![]() |
Delta DC770
dakle prekjucer mi je riknuo hansolov monitor....
nema veze... od njega sam se oprostio... no dok mi je on sluzio sasvim normalno u ormaru sam imao monitor DTK delta dc770...stari srot iz 98 godine.... na njemu je nastao isto problem.... za koji mi treba rijesenje ako netko zna naime, sve je radilo ok, do jednog dana.... lagano su na monitoru boje pocele "divljat".... prvo nisam znao sto bih napravio, dogodilo se tako iznenada- najedamput je sve na monitoru bilo u dominaciji zelene boje... pogledao sam u settings i mijenjao boje sa 6500 na 9XXX, smanjivao zelenu itd.....uglavnom nije bilo efekta- sve je bilo u potpunoj dominaciji zelene.. zatim sam dirao kabel od monitora.... onda su nastale prave zaj.... kako sam dirao kabel tako se na monitoru u jednom trenu sve crvenilo, pa opet zelenilo, sve se boje lomile.... kasnije sam odpojio od grafe monitor i kako sam ga "ubadao" u graficku tako su se na monitoru mjenjale boje....... jednostavno sam se razljutio i kupio hansola.. koji je radio ok... kad sam istu konfu spojio na njega, tako da grafa nije problem.... e sada posto je Hansol riknuo, trebao bih sredit taj DTK.... ajde da cujem sve prijedloge....unapred hvala!!!!! :care::fala: p.s: novaca za neki dobar monitor nemam....:fuming: |
Hm je li ti kabel mozda negdje ostecen je li ti grafa pricvrseca dobro za case da se ne mice po po utoru ili da dobro nije sjela u utor...
|
je kuzis grafa je ok, kad sam na cijelu tu konfiguraciju spojio na drugi monitor sve je radilo ok...
a stvarno moze bit daje kabel, mislim na oko ne izgleda osteceno, ali se na spoju (iza u tom monitoru) dosta klima... dali se on da promjenit?? kako? i jel bi se s tim nest postiglo?? |
Da ali mislim na CRT monitorima treba skinit masku da bi promjenio kabel sad ne znam kako ti se to da i ako imas kabel drugi vidi sta ce jos drugi rec :)....
|
hmmmmmm.....
tko zna kak bi to islo, mozda bi se mogo skinut kabel sa drugog monitora, npr. sa tog mog Hansola na kojem je kabel ispravan? ili bi bas trebo kupit novi, a ne znam koliko to kosta |
Gle mislim da ti se neisplati jer manje te košta "novi" 17 CRT na tržnici nego popravak da nekom platiš...
Inače dal se da promjeniti kabal ili ne je nemoguće reći 100% zato jer nemaju svi monitori baš sve u dalku isto, ali uglavnom se daju zamjeniti međusobno VGA kabeli, naravno poželjno je da to napravi neko ko zna što radi... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:09. |