![]() |
SPDIF Realtek
Imam optikom povezan AVR s kompom. Kada pusam glazbu pise mi stereo, pcm. Postoje isto tako jos dvije opciije na konfiguraciji zvucne. Jedna je SPDIF a druga je SPDIF througt pass ili tako nesto. Da li ce mi sa SPDIF through pass signal neizmijenjeno stici do receivera i tamo se napraviti DAC ili.., moram priznati da mi nije bas jasno.
|
Ne, sPDiFF (:D) t.pass samo propusta signal sa SPDIF ulaza na SPDIF izlaz i ne obradjuje ga. Obicni SPDIF moras koristiti. Koja ti je zvucna tocno na maticnoj? Jel ima bit-perfect, tj. jel mozes odabrati izlaznu frekvenciju?
Ja imam Realtek ALC888 i mogu birati: http://www.imagesforme.com/thumbs/2760Clipboard01.jpg Znaci primjer - kad sluzam mjuzu stavim na 44,1 a kad gledam film stavim na 48. Tako se signal ne mjenja sve dok ne dodje u dac, tj. ne radi se resampling. |
Imam upravo takav menu kao i ti. Odlicno i hvala. Jos da pitam, kako da ja znam koliki mi je sample na mediju koji slusam. Zar nije najbolje staviti najajcu kvalitetu (192 kHz) i bok?
|
Citiraj:
pa jel se to nemože pametnije rješit,recimo ako slušaš u winampu/foobaru tamo da podesit 44.1 a i mpc/bsplayeru/wmp/vlc staviš na 48 i onda nemoraš prebacivat jel tako?:) |
Citiraj:
mp3 su u tome ili 48kHz, cd-i su u 44.1kHz. za filmove(DVD-e) googlaj, neznam koja je frekva, ne vjerujem da je 192kHz jer je to vec dvd audio ili hd audio...neznam tocno, zaboravih taj podatak al sam siguran da je dosta manje. googlaj! svejedno je da pustas to i na 1MHz kad je vec zvuk unisten manjom frekvom. pozz |
Audio CD i vecina mp3-ca, FLAC i ostalo - 44,1
DVD filmovi, vecina divx, xvid - 48 192 ne znaci najbolja kvaliteta, a i ne vjerujem da ce ti reciver uspjet dekodirat to. Ako izlaz postavis na manjem ili vecem samplerate-u onda ce se signal "pretvarati" i gubiti na kvaliteti u startu. Za ziku stavi 41,1, a za filmove meni i nije toliko bitno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:29. |