![]() |
Oc-ing 2.4B??
Kupio sam Zalmanov CNPS 7000 Cu i sad ako neko zna nek mi kaze do koliko je preporucljivo dignut procu a da ne bude dimnih signala, jer mislim da se i memorija dize pa sad ne znam koliko mi je to sigurno jer imam Samsunga na 333 bas kolika je propusnost 845PE chipa pa da ne sprzim tu mem-u a za corsair bas nemam love:D
|
Reci malo više o procu matičnoj memoriji...Mogao bi na oko 2.8,ali na memoriji bi vjerojatno trebao dizati napon,uostalom pročitaj Kovin članak o oveclocku(isto ti je za AMD i za Intel,samo Intela ne ubrzavaju manje latencije koliko AMD-a)
|
Ma s tim coolerm ga mozes dizat u nebesa.
Samsung 333, neznam koju seriju imas al meni je isla na 400 uz 3,0-4-5-11 i 2,9V al mi se komp non stop rusio al to je vise bilo zbog proca. Predsnost je kaj imas intelov proc koji kad dodje do pregrijavanja spusti takt. Zakaj Corsair? Prodaj Samsung i kupi Kingmax superram PC3500 na 433Mhz |
Asus P4PE SATA/ATA RAID
2*256 MB Samsung PC 2700 Pentium 2.4 B evo info. o pojedinim djelovima |
Ja imam slabiju matičnu i ide do 2.9.
Asusica se nebu napravila POST ak pretjeraš (bar moja). Probaj pa buš vidil. Za temo se ne brini jer Zalman sa AS3 pastomnejde prek 48 na 100% opterećenju na 2.9. |
brijem da bi mogo bez beda do 3.0
ja sam imo isti taj proc i iso je na 3 GHz sa stock kulerom i sa naravno dignutom voltazom međutim, na ploci i memoriji iz siga ali ako mozes mjenjati omjer FSB:RAM, znaci 5:4 ili ak nece 3:2, sa tvojim zalmanom mozes napravit fini OC:rambo: |
Vec sam napravio lagani OC sinoc na 2.8 ali memorija mi se malo vise grije a to sam primjetio u benchmarcima slabije rezultate, temp ne prelazi 52 stupnja pod opterecnjem to cu ja lako sredit sa bakrenim memorijskim heat spreaderima jos jedino danas da probam CPU Mark i vidim kako to sve dise pa cu vam javit vise detalja
|
52 stupnja sa Zalmanom, nema šanse. :confused:
Meni je na 2.9 bila temp do 47 s AS3 pastom. Koju imaš pastu? |
Probaj ga dignuti na 3.0. To ti je FSB167 (18x167=3006) i ako stavis omjer FSB:memorija na 1:1 memorija ce ti raditi normalno kao DDR333 i neces imati nikakvih problema s memorijom...
Ja sam tako napravio na Abit IS7-E s DDR400 Xerox (Samsung) memorijom. Sve radi super stabilno s Glacialtech 4200 Diamond coolerom i bez ijednog coolera u kucistu. Svi naponi defaultni...Stavio bi ja memoriju na DDR400, ali nemam takav omjer FSB:RAM u BIOS-u (4:5)... AIDA memory test daje rezultate 42xx - 44xx (kako kada) i 14xx - 15xx. Porast u 3DMarku s R9700 je 2000 markova |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:02. |