![]() |
Korištenje Canon Pixma IP5000 printera na mreži
Molim vas!
Trebao bih pomoć oko postavljanja Canon Pixma IP5000 printera na mrežu kako bi ga istovremeno mogao koristiti sa dva računala (Mac i PC). Na internetu sam našao neke podatke o Sambi, pa ako mislite da je to rješenje možete li mi molim vas pojasniti šta treba učiniti. Unaprijed zahvalan Hrvoje Zubović! |
Obzirom da se taj printer spaja preko USB interface - a, imaš slijedeće opcije:
a) priključen na neko računalo i podešen Printer share (naravno da tada komp mora stalno raditi kako bi i printer bio dostupan) b) nabavka USB Printer server - a i spajanje te konfig na mreži c) ako slučajno imaš router Siemens SE555 onda spojiš printer na isti, podesiš i svi na mreži imaju pristup printeru (vidi manual). |
Do sada sam probao ovaj prvi, a Mac mi ne želi prepoznati printer spojen na laptop. Imaš li kakvu ideju kako da to riješim?
|
Moram reći da nemam iskustva sa Mac - om, ali kreni od "standardnih" štoseva:
- kompovi u istoj workgrgrupi, ista defiinirana sa max. 8 slova ili brojki (dakle bez posebnih znakova) - share name printera isto definirano po gornjem pravilu (8) Ako ovo gore ne upali onda moraš u potragu Google pronalazi dosta mogućih rješenja i ovise o tipu printera i ver. OS X - a Jedno od rješenja: Printing to a printer on an XP PC from a Mac running 10.3.x (alternative method) |
Hvala na pomoći!
Uspio sam napraviti da mi Mac prepozna printer preko mreže, ali kada stavim da mi preko njega printa, ništa se ne događa i javlja se neka greška! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:35. |