PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A štakor svijetli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8109)

bearver 08.02.2004. 00:24

A štakor svijetli

Samo malo pitanjce ako netko ima kakvu ideju. Imam Gigavyte ploču, GA-7VT600 i ako mi je štakor ukopčan preko PS/2, kad ugasim komp ostane mu svijetliti lampica. Iz Gigabytea kažu da je to :confused: normalno jer da na ploči ostane napona i da miš svijetli :rambo: (da, i na još jednoj ploči, isti model ista stvar). Rješenje mi je jednostavno, kopčam miša preko USB-a, ali pitam se može li se to nekako drukčije riješiti (znam, mogao bi iskopčati komp iz napajanja... :clap: ). Ono, komp mi je nasuprot kreveta i fakat me smeta po noći kaj ovo svijetli (Logitech štakor kaj ga je pol prozirno, pa to fakat jako blješti)

miato 08.02.2004. 00:37

frend ima isti problem. isto gigabyte, al cinimise starija neka, kt333.
ja naprimjer nemam taj problem (mozda zato sto je bezicni mis:confused: )

IceFisherman 08.02.2004. 00:41

Prije nego ideš spat deni ga u ladicu , ili ga prekri s kakvom krpom , metni ga nekak sa strane kompa tak da ga nemreš videti iz kreveta :rolleyes: ima milijon jrešenja , budi kreativan:)
Ili ko Mr.Bean , kad legneš u krevet zemi pištolju i strelji mišonju (u slučaju Mr.Beana je to bila žarulja :D , i ja sam to isto probal samo sa onim zračnim pištoljčekom na zračne metke trebala su mi 4 metka dok ju nisam sprašil , kad bi bar žarulje bile besplatne , tak bi saku večer gasil svetlo:D )

elvis 08.02.2004. 09:16

Re: A štakor svijetli

Citiraj:

Originally posted by bearver
Samo malo pitanjce ako netko ima kakvu ideju. Imam Gigavyte ploču, GA-7VT600 i ako mi je štakor ukopčan preko PS/2, kad ugasim komp ostane mu svijetliti lampica. Iz Gigabytea kažu da je to :confused: normalno jer da na ploči ostane napona i da miš svijetli :rambo: (da, i na još jednoj ploči, isti model ista stvar). Rješenje mi je jednostavno, kopčam miša preko USB-a, ali pitam se može li se to nekako drukčije riješiti (znam, mogao bi iskopčati komp iz napajanja... :clap: ). Ono, komp mi je nasuprot kreveta i fakat me smeta po noći kaj ovo svijetli (Logitech štakor kaj ga je pol prozirno, pa to fakat jako blješti)
to je do ACPI postavka u BIOS-u

ZMAJ 08.02.2004. 12:37

...

meni na 8rda+ svijetli isto ali mi ne smeta dok spavam.... jer je u drugom smjeru :D.

Black Dragon 08.02.2004. 12:42

USB miš ne svijetli :D Iz iskustva, u zadnjih mjesed do dva sam složio barem 15 - 20 kompova sa Gigabyte pločama i obično mi je navika kupovat Microsoftovu Multimedia Tastaturu i optički Wheel miš ljudima za konfe (jeftino, pouzdano, lijepo i iritantna F tipka:fuming: ). Uglavnom stolni glodavac dolazi sa adapterom sa USB na PS/2, kad ga spojiš na PS/2 stalno svjetli, kad ga staviš na USB ugasi se zajedno sa kompom.

Elven 08.02.2004. 12:50

Moj je prije svijetlio na Solteku kad bih slučajno stisnuo tipku ( a komp ugašen). Spojen je na USB. Nisam probao sa novom pločom "slučajno" stisnut miša dok je komp ugašen

bearver 08.02.2004. 14:13

Ma nije bed, imam ga spojenog na USB, a USB portova fakat ne fali, ali ako bi ga htio spajati na PS/2, pušiona sam. Ma najviše me ubija Gigabyte-ovo objašnjanje da je to "normalno" jer ostaje napona na ploči. :clap: :clap: :clap:

Costa 08.02.2004. 18:58

Kod mene svijetli ako je spojen preko monitorovog huba, a preko kompa ne.

Tooma 09.02.2004. 00:30

pogledaj ako na ploci negdi imas jumper wake-up on keyboard or mouse
stavi ga na disabled
pogledaj i ako imas neku slicnu opciju po biosu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:09.