj:
A onaj po 132€ jr MP a ne M ( Muli Processor, a ne Mobile). Ideja nije loša. Još dva i pol dana do dolaska DLT3C:D :D :D :D |
Citiraj:
|
E isus nisi dobro vidio ima ih vise vrssta. eto ja sam nasao za 103€ak se ne varam 2500+ 266mhz 512 k i jako bino 42W!
|
Al ima jedna kvaka ne dela na desktop Socket A platformama čak ima i napomena -
Mobile CPU, läuft nicht auf Desktop Sockel A Boards. Ili ti u prijevodi Mobilni CPU , ne radi na Desktop socket A pločama.:( Dakle niš od toga.:rambo: |
Citiraj:
|
Decki ja mislim da je patka da ne radi . jel ak se sjetite one finte sa modanjem i Mp ili M da se moze oca u win ove nove jezgre!
Dakle vjerojatno je spika da ne radi na svim plocama ali vecini radi. tak bar ja mislim jer razlike u socketu nema pa je i logicno da mora raditi. |
Citiraj:
Ukoliko MB ne podržava toliko malene voltaže - postoji mogučnost da proc naprosto zgori. Ipak - to je više teorija, vjerujem da je to sve vezano uz patke i nebulozne gluposti :D :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja osobno ak se ne varam na ploci mogu ici cak 1.2V bas budem provjero. |
kolika je minimalna voltaza na bartonu koji se moze kupiti kod nas (a da nije mobilni)? kod mene je voltaza 1.65, mislim da sam cuo da nekome radi na 1.55 ? taj bi bio zakon za oc!
|
Citiraj:
Ja sam odabrao 1.525V, ali svi senzori kažu da radi na 1.56 na default voltaži |
Citiraj:
|
Pozdrav!
Kad tražite AMD Mobile Procesore morate znati jednu sitnicu. Nije dovoljno da je procesor Mobile nego još dodatno ne smije biti "Mainstream" što je ovaj od 42W snage. Morate gledati onaj za stolna računala, a taj ima oznaku 72W. Ovaj prvi Vam nije ugradiv u stolna računala nego isključivo u prijenosnike. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:16. |