PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Mutiplex sranja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8012)

RAK 02.02.2004. 09:24

Mutiplex sranja

Prvi je problem ovo:

Soltek KT 400C
AMD 1600+ Alpha 6030 MUC
256 Mb RAM
Seagate 60 Gb
Pioneer 107 DVD
Plextor 24x
Ati 9600pro
DTK 300W

Nakon nekog neodređenog vremena se zbloka, smanji rezolucija, odbloka. Restart i stvar je opet normalna. Najčešće se to desi pri otvaranju više prozora. 3D Mark prolazi bez problema. Reza je normalna.

Ploča je sranje. Koji su najbolji 4in1 za VIA-u?
Proc se iz nepoznatih razloga vidno grije na "Prst senzor". Smanjio sam napon a simptomi su u potpunosti isti.
Ako olabavim postavke memorije, nešto se malo popravi.
Disk je pred izdisajem ali radi bez bad sektora.
Grafička RADI. Ima li netko problema s tim, molim da to objasni uvaženom Mitzeku. Koji driveri za to?
Napajanje je takvo kakvo je. Je li to premalo. Stavim mu još 2-3 diska i stvar je u potpunosti ista.

U kompu je još mrežna i IDE kontroler.

Drugi je problem ovo:

Na donjem kršu trebam drivere za grafičku. Probao sam modati obične sa odgovarajućim programima, što je dovelo do ršuma u sistemu. Jedva sam nešto mogao raditi. Slika normalna ali nije podigao pola servisa. Uglavnom, ima li netko novije drivere za to.

Ima li tko kakav prijedlog? Ja se ne sramim pitati za razliku od cijenjenog kolege.

mitzek 02.02.2004. 10:44

Re: Mutiplex sranja

Citiraj:

Originally posted by RAK
Prvi je problem ovo:

Ploča je sranje. Koji su najbolji 4in1 za VIA-u?
Proc se iz nepoznatih razloga vidno grije na "Prst senzor". Smanjio sam napon a simptomi su u potpunosti isti.
Ako olabavim postavke memorije, nešto se malo popravi.
Disk je pred izdisajem ali radi bez bad sektora.
Grafička RADI. Ima li netko problema s tim, molim da to objasni uvaženom Mitzeku. Koji driveri za to?

Ima li tko kakav prijedlog? Ja se ne sramim pitati za razliku od cijenjenog kolege.

hmmm...tebi nisu sve koze na broju.....100% si bil nabrikan prek vikenda pak si prizvel neogranicene kolicine viska energije koje su dovele do proizvodnje artifakta svaki puta kad bi se priblizio strojevima...kakvi drajveri kakvi bakraci....i btw, kaj to meni treba i ko objasnit???:confused: :rolleyes:

Paske 02.02.2004. 11:10

Citiraj:

Originally posted by RAK
Drugi je problem ovo:

Na donjem kršu trebam drivere za grafičku. Probao sam modati obične sa odgovarajućim programima, što je dovelo do ršuma u sistemu. Jedva sam nešto mogao raditi. Slika normalna ali nije podigao pola servisa. Uglavnom, ima li netko novije drivere za to.

http://www.omegacorner.com/index_ati.html

Driveri i za desktop i za laptop :beer:

Osobno iskustvo - vrlo dobro :D

mitzek 02.02.2004. 11:43

Re: Re: Mutiplex sranja

Citiraj:

Originally posted by Paske
http://www.omegacorner.com/index_ati.html

Driveri i za desktop i za laptop :beer:

Osobno iskustvo - vrlo dobro :D

kaj si napokon kupil grafu koju nemres skurit sa svojim parkljima!!!!

Black Dragon 02.02.2004. 12:23

Ako sam ja skužio dobro tebi se dešavaju slijdeći scenariji: Sve se samo smrzne i onda te baci u 4 bitnu boju ili sve stane i niš se više ne vrati u život. Ili se samo monitor odjednom ugasi ... sve se to zbiva. E ako je to onda RAK to ti se zove VIA 4in1 4.50 ili 4.51. Postoji fora da u BIOSu staviš AGP na 32MB ali vjeruj mi ni to ne pomaže :). Ako staviš AGP na 128, onda recimo u pravilo nema šanse da više uđeš u Windowse ukoliko ne vratiš na manju vrijednost ... a VIA 4in1 4.51 ne možeš nikako ukloniti van iz XPa bez reinstala. Mislim da su najbolji VIA driveri oni koji dođu sa XPom. Nisu brzi ali su stabilni ...

RAK 02.02.2004. 12:40

Cijelo jutro se igram i sada sam stavio novije 4 in 1. Naravno da sam i prije imao. Pa nisam baš toliki lajbek.

Izgleda da se stanje popravilo. Još nešto hard testova pa ću vidjeti da li je to to.

Tako mi i treba kada koristim relikte prošlosti i smeće od hardwarea.

Black Dragon 02.02.2004. 12:47

Nemoj sad o odjeći :D Ne želim biti zli prorok ali baš 4.51 radi sranja. A najveći BaD je to kaj nema logike pojavljivanja. Možeš ga gnjaviti i mučiti cijeli dan i sve bu bilo kak treba, a sutra odma nakon dizanja Windoza može krknut, a tek 4in1 4.51 u kombinaciji sa 4.1 catalistima, e to je tek strašno. VPU Recover bu svako malo imao nekaj za reć, monitor bu se sam od sebe gasio ... užas. Kad će više 4.60 VIA jer ovo je masakar. 4.50 je bio teško sranje na koje se žalio cijeli svijet (i tu je bilo na newsima) a 4.51 je ko to popravio ali nije niš napravio ...:fuming:

horza 02.02.2004. 19:01

Citiraj:

Originally posted by RAK
...neki hardveraj...
DTK 300W
...nekaj važno....
Napajanje je takvo kakvo je.
... pa još neke bitne stvari...

gle doktore... nemoj mi sad po napajanjima. dtk rulz.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:08.