![]() |
BIOS u .bin file-u
Za BIOS update na winXP je potrebno napraviti MS-DOS startup disc, pa mi na tu disketu ne stane program za flashanje BIOS-a, BISO i BIOS u .bin fileu. Zanima me mogu li onda botati s disketom na kojoj je samo MS-DOS startup disc, a kasnije za flashanje ubacim disketu sa "stvarima za BIOS flash". Gdje opće mogu skinut ili nabavit BISOS u .bin fileu ?????
|
na stranici proizvodaca
jednu disketu napravi startup na drugu stavi flash utility i bios |
Problem je sto toga nema na stranici od matične. Samo je u .rom fileu
|
Nisam naisao na taj problem da mi ne stane, al da je i kod mene blizu granici je.
trebalo bi imat disketu formatiranu u cistom dosu, mozda ima na netu skinut image diskete koja je napravljena "format a;/s ? |
Pa samo MS-DOS startup disc ima:556KB. BIOS u .rom ima 262KB, BIOS u .bin ima 262KB i program za flash ima 529KB. To ti je negde 1.6MB, a disketa ima 1.44MB. Nema šanse da stane skupa.
|
iako sad imam posebni cd za sve to, evo kako sam prije radio:
1) skopiram awdflash ili amiflash ili whatever i .bin file u c:\bios\ 2) preimenujem "awdflash.exe" u "1.exe", te "064221103.162" u "2.bin" 3) ubacim cd od Win98, dignem bez podrške za cd rom 4)odem na c:\bios\ i upišem "1 2.bin" to je najbrža i najsigurnija metoda ikada ! (zato uvijek i držim jednu particiju u fat32) |
Problem je taj što ja imam obje particije u NTFS-u i """neznam gdje mogu skinut ili nabavit BIOS u bin file-u""".
|
Citiraj:
to snimi na neku nebootabilnu disketu, bootaj s cd-a od Win98 i flashaj s diskete (samo pazi da su diskete nove) |
Na stranici od ploce je samo BIOS u .rom fileu. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:58. |