![]() |
Temperatura procesora...
Imam Intel Core Duo procesor 2.4 Ghz i sad imam pitanje.
Kad sam bio kod frenda skužili smo da je temperatura bila 72 °C. Rekli su mi da je to previše. Imam Silverstone kučište koje je koštalo oko soma kuna. Stavio sam iza još jedan ventilator 12 cm. Ali baš i ne pomaže previše. Sad je temp između 60 i 65... Što mi je činiti??? Hvala |
Koji točno Core 2 Duo? Čime ste mjerili temperaturu? Je li cooler hladan, topao, vruć,...?
|
Core Duo 6600... A tem je u biosu, a i instalirao sam Motherboard monitor... A oko coolera je topli zrak...
|
Matija97 provaj promjeniti pastu na cooleru ako imas onaj box cooler sta si ga dobio s procesorom skini tu njegovu pastu i stavi npr. Arctic Ceramique ;)
|
Misliš da bu to pomoglo? Ok probat ću...
U krajnju liniju, jel bi pomoglo da kupim jednog Zalmana? Mislim jel bi ga to skinulo na cca 40 °C? |
ma kakav Zalman, Sonic tower, BT ili nešto slično bolje, ali vrlo vjerojatno da ti hladnjak ne leži dobro ili nije dobro nanešena pasta
|
Jesi li siguran da si sve četiri kopče dobro stisnuo?
|
A budem pogledao... Nisam se baš previše s njim igrao... Znači da prvo vidim jel sve dobro leglo, a onda da stavim novi sloj paste?
|
Ne treba ti nova pasta, njom ćeš dobiti možda par stupnjeva razlike, najčešće 2-3°C max. Bitno samo da je cooler dobro "sjeo" na proc. Kod stiskanja kopči moraš čuti "klik" i to je onda to. Tako za sve četiri.
|
Koja je ploča u pitanju i koliko je cooler topal na opip?!
|
Matična ploča je Asus P5B.. A cooler, kad dotaknem onak bočni metalni dio, nije ništa topal tj. nije vruć...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:21. |