![]() |
Problem - ne mogu se očitati podaci s CD-a?
ovako..imam jedan problem pa me zanima dali ga je uopće moguće riješit..
na jednom cd su mi jako važni podatci..i sada...dio slika mogu c/p a drugi dio ne..odnosno piše- "cannot read from source file or disk" sad me zanima..dali postoji neki program koji bi mi omogućio da vratim te filove.. tnx |
Pa, Windows Explorer nije baš najbolji alat za tu namjenu, postoje bolji programi namijenjeni za recovery s medija (npr. IsoBuster), ali ono što ti je ovdje najbitnije je jako dobar čitač koji će možda biti u mogućnosti pročitati te podatke (ako hardver ne čita, slabo će ti pomoći software). Probaj pročitati u više uređaja, na drugim računalima itd., možda naletiš na neki drive koji uspije pročitati.
|
Citiraj:
hvala..probat ću... imam i drugo pitanje..valjda ga mogu tu postavit.. kako napravit da mi boota win...ako hoću ući u setup kad se pokreću traži ne šifru..hm...?? |
Gdje točno traži šifru? U BIOS-u ili kad bootaš Windows XP CD?
|
Ovo za cd, ako je podrapan/fizički oštećen... kupi se polir pasta pa se ispolira donja strana, a ako je folija shebana ( rupice, crte, drapovi ) nema spasa.
|
@domy_os - u biosu...
jugeernaut - gornja strana cd,dakle tamo gdje je naziv proizvođača je netaknut..nije oštećen.. a tu pastu mogu kupit u dućanima s infor. opremom? tnx:chears: |
Odneses kod urara da ti ispolira za 10, 20 kn. Dobro ne znam da li poliraju CD-e, ali odes i pitas.
|
Onda samo resetiraj BIOS na tvorničke postavke, možeš preko jumpera ili vađenjem baterije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:37. |