![]() |
Micronet SP906GK V5 WLAN (PCI) problem
Instaliram karticu i sve prodje OK. Otvorim njen "Wireless Network Utility" u kojem vidim AP (naziv, vrstu enkripcije, jacinu signala...) no kada se pokusam spojiti - nece.
Probao sam WPA (Preshared key) TKIP+AES, WPA2 (Preshared key) TKIP+AES, WPA2 (Preshared key mixed)... Jedino se spoji kada maknem encryption. Probao sam maknut onda taj RtWLan i pokusat dati Windowsima da je konfiguriraju (Wireless Zero Config) no ne mogu pokrenuti WZC (neki error...) (router je Linksys sa DD-WRT firmwareom, na laptopu se spojim bez problema na AP) |
Probao sa zadnjim driver - om sa str.proizvođača?.
Na onom malom pop-up prozoru piše May 2006, a kad pokreneš dl file je datiran 08 Jun 2006. EDIT: Evo dodatnog infoa. Kartica je bazirana na Ralink - ovom RT61 chipsetu. Ovdje imaš još informacija, a na ovoj stranici imaš najnovije drajvere od Ralinka. Obrati pažnju da izabereš ovu verziju: PCI/mPCI/CB(RT256x/RT266x) datiranu 03/08/2007, cca 30 Mb. |
Stavio nove drivere - isto.
Zatim skinuo ovo od 30MB no to mi nije pomoglo; nakon instalacije tih drivera, u trayu imam ikonicu "Ralink Wireless LAN Card" i desnim klikom na nju dobijem menij sa "Launch Config Utilities" no on ne reagira kada ga kliknem.. Sto se tice onog tutoriala - uopce nemam onim opcija na kartici. Cim maknem enkripciju sa routera, onda se uspijem spojiti. Ne kuzim.. Imam Windows XP SP2 EDIT: Repair Windowsa je sredio stvar. Sada kartica radi kako spada. :kafa: |
I ja imam problem s njom. Ako se i uspijem spojiti brzina pada i za 5-10 min je 1.0 Mbps. Spajam je na Gigaset se 515.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:11. |