![]() |
Komp nece upalit
Ugl. prije jedno sat vremana se igram malo po biosu i pokusavam jos malo oc-ati u svrhu 3D marka. Nakon restrata monitor mi se ne pali. Maticna mi se upali svi venrtovi se pokrenu, cooler je lagano topli. Do sad je radilo sve super. Inace stavil sam Vcore na 1.425V po biosu sto je za 0.05V manje nego po ocitanjima. i FSB na 505. Probal sam i clear CMOS i vadil bateriju par puta i nista. Maticna se upali i ventovi cuje se cak i dvd, jedino kaj ona lampica za hard svijetli cijelo vrijeme i na monitoru nema signala? U cem bi mogel biti problem? (Znam da previse prckam po tome)
|
krivi podforum
ugasi skroz komp izvadi bateriju na malo duze vrjeme izvadi kabl iz napajanja i onda probaj trebalo bi proradit nakon nekog vremena |
Isprika. Neka admin onda to premjesti samo u podforum problemi. Ispricavam se jos jednom.
Ali ovi postupci ne pomazu baterija je bila vani cak 20 ak minuta. Nemoguce da sam nekaj sprzil? |
To se i meni događalo. Evo kako sam rješio:
1. Ugasi komp 2. Ako imaš iza na napajanju skolpku stavi na O, ako nemaš izvadi kabel iz struje. 3. Pričekaj pola sata 4. Ponovo uključi napajanje 5. Upali komp i stavi natrag u BIOSu onaj FSB, voltazu itd. na kojoj ti je komp prije radio i bio stabilan. Pozdrav |
Hvala . skuzil sam to nakraju i sam. Ugl. cini se da treba potegnut svu struju van iz kondezatora i ostalih komponeneti, a to sam napravil tak da sam "palil i gasil" napajanje (tj. pritiskal sklopku napajanja) dok je kabel od napajanja bil iskljucen.
|
malo cudno ali ok, kad napravis cmos reset sa jumperom trebalo bi se restartat...
ugl, kad oces ovo gasenje kompa napravit, izvuci kabel iz napajanja i klikni gumb za palit komp, vidit ces kak ce trznut ventovi, ostane mu struje... par puta kliknes to pa onda vadis bateriju, 10 sec je dovoljno... ako hoces bit ziher istekas napajanje iz ploce jos... i mora se probudit... ako se ne budi, imas velike sanse da je procesor riknuo... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:54. |