![]() |
Mali problem!!
mali problem ali opet mi pomoc treba. dok sam imo 1GB rama proc je radio na 2,4GHz pri voltazi od 1,5v. a sad kad sam stavio jos 1GB rama ona kad stavim na tu voltazu i stavim na 2,4 komp je jako nestabilan. a s jednom gigom je suuuper radio. je li mozda ramovi malo vise trose struje pa moram povecat voltazu proca da ide na 2,4GHz. za sad je na 2,32GHz i stabilan je. testove uspjesno proso.
|
Vjerojatno memorijski kontroler u procesoru ima male poteškoće...Što veći broj RAM-a i još različitih, manji OC.
Možeš probati dati veći napon jezgri ili se malo poigrati sa latencijama... RAM-i ne troše puno, ne bih rekao da je do toga. A i ako povećaš napon procesoru, mislim, ako napajanje ne može isporučiti dovoljno W, bude još i manje ako povećaš napon procesoru? :D |
a daj mi reci jel ti taj keks rama koji si stavio još isti kao i drugi, tj dali je ista marka i model?? ako nije onda ti je moguče da je zbog toga, meni se to dešavali par puta!
|
Nisu isti, pogledaj u njegov Moj komp. 1 no name i 2 Super Talenta ;)
|
e ok, ajde onda izvadi onaj prvi keks, i stavi samo ovaj koji si nadogradio, pa vidi kako i onda radi... ako če bit ok, onda ta dva keksta nisu kompatibilna i nemogu zajedno radit, a ako če srat opet onda ti je taj novi keks u qurcu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:13. |