PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   P4 golaća (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8188)

Jozha 11.02.2004. 23:00

P4 golaća

Znam da je tema prežvakana ali eto skinuo sam kapu sa pentiumke bez pol frke sa skalpelom. Dobijam temperature za nekih 4-6C niže. Sad još slijedi da probam dal mogu proc dić išta brže od 2.4@3.4GHz.
Sama pasta koja je bila na procu je potpuno suha.Nije čak ni gumasta na opip.A kad ju se skida mrvi se izrazito. Pastom je bio pokriven cjeli proc u jednakomjernom sloju.
Očekivao sam veću borbu kod skidanja svega toga ali eto prošlo je falabogu sve uredno.
Dal preporučam?Pa baš i ne jer ispale mi oči dok sam namještao Alphu8942 na proc u strahu dal ču polomit jezgru ili ne.

choby 12.02.2004. 09:20

a koja pasta je bila u pitanju? i to smanjenje temperature, da li dolazi od friške paste ili od micanja kapice?

p.s.: jel sig iz 'big blue'-a? enco i roberto?

rendula 12.02.2004. 09:58

Šta Intel ne stavlja kapu da bi temperature bile niže:confused: Ak da, očito je da ne djeluje.

Jozha 12.02.2004. 12:00

Citiraj:

Originally posted by choby
a koja pasta je bila u pitanju? i to smanjenje temperature, da li dolazi od friške paste ili od micanja kapice?

p.s.: jel sig iz 'big blue'-a? enco i roberto?

Pasta na procu ispod kape je meni nepoznata podrijetla a ja koristim arktik silver. Smanjenje je definitivno radi jednog i drugog. Jer kad makneš kapu cooler je direkt na procu a silver je ziher puno bolji od ovog kaj Intel koristi.

a za p.s. ti mogu reć samo jedno: Roberto,mio palmo! :D

Jozha 12.02.2004. 12:02

Citiraj:

Originally posted by rendula
Šta Intel ne stavlja kapu da bi temperature bile niže:confused: Ak da, očito je da ne djeluje.
Ma oni to stavljaju da se jezgra ne skrši jer je u keramičkoj oplati ali to očito ima minus jer toplina sa proca prvo mora na kapu pa tek onda na cooler.

choby 12.02.2004. 12:06

Citiraj:

Originally posted by Jozha
a za p.s. ti mogu reć samo jedno: Roberto,mio palmo! :D
najjače mi je:

R: Enco...
E(ždere onu tjesteninu): A?
R: Mama!
E(u panici): DOVE?

:clap:

Sky 12.02.2004. 12:23

Moram pogledat taj film...

Jozha 12.02.2004. 12:32

Citiraj:

najjače mi je:

R: Enco...
E(ždere onu tjesteninu): A?
R: Mama!
E(u panici): DOVE?

:clap:

Ispravak krivog navoda: razgovor je bio između enza,žaka i plavuše.I išao je otprilike: We divers have most dangerous job in the world. head burst muscle spazm ENZO! WHAT? Mama DOVE? She is going to kill me if she sees me eating pasta. MANĐA MANĐA. ....... blabla

SlavoS 12.02.2004. 12:43

svakako pogledati, ali punu verziju.

Jozha 12.02.2004. 12:45

I to na engleskom jer postoji neka verzija na sinhroniziranom francuskom koja je žasu.

choby 12.02.2004. 12:46

Citiraj:

Ispravak krivog navoda: razgovor je bio između enza,žaka i plavuše.I išao je otprilike: We divers have most dangerous job in the world. head burst muscle spazm ENZO! WHAT? Mama DOVE? She is going to kill me if she sees me eating pasta. MANĐA MANĐA. ....... blabla
pih, štreber...

:beer:

Jozha 12.02.2004. 12:48

Citiraj:

pih, štreber...

:beer:

Ma kakav štreber? To je Biblija za nas ronioce i razlog zašto sam počeo ozbiljno roniti. :beer:

choby 12.02.2004. 12:50

Citiraj:

Ma kakav štreber? To je Biblija za nas ronioce i razlog zašto sam počeo ozbiljno roniti. :beer:
sretno ti bilo. to nije bezazlen sport...

Jozha 12.02.2004. 14:18

hvala

Renesis 12.02.2004. 18:41

Baci malo testova pa javi

LorD ClockaN 13.02.2004. 08:12

J skinuo taj IHS prije 6 mjeseci

Jozha 13.02.2004. 17:03

Kao što rekoh: prežvakana tema.

Isus 13.02.2004. 20:13

Bože joža kaj se bojiš da buš skršio jezgru, sam trebaš pitat U AMD forumu kak se dela s otvorenom jezgrom!:cool:

Jozha 14.02.2004. 10:19

Ma zadnju sam otvorenu jezgru gledal prije 2-3 godine na staroj Celeronki 566 koju sam okrhal sa svih strana ali je radil bez greške. Tak da je ovo bilo kao da opet počinjem vozit biciklo.Sam kaj je Celeronka imala cooler sa kopčom a Alphu sam moral šerafit.Ali eto da spomenem i rezultate.

Proc radi na FSB 310MHZ znači 2.4@3.7GHz. Windoze rade normalka,dupli SETI vrtim bez beda,SANDRA može zbenčat sve živo ali to je sve. SuperPI prijavljuje grešku,PRIME nemre izvrtit više od dva testa, 3DMark ili bilo kaj takvog ne radi duže od 2 minute. Probal sam dizat napon do boli, 1.95V, ali ne pomaže. Proc dojde do 55C, pregrije se i skrši. Tak da sad gledam neki optimum oko 3.5-3.6GHz ali uz normalan napon jer ovo je ipak previše a imam napajanje od samo 300W.
I probal sam opalit da vidim kolko bi išlo do jajajaja. POST imam na FSB 320MHZ,znači 3.8GHz. Ljudi ak netko ima Vapochill ili tak nekaj dajte da probamo skinut neki opaki rezultat. E da trebal bi i neku memoriju koja bi radila kao DDR600. :beer:

MadBoY 14.02.2004. 16:15

A da ti netko jos da 500W super duper napajanje, 9800XT, 2 GB rama... etc :D :beer:

masni 16.02.2004. 00:23

joza, koju seriju proca imas??

nisam ziher, al brijem da si napiso sl6wf malay

ja imam istu tu seriju, sto znaci da bi i moj proc mogao daleko dogurati:D

koju plocu imas i koji kuler?

Paske 16.02.2004. 08:09

Citiraj:

Ma film je ZAKON !

Na kraju .... kad Enzo, a za njim Žak ... čak sam i suzu pustil :D

Žena me gledala blijedo - kak moreš gledati taj film po XY-ti ( da dvije znamenke :D ) put i još biti ganut krajem :rolleyes:

Sky 16.02.2004. 09:41

Hvala, Paske, što si mi rekao kraj.
Joj, kad te vidim...:rambo: :D

SlavoS 16.02.2004. 13:08

Citiraj:

Originally posted by Paske
Ma film je ZAKON !

Na kraju .... kad Enzo, a za njim Žak ... čak sam i suzu pustil :D

Žena me gledala blijedo - kak moreš gledati taj film po XY-ti ( da dvije znamenke :D ) put i još biti ganut krajem :rolleyes:

nije li to skracena verzija :confused:

Jozha 16.02.2004. 14:21

Citiraj:

Originally posted by masni
joza, koju seriju proca imas??

nisam ziher, al brijem da si napiso sl6wf malay

ja imam istu tu seriju, sto znaci da bi i moj proc mogao daleko dogurati:D

koju plocu imas i koji kuler?

Briješ dobro.Ploča je Asus P4c800 i Alpha 8942 sa Deltom 80CFM.

Jozha 16.02.2004. 14:27

Ma dajte odite u videoteku posudit film je vidim da niste zanovili gledanje tako skoro! I kad gledate ofrljite sub do jajajaja tak da vam čelo odleti na zid iza kad opali onih par gongova i špljaspljas stvari! :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:17.