PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Unmountable_boot_volume (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81778)

Ozy 27.09.2007. 14:00

Unmountable_boot_volume

Dakle mislim da je greška softverske prirode nakon čačkanja sat vremena po kompu.
Greška je sljedeća :

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

I za one kojima znači nešto :

Technical Information :
***STOP : 0x000000ED (0x817D14A8 , 0xC0000032 , 0x00000000 , 0x00000000)

Inače komp se samo nakon paljenja zaustavio na tome,neće ni u Safe(t) modu dalje,uvijek taj ekran... Ja sam prvo RAM zamijenio,pa ištekao modem i svu periferiju,floppy isto,optiku...i ista stvar. Bez HDD-a kao i sa njim,komp normalno boot-a sa floppy-a i optike,te normalno radi,vrti MemTest itd. :)

Tako da eto hardverski nebi trebalo biti,na što sam prvo posumnjao (na RAM)... :)

E sad dok ja nabavim ili isčupam neki HDD da probam u tom kompu puknut winse na njega,ne smijem dirat ovaj hdd. Ima samo C: particiju,koju mi uredno izlistava na DIR,a na kojoj su važni podaci pa ne smijem pipat ništa trenutno...jer moram prvo taj hard (WDC 40GB) ubaciti negdje,i spremiti te podatke.

HDD se također uredno prepoznaje i prijavljuje u biosu kao i na post-u ; ploče se vrte i isti se grije jer je topao na dodir rukom.

E sad dali je on možda u bad sektoru/ima (više njih jeli),pa svaki puta baca taj error ; i dali će se na njemu moći raditi i stavit winse nakon formata ; ili je to prosto do toga da je OS pukao i sad treba samo fino format C i reinstall kad spasim podatke i amen..? :))

Još samo da napomenem nešto što mi je čudno,a i biosu se loada pod 'default' odnosno optimized postavkama. Radio sam i CCMOS ali opet je ta stavka na enabled tj. točnije - Cached. Dakle sljedeća stvaka,prvo od ukpno 7 Shadowa :
C000,32k Shadow ----------- Cached

Ispod toga imam još ovih C8xx,CCxx,D0xx,D4xx,D8xx,DCxx Shadow-a;ali oni su svi na Disabled kako i mora biti,bar koliko ja znam...
A iznad tih odnosno iznad ovog C000 šta je keširan,nalazi se opcija:
System BIOS Cacheable ------------ Enabled ......što je isto valjda ok..?

Konačno mislim da nije do BIOS-a ni ploče,iako je na oploči od dva DDR utora jedan izgoren,ali opet radilo je sve... ; nego mislim da je softverske prirode,pa samo ako netko sumnja da je ovo u biosu neka greška,ili da je do ploče..?...pa neka pomogne savjetom. U suprotnom idem prema tome da spremim podatke,pa format C: i nanovo winse stavim. :)

Hvala svima koji pomognu. :chears:

Joke 27.09.2007. 15:15

Ozy jesi ode pogledao malo o tome http://support.microsoft.com/kb/297185 :)

domy_os 27.09.2007. 15:17

Ja mislim da nešto s diskom nije u redu. Možeš ti reinstalirati Windowse i bez formatiranja, ali u drugi folder. Samo pazi da ne preskočiš taj korak... S druge strane, ako su u pitanju bad sectori, to baš i ne bi bilo pametno. U tom slučaju brže-bolje spašavaj podatke.

stopalo9 27.09.2007. 15:20

reinstalacija vinza i mislim da nakon toga nebi trebalo bit problema :D

Ozy 27.09.2007. 21:47

Hvala na savjetima. :) Danas od obaveza nisam stigao ništa,ali sutra ili u nedjelju najdalje moram to riješiti,u ponedjeljak moram ispostaviti komp...

Inače idem sad čitat ovo sa M$-ovog suport linka; ali kako i ti Domy reče,brijem da je bad sektor (il više njih),i to je 'uje,balo instalaciju winsa,a onda nije ni prčkat po hardu,bar dok se ne skinu sve potrebite datoteke... :sweating: :(

Ozy 27.09.2007. 23:31

Dečki fala jopet,problem je popravito i komp je napravito da radi... :) :goood:

Sad backup-iram podatke i sve,jer izgleda da HDD ima nekoliko bad sectora,među kojima točno tamo gdje je OS instaliran...

No u svakom slučaju sad nakon backupa ide proba sa oficijelnim WD-ovim alatom za skenanje i fiksanje tih bad sectora,ako se daju popraviti.

Inače skinuo sam podatke i reinstall winsa napravio tamo gdje jesu,i stvar odjednom radi. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:31.