![]() |
Session manager muke - prdnuo disk?
Frend mi dofurao komp (venice 3000, epox 9npa ulatra, 2x512 geil ddr400, maxtor 6l160m0, radeon x800), nece se bootat. Napravim ja format C (prvi, ne quick) i instaliram win xp, sve progije i drivere... Stroj se malo boota malo ne, javljal mi je pri bootu "Session5 initialization failed" i "Session manager initalization has teminated..." a u winsima mi je javljal da su "msvcrt.dll" i jos neki dllovi slicnog naziva corrupt. Na netu nisam nasao nis pametno vezano za taj dll pod XPom, vec samo pod win2k. Kad sam isao na disk-->tools-->error checking, util za skeniranje diskova se zaglavljuje. Neki dan mi je ploca odma nakon "verifying dmi pool data" javila "disk read error". Ustekam disk u svoj komp i uredno prebacim jedno 65GB s D pariticije na svoj hard.
Ja mislim da je prdnuo disk. Kojim da alatom proskeniram disk da budem 100% siguran u njegovu (ne)ispravnost? Razmisljal sam, mozda je ploca no onda bi valjda svi fajli bili corrupt... Kabel nije, a nije ni instalacijski medij. |
Napravi jedan zero fill koji će sve prebrisati, uključujući i logičke bad sectore. Nakon toga napravi particije i full format svih particija. Slušaj kako se ponaša disk kod svakog formata. Ako negdje zapne, znači da ima fizičkih bad sectora. Od programa možeš provrtiti HD Tune i pogledaj SMART. Ne mora biti disk, može biti i kontroler...
|
:eek: :eek: Djubre se upravo zapalilo. I ne, ne zezam se. :grrr: :dajpivu:
Kupljen je potkraj 2005. u Vemilu, dakle pred nesto manje od 2 godine. Danas maxtori imaju po 3 godine garancije. Jel imam ikakve sanse da dobijem novi disk? Vidi se dosta skureno na tiskanoj plocici. |
Teško, mislim da ne primaju spaljeni hardware... :(
|
x
ima da ti prime garanciju...:rtfm:ako se zaprijetis da ces zvat inspekciju i ostale državne i nedržavne aparate i još k tome postaneš živčan mislim da bi ti mogli dati novi.ak nece traži dokumentaciju(znači rješenje servisa odnosno dijagnozu, te uzmi sam uređaj), kad oni vide da ti skupljaš papire i dokaze razmislit će dal će riskirat zbog 500kn diska.
malo sam nabrijan, moram danas u hgspot, crko mp3 player,malo je oštećen s vanjske strane pa mislim da bi mi mogli prigovarat zbog toga, pa sam se pripremio u glavi kakvu ću im scenu složiti tamo ako me pokušaju zaj****.Nazvali me jucer iz servisa i rekli mi da dodjem(već sam predao mp3 prije tjedan), pop***** ću ako mi ne priznaju garanciju .:argue: |
Možete se obojica žestiti do mile volje burazeri - paljevina plamenom i razbijene komonenete izričito su navedene kao fizička oštećenje tj oštećenja nepravilnim postupanjem i time ne spadaju u garanciju...
A sad je samo dobra volja trgovaca/servisera da vam zamjene robu i zato vam je moja preporuka da budete JAKO pristojni... Jedina iznimka je kada proizvođač javno prizna defekt na nekom uređaju ili seriji i onda kaže da npr izgrraranje fizički ulazi u reklamaciju tj da se proizvod polači sa tržišta i onda ga možeš zamjeniti bez danjnjih objašnjenja... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14. |