PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   SM56 modem problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=812)

pogi 07.08.2002. 14:34

SM56 modem problem

Kako mi je nedavna grmljavina skurila stari externi USR 33600 morao sam kupiti nekakav modem. U nedostatku para kupio sam taj SM56 (famozni Motorolin chip na modemu) daklem softverski modem. Naselje di zivim je spojeno na digitalnu centralu ali ja se uredno spajam na 37000 - 40000 bps. Ima li lijeka ovome, nekakvo dodatno konfiguriranje i slicni stuff. OS je W2000pro SP2, procesor je C566@667 i 64Mb RAM.

soda 07.08.2002. 15:25

Koliko ja znam za to nema lijeka... A oni internet ubrzivači su sranje, nista ni to ne pomaze.

gpremec 07.08.2002. 15:43

Win2000 bas i ne vole soft modeme, takvo je moje iskustvo. Imam doma USR 56k soft modem koji se na Win98se spajao izmedju 50.2 i 52k, a na Win2000 se uredno spajao 33.6-36k, i ni trunke vise.

BADSIM 07.08.2002. 20:16

Bog, mogu reci da imam bolja iskustva sa win2k (sp2).
Imam GVC SM 56 soft modem i 70 % mi se spaja na 52 kbps, a ostatak na 54.6 kbps, neovisno da li se spajam preko Hineta ili preko Carneta.

tihomir 07.08.2002. 21:45

Citiraj:

Originally posted by BADSIM
Imam GVC SM 56 soft modem i 70 % mi se spaja na 52 kbps, a ostatak na 54.6 kbps, neovisno da li se spajam preko Hineta ili preko Carneta.

Tako je imeni donedavno bilo...
Donedavno....baaaaha:mad:
No sad moja motorola spaja samo na 38,39kbps...
Probo sam i reinstalaciju 98se-ice,me-ice...i ŠROT...
Sad sam na Acer-u...I dobro je...(EXTERNI)...

gpremec 08.08.2002. 08:52

Citiraj:

Originally posted by BADSIM

Heh, kod soft modema je problem sto znaju i prijavljivati krivu brzinu (citaj, prikazuju da su se spojili brze nego sto jesu). Ne kazem da je to i slucaj kod tebe, ali nekako mi smrdi na to.

greg SE 08.08.2002. 11:33

gpremec je poznat kao serator po jeftinim stvarima..............
moze meni moj SM56 reci i da se spojio na 12000 pa nebrinem - zasto????jer uvjek skida preko 5.5..........
ovo nekidan sam se raspravljo s tipom oko nekog ubrzivaca........
i dok smo tako stopali koliko nam treba za sta rekoh mu da otvorimo sonyevu stranicu (primjer jer nisam bio na njog od zadnjeg formata a relativno je "teska")
meni 20 sekundi dok sve neotvori, njemu skoro ili preko 40........
a ima neki modem za pun kurac kuna.........

gpremec 08.08.2002. 12:04

Citiraj:

Originally posted by greg SE
gpremec je poznat kao serator po jeftinim stvarima..............
Ma to i ja kazem...
:gringo:

Cuj, drzim se one stare: nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftino.:rambo:

greg SE 08.08.2002. 18:03

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Ma to i ja kazem...
:gringo:

Cuj, drzim se one stare: nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftino.:rambo:

a ja se drzim one : nisam dovoljno bogat da bi kupio skupo pa nabija racune za net kukajuci okolo kako stalno imam nekih problema.......
a gledajuci okolo po forumima izgleda da je sto skuplje to problematicnije.......iako (osim s tim modemom a i kad sam ga ja kupovao nije kosta 100 kn) neidem u krajnost pa da kupujem smece u hg-spotu s proizvodjacima tipa krcmrcprc........
s chaintechom sam pronasao neku zlatnu sredinu izmedju kvalitete, brzine i cijene.......cak sad gledam test po kojem zadnja njihova koju mislim kupiti s KT266 nadmasila neku top epoxicu....nije za puno ali meni pase :)

numa 08.08.2002. 19:10

Ja sam imao modem baziran na SM56 chipu i to je u mom skromnom iskustvu NAJ losiji modem koji sam imao nesrecu probati. tocka.

miato 08.08.2002. 20:02

I ja sam imao taj famozni modem, i spajao mi se na 32000!!! Da ne kazem da je islo uzasnooo sporo!
Ali kako imam vise uticnica za telefon u kuci, iskopcao sam sve ostale dok sam se spajao, tako da je onda radio na 49k. Cudno, ha???

:confused:

Valjda ne trebam reci da sam ga se rijesio sto prije, jel mi se nije dalo trcat po kuci i iskopcavat telefone svaki put prije nego idem na net :D

greg SE 08.08.2002. 20:40

Citiraj:

Originally posted by miato
I ja sam imao taj famozni modem, i spajao mi se na 32000!!! Da ne kazem da je islo uzasnooo sporo!
Ali kako imam vise uticnica za telefon u kuci, iskopcao sam sve ostale dok sam se spajao, tako da je onda radio na 49k. Cudno, ha???

:confused:

Valjda ne trebam reci da sam ga se rijesio sto prije, jel mi se nije dalo trcat po kuci i iskopcavat telefone svaki put prije nego idem na net :D

nije cudno, nije taj modem jedini koji voli takve stvari..........ja sam situaciju rijesio na drugi nacin.......posto sam kabel provukao u sobu direktno s tavana uz njega ide i jedna tanka zica na kojoj je prekidac na dohvat moje ruke....uloga mu je jasna :)

tor 08.08.2002. 23:18

Re: SM56 modem problem

Citiraj:

Originally posted by pogi
Kako mi je nedavna grmljavina skurila stari externi USR 33600 morao sam kupiti nekakav modem. U nedostatku para kupio sam taj SM56 (famozni Motorolin chip na modemu) daklem softverski modem. Naselje di zivim je spojeno na digitalnu centralu ali ja se uredno spajam na 37000 - 40000 bps. Ima li lijeka ovome, nekakvo dodatno konfiguriranje i slicni stuff. OS je W2000pro SP2, procesor je C566@667 i 64Mb RAM.
Imam isti na win 2000 i radi na 48 ili 46,6 uredno. Koje drivere imaš? Pomaže i ako iskopčaš druge telefone s iste linije.

gpremec 08.08.2002. 23:40

Re: Re: SM56 modem problem

Citiraj:

Originally posted by tor
Pomaže i ako iskopčaš druge telefone s iste linije.
Eh, da, stari trik na koji sam vec zaboravio uz moj externi USR 56k, a ujesen cu zaboraviti jos vise uz ISDN.:rambo:
hehe

greg SE 09.08.2002. 01:55

Re: Re: Re: SM56 modem problem

Citiraj:

Eh, da, stari trik na koji sam vec zaboravio uz moj externi USR 56k, a ujesen cu zaboraviti jos vise uz ISDN.:rambo:
hehe

ž
ovo pokazuje koliko smo zaostali kad se u 2002. ljudi vesele ISDNu :)

miato 09.08.2002. 02:49

Re: Re: Re: Re: SM56 modem problem

Citiraj:

ž

Nemoj sad pretjerivati :rambo: :D

gpremec 09.08.2002. 08:52

Re: Re: Re: Re: Re: SM56 modem problem

Citiraj:

Nemoj sad pretjerivati :rambo: :D
Nista greg ne pretjeruje. Mi se ovdje veselimo ISDNu (ako se uopce odlucimo na tako nesto), dok je u normalnom svijetu (Europa, SAD, Kanada, Japan,...) to vec zastarijela tehnologija i nesto uobicajeno.

Citiraj:

ž

Nego, frend i ja razmisljamo da si ujesen uzmemo Htdsl i podjelimo troskove, doslo bi nas kao i sadasnji racuni za net. Tko zna, mozda konkurencija izbaci i pristupacniji DSL ujesen.:gringo:

darius 09.08.2002. 13:00

Re: Re: Re: Re: SM56 modem problem

Citiraj:

hehe .. vjeruj neki se vesele kaj ce uopce komp dobit ...
a net fijuuu ... ko zna .. :rolleyes: :D

miato 09.08.2002. 20:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: SM56 modem problem

Citiraj:

Tko zna, mozda konkurencija izbaci i pristupacniji DSL ujesen.:gringo:

Ah uvijek se je dobro nadati, pa makar i nemogucem :D
Kolko sam cuo, (i svatio) nista u vezi telekomunikacija ne moze biti jeftinije od HT-a kad oni postojecu infrastrukturu smatraju svojom... Dakle da bi bilo jeftinije, islo bi na trosak te konkurencije, a to se bas i nebi isplatilo njima...
Correct me if I'm wrong...

tihomir 10.08.2002. 22:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SM56 modem problem

Citiraj:

Ah uvijek se je dobro nadati, pa makar i nemogucem :D
Kolko sam cuo, (i svatio) nista u vezi telekomunikacija ne moze biti jeftinije od HT-a kad oni postojecu infrastrukturu smatraju svojom... Dakle da bi bilo jeftinije, islo bi na trosak te konkurencije, a to se bas i nebi isplatilo njima...
Correct me if I'm wrong...

Daj...miato...
Šta je s tvojim ISDN TA-di si to nabavio???:D
:smoke:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:36.