PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Novi AudioGrabber 1.83 freeware (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8158)

LorD ClockaN 10.02.2004. 13:05

Novi AudioGrabber 1.83 freeware

Nakopokon nešto pametno

http://www.audiograbber.com-us.net/download.html

Rivi 10.02.2004. 13:59

Da pametno?! Svaka čast. Nisam davno provjeravao.

Costa 10.02.2004. 14:05

A ovo mi je najjace, Phrozen :D

Ne vidim ni jednog razloga zasto ga koristiti kraj EAC-a :gringo:

:beer:

Rivi 10.02.2004. 14:15

Pa...zato što je bolji. Definitivno. U svakom pogledu.

Costa 10.02.2004. 14:22

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Pa...zato što je bolji. Definitivno. U svakom pogledu.
Ti to mene zaj* :confused: Sad ces mi poceti ko' Horza s Musicmatch Jukeboxom koji je za njega alfa i omega.

Exact Audio Copy je sinonim za kvalitetno ripanje.

LorD ClockaN 10.02.2004. 16:03

Svatko ima svoj faktor!

AudioGrabber znam da može sve što je čovjeku potrebno za ripanje muzike. Od mogućeg dodavanja externog encodera (lame), preko normalizacije i inih sličnih stvari. Kome treba jednostavnost ne treba tražit dalje. EAC nisam nikd probao, pa neću da pljujem po njemu ili nekom drugom programu.

Costa 10.02.2004. 16:05

OK. Slazem se da se o ukusima ne raspravlja ali EAC je Photoshop s glazbom, a opet ima ljudi sta koriste Corel :D

Veky 10.02.2004. 16:17

fala, sad sam na audiograbberu umjesto easy cd-da extractoru

exact audio copy i onaj cdex su mi fakat isli na kurac tak da od toga nista :beer:

audiograbber + lame 3.95.1 :beer:

Elven 10.02.2004. 17:21

Citiraj:

Originally posted by Costa
OK. Slazem se da se o ukusima ne raspravlja ali EAC je Photoshop s glazbom, a opet ima ljudi sta koriste Corel :D
Hm... Nisam nikad koristio Corel, ali učinilo mi se da ljudi pričaju da je on za vektorsku grafiku...

LorD ClockaN 10.02.2004. 17:42

CorelDraw je za vektorsku grafiku, ali u Corel paketu se nalazi CorelPhoto (tako nekako) koji je konkurencija Photoshopu (nije neka opasna, ali je konkurencija).

tor 10.02.2004. 18:59

EAC je kralj. Ne zove se nimalo bezveze tak kako se zove. To što ima EAC nijedan nema. AG je OK program, dosta je jednostavan, daje solidnu kvalitetu, ima line in, dodavanje vanjskih codeca itd. Malo je spor s obzirom na krajnji rezultat ali...
EAC je s druge strane to sve podigao ipak na jednu višu razinu dodavanjem mogučnosti korištenja alt preset--- modova, načina ripanja kak ti srce poželi, naravno da ima normalizaciju (koju BTW ni ne koristim, smanjuje kvalitetu), besplatan je (OK sad je i AG) i tome sl. Nek koristi ko što hoče, ja znam da sam isprobao i AG, Easy CD-DA (koji je po meni bolji program od AG) i još cijelu hrpicu programa i ostao sam na EAC već hrpu vremena.

evilstoy 10.02.2004. 21:50

Tko zeli znati sto tocno radi i onako kako to rade "profiji" ima samo jedan sajt:

http://www.hydrogenaudio.org

:clap:

MadBoY 10.02.2004. 23:47

EAC je zakon. :)

Rivi 11.02.2004. 07:23

A ne bi nikom proturječio. Svak neka koristi šta hoće. Samo ću kazat da me EAC zajebao par puta (negdje čak i instalacija, pa odmah potom ne radi), dok AG nije.

LorD ClockaN 11.02.2004. 15:36

Instalirao EAC i ne sviđa mi se. Sve što mi treba mi nudi AG na lakši i jednostavniji način

Costa 11.02.2004. 15:47

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Instalirao EAC i ne sviđa mi se. Sve što mi treba mi nudi AG na lakši i jednostavniji način
Evo par prednosti:
  • Secure, fast and burst extraction methods selectable. Fast extraction should run at the same speed as other grabbers, but is probably not exact anymore. Burst mode just grabs the audio data without any synchronization.

Read error and complete loss of sync detection and correction in secure modes, as far as possible

Automatic Speed reduction on errors and fallback afterwards

Automatic detection of drive features, whether a drive has an accurate stream and/or does caching

CD-Text support

Glitch removal after extraction

Uglavnom, naglasak je u kvaliteti ripa (Acurate i C2). Ostalo je za Stefice :D

Rivi 12.02.2004. 07:07

E, a isto tako moj se frend zaklinje u EAC mada mu se u 90% slučajeva pri pretvaranju (grebanju) na početku dosta pjesama čuje click. I onda on to ispravlja u Cool editu. Samo nek se on zaklinje, a ti nabrajaj prednosti koliko hoćeš, ja ostajem na AG-u.

Costa 12.02.2004. 08:20

Citiraj:

Originally posted by Rivi
E, a isto tako moj se frend zaklinje u EAC mada mu se u 90% slučajeva pri pretvaranju (grebanju) na početku dosta pjesama čuje click. I onda on to ispravlja u Cool editu. Samo nek se on zaklinje, a ti nabrajaj prednosti koliko hoćeš, ja ostajem na AG-u.
Vjerovatno je krivo konfiguriran. Recimo, pametno je ukljuciti ubrzanje CDa (Spin up) prije ripanja pjesme. U svemu ovome sam zaboravio napomenuti da je to alat za power usere jer nije jedan od click&rip alata.

Rivi 12.02.2004. 11:44

Isto kao i AG (spin up). Ajde moj power useru, samo ti EAC-aj i dalje. :p
Ja bum AG-iral i to je to. Zadovoljni i ja i ti. Al' moj je veći. :D :D :D

Costa 12.02.2004. 11:48

Nisam ni rekao da ga ag nema vec da ti frend to nije vjerovatno ukljucio u EAC-u.

Tvoj je veci shit, al' glavno da radi, pa kako-tako :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:10.