PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem_comp NeĆe Upalit (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8034)

jurica_007 03.02.2004. 19:08

Problem_comp NeĆe Upalit

NEZNAM ŠTA SE POČELO DEŠAVATI...
Kad sam jednom ugasio kompjuter i nakon par minuta ponovno ga probao upaliti nije se htio upaliti.Upalila se samo lampica na kućištu,hard disk se nije uopće pokrenuo ni monitor se nije upalio.
Iskopčao sam i natrag prikopčao kabel za napajanje na kućištu i onda je proradio.
Sad svaki put kad hoću upaliti komp moram iskopčati i prikopčati kabel.
U čemu je problem ??????
Moja konfiguracija :

MBO MSI KT266 PRO2-U, DDR, AC97 5.1 SOUND
AMD Athlon XP 2400+ @ 2175 MHz, 256 kb c., socket A, BUS 266Mhz Cooler ThermalTake VOLCANO 9+@ 4963 o/min
DDR ram PC-2700 @ 333Mhz, 256 MB
DDR ram PC-3200 @ 400 Mhz, 256 MB
HDD IBM, 30 Gb @ 7.200 o/min, 2 MB cache
HDD MAXTOR 80 GB, UDMA 133 @ 7.200 o/min., 2 MB cache
VGA GeForce 4 MX 420, 64 MB DDR
Monitor Siemens Nixdorf 17"
Midi Tower,300W

UNAPRIJED HVALA ...
:rambo:

Paske 03.02.2004. 19:34

Re: Problem_comp NeĆe Upalit

Citiraj:

Originally posted by jurica_007

DDR ram PC-2700 @ 333Mhz, 256 MB
DDR ram PC-3200 @ 400 Mhz, 256 MB

Kak to misliš da ti svaki DIMM radi na drugačijoj brzini :confused: Kak si uspio u tom poduhvatu :eek:

Sve u svemu - čini mi se kao zajeb kod OC-a.

Inaće napajanje kad prestane nenadano raditi ( nestanak struje, previše naponi skaću, isl. ) obićno se ne želi upaliti ukoliko nije kabel isčupan barem 25 sec- tj. nema dovoda struje 25 sec min.

Ako nije OC uspio - napravi Clear CMOS ( imaš postupak u uputama od ploče )

Ako je napajanje - posudi tuđe da isprobaš teoriju :beer:

tor 03.02.2004. 19:59

Pa sumnjam da je namjera pjesnika bila da obznani svijetu da mu dva modula memorije na jednoj ploči rade u asihronom modu:D
Jesi probao to što Paske kaže, s CLEAR COMOS? "Ohladiti" napajanje?

Elven 03.02.2004. 20:03

Daj se molim te javi kad riješiš. Imao sam slično (možda je bilo i isto, ne sjećam se) pitanje i reko sam čovjeku da nabavi bolje napajanje. Mislim da je zabrijo da ga muljam i nije mi se više javljao. Tako da ne znam je li mu to pomoglo i je li to uopće radio.

jurica_007 03.02.2004. 21:24

Probao sam CLEAR CMOS ali nije upalilo,i dalje isti problem.
Probat ću od frenda uzeti napajanje pa da vidim hoće li to riješiti problem...

BrunoZG 04.02.2004. 10:19

Ako je napajanje m NIje "BOLJE NAPAJANJE" Nego ISPRAVNO Napajanje...

Citiraj:

Originally posted by Elven
Daj se molim te javi kad riješiš. Imao sam slično (možda je bilo i isto, ne sjećam se) pitanje i reko sam čovjeku da nabavi bolje napajanje. Mislim da je zabrijo da ga muljam i nije mi se više javljao. Tako da ne znam je li mu to pomoglo i je li to uopće radio.

jurica_007 04.02.2004. 21:38

Koje mi se napajanje isplati kupit do 200kunića???A da je bar 400 W ???

BrunoZG 04.02.2004. 21:41

Vjerujem da ce biti velikih napada na mene, kupi bilo koje napajanje do 200 kunica samo da nije ispod 400 W makar i ne pravih, ja bi jedino pokusao kupiti napajanje koje ima samo jedan 12 cm entilator unutra zbog toga sto su takva napajanja tisa...

Ima ih frend mi je kupil mislim da je platil 170 kn, samo ne znam cije je..Mozda codegen??

Pogledaj po cjenicima , mislim da imas i MS takvih

Citiraj:

Koje mi se napajanje isplati kupit do 200kunića???A da je bar 400 W ???

LorD ClockaN 05.02.2004. 07:13

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Vjerujem da ce biti velikih napada na mene, kupi bilo koje napajanje do 200 kunica samo da nije ispod 400 W makar i ne pravih, ja bi jedino pokusao kupiti napajanje koje ima samo jedan 12 cm entilator unutra zbog toga sto su takva napajanja tisa...

Ima ih frend mi je kupil mislim da je platil 170 kn, samo ne znam cije je..Mozda codegen??

Pogledaj po cjenicima , mislim da imas i MS takvih

MS 400W 141kn u Feniks-kompjuterima

acer 05.02.2004. 13:47

Skoro sigurno napajanje imao sam isti problem,promjenio sam napajanje i sad sve radi OK.

Paske 05.02.2004. 14:26

Citiraj:

Originally posted by acer
Skoro sigurno napajanje imao sam isti problem,promjenio sam napajanje i sad sve radi OK.
Dok ne krepa ponovo - i eventualno povuće koju komponentu sa sobom :beer:

tor 05.02.2004. 17:03

Chif 300W za 300 kn. Nemreš ispod toga...:gringo:

Raven_1 05.02.2004. 17:20

Frend je imao istih problema, ali kad je stavio novo napajanje sve šljaka (Enermax). Preporučio bih ti da uzmeš Aopen, Chieftec, Enermax, Tagan ili slično. Ako su ti preskupa nemoj Codegen 400W, uzmi radije neko drugo. Naime već sad znam pouzdano za 4 primjerka (+ još nekoliko neprovjereno) da su problematična i ne daju ni 300W realne snage. Čuo sam da 300W radi ok, ali opet "koliko para toliko muzike".

jurica_007 05.02.2004. 21:36

Lijepo sam vas sve poslušao i odoh ja po novo napajanje.
Kupio sam neko LINKWORLD 420 W za 140kn.
Znam da nije nešto ali šta je tu je.
Tako ga ja ugradim uključim komp. i sve radi.Napravim SHUTDOWN i ponovno probam ga uključiti a kad ono skužim da me j... opet isti problem....
ŠTA SAD PITAM JA VAS DRAGA NACIJO ?????

BrunoZG 05.02.2004. 22:06

Na zalost sad si siguran da nije napajanje:(

RAK 05.02.2004. 23:20

Citiraj:

Na zalost sad si siguran da nije napajanje:(
OK. Siguran sam da bi crko a da priznaš da to tvoje ne radi kako treba. Tužno je i da ne znaš kako rade dobra pa kenjaš. Dosadio si s takvim stavom. Kada budeš imao kvalitetno napajanje na barem 2 tjedna, možeš pričati što hoćeš. Do tada kuš.

Jurica Ovo napajanje koje si kupio je isto tako krš. Nije to ni trunke bolje od prethodnoga. Ja koristim DTK 300W na manje opremljenom stroju od tvog i imam problema s njim,

Osim napajanja mogla ti je vrisnuti i matična. Naravno da ne treba odmah kupiti novu ali probaj posuditi nešto da vidiš da li radi. Ona je vrlo lako mogla vrisnuti i od preopterečenog napajanja i to baš na taj način. Vidio kako to izgleda.

Raven_1 06.02.2004. 01:19

Citiraj:

Lijepo sam vas sve poslušao i odoh ja po novo napajanje.
Kupio sam neko LINKWORLD 420 W za 140kn.
Znam da nije nešto ali šta je tu je.
Tako ga ja ugradim uključim komp. i sve radi.Napravim SHUTDOWN i ponovno probam ga uključiti a kad ono skužim da me j... opet isti problem....
ŠTA SAD PITAM JA VAS DRAGA NACIJO ?????

To opet ne znači da nije u pitanju napajanje (poslušaj što ti je RAK rekao), ali probaj izvaditi mrežnu pa upali -ugasi komp par puta. Ako ne šljaka ostavi samo uključene nužne komponente, grafičku, cpu, i jedan modul RAM-a. Ostalo sve pogasi, izvadi van.

Elven 06.02.2004. 08:58

Ja sam imao sličan problem na Soltekovoj ploči (i nisam bio jedini). Na žalost, tad još nisam imao ovo napajanje, pa nisam mogao biti siguran jel ploča, ali je činjenica da kad sam promjenio ploču (i druge sitnice) to se više nije ponavljalo. Može bit konektor za napajanje na matičnoj.

BrunoZG 06.02.2004. 10:02

Gospon Rak, meni je jako zal ak sam vas razljutil sa svojim stavom, ali ja ipak mislim da je jurica pital kaj se desava, a ja sam siguran DA napajanje "NIJE U PITANJU"

Potpuno isti simptomi sa drugim napajanjem ma kakvo ono bilo.

RAK 06.02.2004. 10:29

Citiraj:

Gospon Rak, meni je jako zal ak sam vas razljutil sa svojim stavom, ali ja ipak mislim da je jurica pital kaj se desava, a ja sam siguran DA napajanje "NIJE U PITANJU"

Potpuno isti simptomi sa drugim napajanjem ma kakvo ono bilo.

Taman posla da bi me razljuti. Samo si dosadan. Ja još tvrdim da je napajanje, na ovaj ili onaj način, krivo.

Lijepo je kada možeš proći jeftino a da ti se zamažu oči ali tada nastupaju problemi. Ja više u konfu od 10k kn ne stavljam šroteks napajanje da me netko puškom tjera.

Isus 06.02.2004. 10:54

Ciljam na BIOS imao takav problem na MSI evoj ploči, u liksu su diagnosticirali BIOS!

Najbolji način povadi sve komponente van,osim HDD. CPU, VGA i RAM-a jedne pločice i vidi dal dalje zajebava ak da komp od ruku i un eki servis ( npr. LInks ) i reci pa vidi kaj bu bilo!

jurica_007 08.02.2004. 21:22

Odlučio sam flashati BIOS.Skinul sam sa MSI-ove stranice bios za moju ploču ali neznam kojom da ga procedurom flasham.
Neznam dal sa "Flashing the BIOS for Users using NON FAT file system" ili samo sa "AMI Flash BIOS Procedure" ???
Šta ono prvo znači???
Imam oba dva hard-diska na NTFS-u.
Ima li to veze s tim...pomozite

mitzek 08.02.2004. 22:08

Citiraj:

Odlučio sam flashati BIOS.Skinul sam sa MSI-ove stranice bios za moju ploču ali neznam kojom da ga procedurom flasham.
Neznam dal sa "Flashing the BIOS for Users using NON FAT file system" ili samo sa "AMI Flash BIOS Procedure" ???
Šta ono prvo znači???

joj,kaj si silovan...ideš metat krov,a nisi ni temelje zbetoniral!!
eto,zakaj trgofcima i serviserima HW ide tak dobro....
1.lepo ti je Rak rekel da ne trpaš Šroteks napajanje u konfu....ti odeš i kupiš si opet šrot..i onda Ferrari opet nejde??normalno kad je Fićo mašina nutra.....:rolleyes:

2.hvališ se mrežnom karticom u sigu...ko ti je mrežu postavil,i s kim....jel ti znaš kolko u prosjeku duže treba kompu da boota ak imaš sje..mrežnu il bezveze enejblanu....brat bratu 1,5- 2 min...pa si misli....:rolleyes:

3. mi smo tu da /rado/pomognemo,al koji put nismo pravi,kreativni,nismo pri sebi...al daj mi reci koji k... ideš flashat bios a neznaš ni disejblat stvari u biosu ili nedajbože u /SAFE/ modu probat podignut Windoze....mislim imaš tri dana pokušaja,da probaš nekaj riješit,a ti bi odma plas ,pa mokrom krpom.....
4.ak misliš da nismo dost pametni za tvoj komp..poslušaj kolegu i nosi kod Majstora...a to bu te koštalo brat-bratu ko PRAVO napajanje...
sad polako..prvo se smiri,počupaj višak van...makni mrežnu i kabel od iste...morti se kaj zgodi......

mojih 5 lipa!!:beer:

mda,ak sve ono kaj si pribrojil u sigu stvarno i radi....moš se kladit da ti bez PRAVOG bar 400w napajanja i dalje nebu Palilo....joooj mene...

Blade 09.02.2004. 00:47

Korisno potrosenih 170kn, ko prdac u vjetar... Mozda jer nije kvalitetno napajanje, probaj enermaxovo za kojih 400 kn :)) LOL

tor 09.02.2004. 19:05

Citiraj:

Šta ono prvo znači???

Ako flashas s HDD a ne s diskete onda se obrati na prvu opciju...
Ak flashas s diskete onda udri po drugoj. Ak neznaš, prošvrljaj malo forumom nedavno sam pisao proceduru baš za MSI...

jurica_007 09.02.2004. 22:55

Citiraj:

Originally posted by mitzek
joj,kaj si silovan...ideš metat krov,a nisi ni temelje zbetoniral!!
eto,zakaj trgofcima i serviserima HW ide tak dobro....
1.lepo ti je Rak rekel da ne trpaš Šroteks napajanje u konfu....ti odeš i kupiš si opet šrot..i onda Ferrari opet nejde??normalno kad je Fićo mašina nutra.....:rolleyes:

2.hvališ se mrežnom karticom u sigu...ko ti je mrežu postavil,i s kim....jel ti znaš kolko u prosjeku duže treba kompu da boota ak imaš sje..mrežnu il bezveze enejblanu....brat bratu 1,5- 2 min...pa si misli....:rolleyes:

3. mi smo tu da /rado/pomognemo,al koji put nismo pravi,kreativni,nismo pri sebi...al daj mi reci koji k... ideš flashat bios a neznaš ni disejblat stvari u biosu ili nedajbože u /SAFE/ modu probat podignut Windoze....mislim imaš tri dana pokušaja,da probaš nekaj riješit,a ti bi odma plas ,pa mokrom krpom.....
4.ak misliš da nismo dost pametni za tvoj komp..poslušaj kolegu i nosi kod Majstora...a to bu te koštalo brat-bratu ko PRAVO napajanje...
sad polako..prvo se smiri,počupaj višak van...makni mrežnu i kabel od iste...morti se kaj zgodi......

mojih 5 lipa!!:beer:

mda,ak sve ono kaj si pribrojil u sigu stvarno i radi....moš se kladit da ti bez PRAVOG bar 400w napajanja i dalje nebu Palilo....joooj mene...

1. mitzek,mitzek .... sory al ja nemrem svako malo žicat starce za cca 500kn da si kupim "dobro napajanje" il nest drugo
:fuming:

2.nikaj se ja ne hvalim sa mrežnom karticom...komp mi se dosta brzo boota jer kartica "nije bezveze enejblana" i "nist mi ne usporava bootanje"

3.tak mi pricas ko da ja nikad nisam cul za j..... bios, il da neznam dici windowse u SAFE modu. ja sam samo pital kojom procedurom da flasham a citati i raditi po uputstvima valjda svaka budala zna...

4.pogledaj pod -->1.
P.S. Probal sam počupat višak van i dalje isti problem...
Ono kaj sam sve imal u sigu je dobro radilo na PS-u od 300W,pa bi valjda trebalo radit sad i na ovom...

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:42.