![]() |
Dan poslije...
Evo Barton je tu..., al nece na 200 MHz (stabilno) bez 1.8V!
Memorija je PC400, napajanje Enermax 350W i u kombinaciji s 1700+ je veselo radilo na 200..., al evo sada nece. 1.8 V mi se cini malo previse? Izgleda da cu ovog Bartona morati negdje dalje udomiti, a sebi potraziti nesto starijeg datuma... Barton: axda2500dkv4d 2377267l31173 aqzfa0349upkw |
Koji množitelj :confused:
|
Procesor je zakljucan, tako da je mnozitelj 11. Sada je na 200 MHz, ali napon je na 1.8V, tem. oko 52-53.
Brine me napon, jel prevelik za stalni rad na 200 Mhz? |
Citiraj:
|
Koji hladnjak imas?
Kod mene je Volcano7. Trebam li nesto jace (koji, gdje)? |
|
Nedamiseeditiratipost:D
Koliko primjetim ti zadnji Bartoni koji izlaze, kud su zaključani tud se i ne daju baš dotjerati ni do XP3200. Ili je to neka druga šema u igri. |
...
mislim da trebaš.
Prvo reci za koju lovu jer ima hladnjaka od 70kn pa do 500kn... Pogledaj u links za neki noviji pasivac od thermalright-a i vent PAPST 80mm(imaš raznih... neki se vrte na 1k, neki na 2k...) JA si oću uzeti onog 26db(oko 3k rpm) ali brijem da ga nemaju jer im na stranici piše artikl u dolasku... moram nazvat sad neki dan... To ti je sve zajedno(pasivac+vent) nekih 300-350kn... A možeš i uzeti neki bolji "složeni" vent... |
Jel bolje tako sloziti pasivac+vent ili kupiti "onog" Zalmana po 350 kn?
|
Citiraj:
dakle koji je bolji? zalman super hladi kao i ovaj. moram napomenuti da mi buka ne igra neku ukogu, tj nije mi bitno da je necujan, moze se cut malo , boze moj , al ipak za te pare ak bi davao..hm savjetujte me |
Uzmeš Thermalright SK7 (ili ideš na totalni overkill i kupiš SP97:)). Ok? Sad biraš hoćeš li performanse ( onda kupiš neki Deltin "Fingr Čoper" fan) ili tišinu ( Papsta ili Sunona). Ako nisi zadovoljan sa jednim, samo zamjeniš fan i to je to.
Zalmani nisu neki clockeri, više su za tišinu. |
Citiraj:
|
Gle, sve je relativno, CNPS7000 je odličan cooler, ali ja više volim mogućnost customizacije koju nude Thermalrightovi. Ali nećeš pogriješiti ako uzmeš Zalmana.
|
Citiraj:
|
Koji je najbolji thermalright?
Koja ti je temperatura sa sk7? |
...
Baš sam bio danas u linksu po papst i onaj titan pci slot cooler.
I dođem i nemaju PAPST-a i neznaju kad će doć. Usput sam malo pogledao onog zalmana. uf fakat je velik brijem da nebi stao na moju ploču(samo brijem :D)... |
Najbolji Thermalright je SP97 (za AMD), a takva je i cijena (461 kn). Ne isplati se ako nisi kloker, SK7 je sasvim dovoljan (recimo, 90% performansi, 50% cijene), ono što bi netko smatrao top of the line, Thermalright smatra entry-levelom.
Uglavnom, temperatura je 38-41 stupnjeva idle, 43-45 load, ovisno o temperaturi okoline. |
Citiraj:
Termalna paste - Silver greace 3 idle 50oC :eek: full load 62 :eek: Kad se diže temp je 35 oC :rolleyes: Mislim .... MB ziher laže, ali ovoliko :eek: Evo i link na review gdje dobiva ODLIČNE ocijene: http://www.atruereview.com/thermalright/index.php WTF is that :confused: |
Gle, MB ti je lying bitch. Nema teorije da ti je tolika temperatura, osim ako nisi zaboravio odlijepiti onu plastičnu naljepnicu:D. Stavi ruku na hladnjak pa vidi temperaturu hladnjaka. Ako je 60 stupnjeva, opeći ćeš se...
Iako je moguće da je krivo sjeo pa da nema dobar kontakt. Skini ga pa vidi otisak jezgre. |
Citiraj:
Inaće - ziher je dobro sjel jerbo sam ga 3 puta satavljal - s istim rezultatima :fuming: |
Evo ga na 3200 na 1.65 V!
Rijec je o "zelenom 02/2004"... Nego u medjuvremenu sam se oboruzao i dobrim hladenjem Termalright SLK900A + PAPST 92@23db i mogu reci da ploca laze ko pas, kaze da je temp 50. Prstom pipan hladnjak je gotovo hladan. Nego zasto nemam prikaz brzine okretaja venta u Aidi (vent ima tri zice)? |
Jesi ga spojio na ploču na CPU fan konektor? Zapravo 99.999 % sam siguran da jesi. Jel imaš u BIOS-u prikazan broj okretaja?
Inače, počinjem se brinuti oko performansi SLK900/947, nije normalno da dvije ploče toliko lažu...A svugdje na netu su nahvaljeni do jaja... |
Ne nema ni u biosu.
Volcano7 je uredno prikazivao svojih 5000, tako da nije do ploce. Da probam ispremjestati one tri zice na napajanju venta? |
Citiraj:
Naime - Epox 8RDA+ Limited Edition rev. 2.2 i 8RDA3 Uzimaju tem DIREKTNO IZ JEZGRE. Daklem ne sa senzora na ploči. Temp u samoj jezgri je normalski dosta viša. Tako da je razlika 10 i više oC prema ostalim MB-ima :fuming: Hebote ... već sam mislil da sam lud :D Tako da ... da Thermalright rula :D :beer: |
Ili je Epoxov BIOS jako lazljiv, kaj mi je cudno, al opet ak je hladnjak hladan, moguce da je protok topline sjeban, kaj si bas i nemrem zamislt kod firme tipa thermalright i coolera kaj dojde 350+kn:confused:
|
Dakle rev 2.2 ima podršku za on-die termalnu diodu? Zakon, to mi je bila jedina zamjerka 8RDA+.
Sad i mene zanima koja mi je prava temperatura proca... Ali, čekaj, sa prošlim hladnjakom (imao si vodeno, ako se ne varam), imao si dosta niže temperature, right? |
Citiraj:
U međuvremenu sam za firmu kupoval novu MBO, pa sam ju lagano sebi ostavil :D Nova kucka u mom compu, a stara 8RDA+ pogoni comp na poslu :beer: Inaće na starij su bile temp pod full load 48oC --- sad koja je temp na staroj s Thermalrightom - nikada nećemo znati :beer: |
Citiraj:
|
A čuj temp ljudskog tijela je oko 37. Znači sve ispod toga ti se čini hladno, oko 37 stupnjeva ni ne osjetiš da li je hladno ili toplo. Ako već osjetiš da je toplo temp ti je oko 45C...
Eto :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:03. |